Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Καιρός: Επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους την Παρασκευή, στους 3°C το θερμόμετρο

Καιρός: Επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους την Παρασκευή, στους 3°C το θερμόμετρο

Κοινoποίηση:

Την χώρα μας «επισκέπτεται» ένα κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα Πέμπτη (18.4.2024) την Ιταλία και έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλά για το σύστημα που θα φέρει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, γράφοντας: «Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να επιμένει προς τα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί μέσα στην αυριανή ημέρα και από τα δυτικά».

Σημείωσε, δε, πως η κακοκαιρία που χτυπήσει σήμερα την Ιταλία και την Παρασκευή την Ελλάδα «θα φέρει αρκετές βροχές και μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με τα θερμόμετρα να καταγράφουν μονοψήφιες θερμοκρασίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 3 βαθμούς Κελσίου λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και της εισβολής της ψυχρής αέριας μάζας.

 

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου σημειώνει ο μετεωρολόγος και συνεχίζει: «Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

«Ο όγκος νερού που αναμένουμε να πέσει σε αυτές τις περιοχές είναι κοντά στα 50-70 χιλιοστά μέσα σε ένα 24ωρο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288