Πολλές ειδήσεις και αποκαλύψεις βγήκαν από τη συνέντευξη του Δημάρχου Άρτας στο πρωινό μαγκαζίνο του ενημερωτικού ραδιοφώνου 101,5 FM.

Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα αλλά και σε πρώην συνεργάτες του που πλέον δεν ανήκουν στην παράταξη “Αρτινών Συνεργασία”.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση σε τρία σοβαρά θέματα που αφορούν

τα σχολεία όπου δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ευαγγέλου και στην παραίτηση του Κώστα Χαρακλιά ενός από τους  στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Άρτας…

Απόσπασμα Συνέντευξης

“…Το ότι υπάρχουν προβλήματα σε διάφορα σχολεία ή σε διάφορους χώρους ή ακόμη στο σπίτι μου ή στο σπίτι σας κ. Πήχα είναι δεδομένο, πόσο μάλλον σε ένα ζωντανό οργανισμό όπως είναι ένα σχολείο.

Όποια προβλήματα υπάρχουν, προσπαθούμε να τα λύσουμε έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου ή σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Α΄ ή Β΄ Εκπαίδευσης.

Προφανώς και η στέγη στο Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών στάζει , ενημερωθήκαμε, αλλά εκεί υπάρχει και το θέμα των εξωσχολικών.

Όπως και σε άλλα σχολεία βεβαίως όπου ανεβαίνουν στις στέγες και τις σπάνε.

Εμείς ήμαστε υποχρεωμένοι να τα φτιάξουμε σπαταλώντας δημόσιο χρήμα για αυτό καυτηριάζουμε το θέμα.

Αλλά δε γίνεται εξωσχολικοί να καταστρέφουν τα κτίρια και εμείς να δίνουμε συνέχεια χρήματα και δεν είναι λογική να βάλουμε κάμερες σε όλα τα σχολεία για να πιάνουμε τους εξωσχολικούς.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την πόλη πιο είναι το αυτονόητο και όχι να έχουμε από ένα αστυνόμο να τρέχει από πίσω.

Άρα εμείς, ήδη έχουμε στείλει συνεργεία για να φτιάξουμε αυτό το σχολείο αλλά θα πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια ως δημοτική αρχή έχουμε δώσει πολύ μεγάλο βάρος, έχουμε δώσει χρήματα που αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε υποδομές για ασφάλεια και σε θέματα υγιεινής σε υποδομές ΑμεΑ.

Είναι πολλά κτίρια και σε αυτά προσπαθούμε για το καλύτερο…

…Όμως υπάρχουν και άλλα ερωτήματα για το συγκεκριμένο σχολείο, όπως ποιος είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στους Κωστακιούς;

Είναι ο κ. Φλώρος, ο οποίος πολιτεύεται με άλλον συνδυασμό κ. Πήχα. Άρα χρησιμοποιεί το σχολείο αυτή τη στιγμή για να κάνει μικροπολιτική”.

Κύριε Τσιρογιάννη αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που λέτε…

“Είναι αλλά το λέω δημόσια και θέλω να το ψάξετε γιατί εγώ συνεργάζομαι καθημερινά και με τους Διευθυντές των σχολείων και με υπαλλήλους και απορώ αυτή τη στιγμή στους Κωστακιούς που είναι ο κ. Φλώρος πρόεδρος του Συλλόγου πως  δημιούργησε ένα θέμα από το πουθενά”…

Εσείς όμως κ. Τσιρογιάννη έχετε συνεργαστεί με τον κ. Φλώρο

“Βεβαίως, ήταν μαζί μου στο Τοπικό Συμβούλιο στις Κιρκιζάτες και δεν ξέρω για ποιο λόγο πλέον επέλεξε να πολιτευτεί με τον κ. Σιαφάκα”…

Κύριε Τσιρογιάννη επιτρέψτε μου να πω ότι δεν νομίζω ότι κάποιος που θέλει να πολιτευτεί με έναν αντίπαλο θα φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει τέτοιο θέμα

“Και όμως έτσι είναι κ. Πήχα”

Είναι σοβαρή καταγγελία κ. Δήμαρχε

…” Ε καλά τώρα θα καλύψουμε ανθρώπους που κάνουν μικροπολιτική και τους έπιασε ο … πόνος τώρα και βγαίνουν μπροστά και κάνουν τέτοια πράγματα στα σχολεία και θα τους φυλάξουμε κ. Πήχα;

Είναι σοβαρή καταγγελία θα καλέσουμε και τον κ. Φλώρο και τον κ. Σιαφάκα στο ενημερωτικό ραδιόφωνο για να τους ρωτήσουμε.

Πάμε τώρα στο άλλο σημαντικό θέμα που προέκυψε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το κόψιμο του ρεύματος τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. Τι ακριβώς έγινε εκεί;

“Η διαδικασία πληρωμής του λογαριασμού του ρεύματος ή άλλων λογαριασμών δεν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων. Υπάρχουν υπάλληλοι. Δε γνωρίζω ακόμη τι ακριβώς έγινε αλλά εμένα μου κάνει εντύπωση διότι έχω ένα λογαριασμό εδώ μπροστά μου 24-11-2022 με ποσό 3.077 ευρώ.

Και ρωτάω, γιατί δεν πληρώθηκε αυτός ο λογαριασμός στη ΔΕΗ και έφτασε και ο επόμενος που έπεσε στην αντίληψη του κ. Σφήκα με ποσό  4.906 ευρώ που πληρώθηκε.Τι να πούμε τώρα, ότι έγινε τυχαία αυτό, ότι μας φταίνε κάποιοι άλλοι;

Δηλαδή, χρησιμοποιούμε τα σχολεία για να κάνουμε μικροπολιτική και να κάνουμε σπέκουλα με τα παιδιά μας και τα σχολεία;

Πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό και γιατί το κάνουμε.

Υπάρχει ονοματεπώνυμο ποιος ήταν Αντιδήμαρχος στον λογαριασμό της 24-11-2022.

Ήταν Αντιδήμαρχος Παιδείας ο κ. Ευαγγέλου που έπρεπε να πληρώσει τον λογαριασμό.

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Δ. Ευαγγέλου από την παράταξη Τσιρογιάννη – Ανακοίνωσε συμπόρευση με τον Χρ. Σιαφάκα - Rotan News

Δεν τον πλήρωσε, ήρθε και ο επόμενος λογαριασμός 28 Δεκεμβρίου 2022 έτυχε μέσα στις γιορτές και μέσα σε όλα αυτά και  μόλις έπεσε στην αντίληψή μας πήγαμε και το πληρώσαμε.

Αλλά και από την άλλη και η ΔΕΗ καθώς μίλησα με το διευθυντή δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα σε σχολεία σε γηροκομεία σε τέτοιες δομές αν πρώτα δεν ενημερώσει το Δήμο ή τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να μπορέσουμε να το λύσουμε.

Είναι καταδικαστέο αυτό που έκανε η ΔΕΗ.

Εγώ δεν είχα καμία έγγραφη ενημέρωση από τον κ. Ευαγγέλου που να μου ζητάει περισσότερα χρήματα εφόσον δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.

Υπάρχει μια διαδικασία από τις σχολικές επιτροπές… αν ήθελε όμως ο κ. Ευαγγέλου περισσότερα χρήματα θα μπορούσε να στείλει ένα έγγραφο προς εμένα για να κάνουμε αναμόρφωση προϋπολογισμού…

…Αν εγώ ως Δήμαρχος δεν διέθετα αυτά τα χρήματα για τα σχολεία τότε ναι να στοχοποιηθώ εγώ, αν όμως ο πρώην Αντιδήμαρχος άφηνε απλήρωτους λογαριασμούς, τότε να μην κατηγορούμε τον επόμενο Αντιδήμαρχο γιατί δεν πλήρωσε ενώ όταν έπεσε στην αντίληψή του πήγε και τον πλήρωσε.

Θα ήθελα κ. Πήχα να καλέσετε σε ένα πάνελ τον κ. Ευαγγέλου και τον κ. Σφήκα και να γίνει μία συζήτηση με στοιχεία και χαρτιά.

Για να γίνει το ερώτημα στον κ. Ευαγγέλου γιατί δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός 24-11-2022″…

Κύριε Τσιρογιάννη υπάρχουν φήμες ότι δεν θα είναι κάποιοι συνεργάτες μαζί σας στις επερχόμενες εκλογές, γνωρίζουμε ότι ο κ. Σιαφάκας δήλωσε υποψήφιος Δήμαρχος Άρτας και τον ακολούθησε ο κ. Ευαγγέλου

“Μας έγινε μία ακόμη αποχώρηση γνωστή, του κ. Χαρακλιά ο οποίος έδωσε στον πρόεδρο μία επιστολή ότι παραδίδει την έδρα δεν ανεξαρτητοποιείται για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς όπως είπε και δε σας κρύβω ότι λυπάμαι πραγματικά για αυτό που έγινε διότι τον θεωρώ φίλο μου τον Κώστα Χαρακλιά.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι οι προσωπικοί καθώς πριν δύο μήνες είχαμε δώσει τα χέρια όπως είχα δημοσιεύσει και με ανάρτηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τις εκλογές του 2023 ενώ και στο παρελθόν η ομάδα είχαμε υπογράψει και μία επιστολή ότι θα προχωρήσουμε μαζί.

Θέλω να πιστεύω ό,τι πραγματικά είναι οι λόγοι του προσωπικοί, δεν θέλω να πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνει κάτι και θα διαψευσθούμε και θα πρέπει κ. Πήχα σε αυτή την πόλη όταν λέμε ότι μπαίνουμε σε διαδικασία να υπηρετήσουμε τους πολίτες πρέπει να το τηρούμε.

Θα δούμε, το εγγύς μέλλον όσον αφορά τον κ. Χαρακλιά τι θα δείξει κι αν πραγματικά ήταν προσωπικοί οι λόγοι και όχι κάτι άλλο.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 ο Χρήστος Τσιρογιάννης έγραφε για τον κ. Χαρακλιά
Μεγαλωμένος στο κέντρο της Άρτας και με γονείς μεγάλα ονόματα στην ιατρική κοινότητα της πόλης, ο Κώστας Χαρακλιάς από την πρώτη στιγμή που συντάχθηκε στο πλευρό της Παράταξής μας, είχε έγνοια την κοινωνική πρόνοια και τις υποδομές που θα έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Από τότε, σε όσες θέσεις ευθύνης είχε τα ηνία έκανε μετρήσιμο και ορατό έργο αφήνοντας μια ισχυρή παρακαταθήκη στα δημόσια πράγματα.
Ο ίδιος λέει συχνά ότι στην Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματικές ταμπέλες και έχει απόλυτο δίκιο. Του εύχομαι από καρδιάς η ανανέωση της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο μας να συνοδευτεί και αυτή την φορά από επιτυχία, όπως επιτυχείς ήταν όλες οι κινήσεις του από το 2014 μέχρι και σήμερα.
Και ένα προσωπικό σχόλιο για τον Κώστα, αν μου επιτρέπετε. Ο Κώστας Χαρακλιάς ήταν από τους πρώτους που με στήριξαν όταν πρωτοκατέβαινα για Δήμαρχος, όταν ακόμη δεν είχαμε ιδέα για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε και τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες έπρεπε να αναμετρηθούμε. Για αυτό, η ανανέωση της συμμετοχής του είναι μεγάλη υπόθεσή για εμένα. Αποδεικνύει τον χαρακτήρα του, το πείσμα του, τη φλόγα που έχει μέσα του και δεν σβήνει. Αλλά και την καλώς εννοούμενη ταπεινότητα, που δεν ξεχνά πως μια χούφτα άνθρωποι ξεκινήσαμε από το μηδέν για να φτάσει η ώρα που στην Άρτα να μιλάμε πλέον για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας, για την αναβάθμιση του Παραποτάμιου Πάρκου, για το νέο Ειδικό Σχολείο, για το Ξενία, για νέα γήπεδα και πολλά άλλα.
Καλή επιτυχία Κώστα.
Ακολουθεί το Ηχητικό

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288