Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Άρτας ο Χριστόφορος Σιαφάκας

Είπαμε μέρες που είναι, να μην ασχοληθούμε με πολιτικά θέματα και αναλύσεις ή κριτικές και επικρίσεις.

Όμως, τα γεγονότα φαίνεται να είναι πολλά και ενδιαφέροντα…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 7meres.gr ο Χριστόφορος Σιαφάκας ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Άρτας τις αμέσως επόμενες ημέρες…

Δηλαδή, ενδέχεται οι ανακοινώσεις να γίνουν και αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, πριν τα Χριστούγεννα.

Προφανώς και θέλει ο ίδιος αλλά και οι πρώτοι υποψήφιοι που έχουν συμφωνήσει μαζί του να εκμεταλλευθούν και τις γιορτινές ημέρες για να επικοινωνήσουν καλύτερα και πιο απελευθερωμένοι με τον κόσμο…

Άλλωστε, η απόφαση είχε παρθεί εδώ και λίγες ημέρες, από τον πρώην Αντιδήμαρχο, οπότε απέμεινε μόνο η οργάνωση, τα πολλά ραντεβού των τελευταίων ημερών με υποψήφιους και βεβαίως και η επαφή με την Αθήνα και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια σοβαρά ζητήματα.

Όπως, για το αν το κόμμα θα δώσει χρίσμα σε υποψήφιους Δημάρχους…

Σύμφωνα, με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον μέχρι και να γίνουν οι Βουλευτικές εκλογές οπότε η κίνηση από την πλευρά του κ. Σιαφάκα είναι μονόδρομος πλέον!

Πάντως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο νέο Αυτοδιοικητικό σχήμα – που θα είναι ανεξάρτητο-  θα συμμετέχουν πρώην και νυν στελέχη του νυν Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη.

Τώρα, αν θα αποφασίσει ο κ. Σιαφάκας να ανακοινώσει από τώρα κάποια από αυτά θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Άμεση παρέμβαση Στύλιου για το ΞΕΝΙΑ Άρτας με δήλωση του στον Παρατηρητή της Άρτας

Επανεξέταση του θέματος του ΞΕΝΙΑ της Άρτας και μάλιστα άμεσα, υπόσχεται με δήλωσή του στον Παρατηρητή ο Βουλευτής Άρτας και Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, ο μόνος τοπικός παράγοντας που αντέδρασε υπεύθυνα και θαρραλέα για ένα θέμα που ταλανίζει επί τρείς δεκαετίες την τοπική κοινωνία της περιοχής μας.«Είναι αδιανόητο να μη σεβαστούμε τις θελήσεις των Αρτινών Πολιτών, όπως αυτές εκφράστηκαν σε δημοσκόπηση της τοπικής εφημερίδας Παρατηρητής και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 80%» τόνισε ο κ. Υπουργός.Το θέμα θα το πάει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για αλλαγή της γνωστής απόφασης του ΚΑΣ, προς την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης, του ΞΕΝΙΑ όπως παλιά (Ξενοδοχείο, αίθουσα πολλαπλών κοινωνικών εκδηλώσεων, καφετέρια, εστιατόριο, υπαίθριο αναψυκτήριο κ.α.).Αυτή η εξέλιξη χαιρετίζεται ανεπιφύλακτα από την πλευρά μας και δικαιώνει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για αυτό το θέμα με πρώτον τον ψυχίατρο ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, του οποίου το πάθος, η υπομονή και επιμονή σε αυτό το θέμα, κόντρα σε «τρελές» και μίζερες αντιδράσεις κάποιων τοπικών παραγόντων αποδεικνύει ότι είναι ένας ξεχωριστός αρτινός και ένας αρτινολάτρης με όλη τη σημασία της λέξης.Η σχετική δημοσκόπηση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ήταν δική του έμπνευση και την στήριξαν πάρα πολλοί αρτινοί. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα ο κύριος Στύλιος θα κάνει δημόσια και επίσημη σχετική ανακοίνωση.

Βεβαίως

Ο Υφυπουργός είδε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να οδηγηθεί εκ νέου στο ΚΑΣ η υπόθεση…

Βεβαίως, το θέμα θέλει ψάξιμο καθώς δεν είναι και τόσο απλό…

Διότι,  η αρχική χρηματοδότηση, αυτή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και που προορίζονταν για μετατροπή του ΞΕΝΙΑ, σε πολιτιστικό κέντρο δεν υπάρχουν πλέον!

Να θυμίσουμε, ότι η Δημοτική Αρχή και ο Χρήστος Τσιρογιάννης αφού άφησαν να περάσουν σημαντικές ημερομηνίες σε σχέση με την αρχική σχεδίαση, κατέθεσαν νέα πρόταση  με προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ!

Βεβαίως, εδώ τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως,

τι ακριβώς σκέφτεται ο νυν Δήμαρχος και κατά πόσο η σκέψη του είναι εφικτή;

τι γνώμη έχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας;

ποιο το σκεπτικό του Υφυπουργού;

και ποια τα εχέγγυα για την επόμενη ημέρα ώστε να μην μπλέξουμε πάλι σε μελέτες επί μελετών και περάσουν καμιά 10αρια χρόνια…

Καλά Χριστούγεννα με ΥΓΕΙΑ!

*** Το ΚΕΝΤΡΙ ρίχνει ο Βαγγέλης Πήχας

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288