Αρχική » ΗΠΕΙΡΟΣ » Ήπειρος: Υψηλές θερμοκρασίες και διακοπές σε ρεύμα και νερό λόγω υπερκατανάλωσης

Ήπειρος: Υψηλές θερμοκρασίες και διακοπές σε ρεύμα και νερό λόγω υπερκατανάλωσης

Κοινoποίηση:

Με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους οδεύει προς το τέλος του ο Ιούνιος. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, είναι ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στα μετεωρολογικά δεδομένα. Στη διάρκεια του Ιουνίου ο υδράργυρος  πανελλαδικά αλλά και στην Ήπειρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς καταγράφοντας νέα ρεκόρ. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των πολιτών αφενός για αυτοπροστασία αφετέρου δε για την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε συναγερμό ενώ ήδη ισχύουν οι απαγορεύσεις για διέλευση και κατασκήνωση  στους εθνικούς δρυμούς της περιφέρειας.

Επίσης, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας απευθύνει συστάσεις προς τους κτηνοτρόφους να λάβουν κατάλληλα μέτρα, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τις υψηλές θερμοκρασίες, να προμηθευτούν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος και να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια από τον εξωτερικό χώρο της εγκατάστασής τους.

Επιπλέον, οι  υψηλές θερμοκρασίες- λόγω και του αυξημένου αριθμού επισκεπτών-επιφέρουν  υπερκατανάλωση με συνέπεια διακοπές σε ρεύμα και νερό. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις διακοπών υδροδότησης σε Κατσικά και Παμβώτιδα στη διάρκεια του εορταστικού τετραημέρου. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων καθώς όπως αναγράφει δεν πρόκειται για «προσωρινό φαινόμενο».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288