Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα – Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα – Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου

Κοινoποίηση:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Στο ρεύμα προς Κόρινθο σημειώνονται καθυστερήσεις, αφού ένα τμήμα είναι κλειστό, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της αερογέφυρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ολοκληρώθηκε.

Στο σημείο μετέβη ο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Κλειστό το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο για καθαίρεσης ημέρες 

Λόγω των εργασιών καθαίρεσης, το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Τις επόμενες ώρες η τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα.

Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμου γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα Εθνικη Οδό στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδο τους ξανά στη νέα Εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης

 

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο
gefyra-4
gefyra-3
gefyra-2
gefyra-1

 

Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου. Ήδη, η φωτιά είχε σβηστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει στις 23:00 τη διαβροχή, ρίχνοντας ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Αντίθετα, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Ήδη, με το που έγινε το ατύχημα εξεδόθη 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα και Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόριθμο, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για μεγάλες καθυστερήσεις.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας. Ήδη, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2ο χλμ, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ. Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και λόγω της κίνησης, θα αρθεί η αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Πώς έγινε το ατύχημα
Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν η πυρκαγιά και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου, με την γέφυρα, κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να ελέγχεται η στατικότητά της.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου (5)

Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.

vytioforo-1

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

vytioforo-3

Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να  δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.  Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (4)

 

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (3)

 

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (2)

 

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (1)

Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

korinthos-vytioforo-1

Διακοπές της κυκλοφορίας – Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

Τελικά λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Τροχαία ενημέρωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είχε αποκατασταθεί και ο αυτοκινητόδρομος είχε ανοίξει.

Ωστόσο κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπής στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι –  παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

Σε ότι αφορά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

 

traffic-3

 

traffic-1

 

7 Ιουνίου 2024
Ισθμός: Τρομακτική έκρηξη μπροστά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο ήταν δύσκολο καθώς η βενζίνη έχει χυθεί στο οδόστρωμα.

korinthos-0004
korinthos-0005
korinthos-0006
korinthos-0007
korinthos-0001
korinthos-0002
korinthos-0003
korinthos-m

 

Εξερράγη βυτιοφόρο στον Ισθμό

 

7 Ιουνίου 2024
Έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό

Η φωτιά είχε επεκταθεί και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου.

Πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο.

korinthos-002
korinthos-001
korinthos-003
protothema.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288