Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Άρτας, ο Χρήστος Τσιρογιάννης με εντολή του, ενημέρωσε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όπως και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να προβούν άμεσα στην επαναδιάνοιξη της Κεντρικής εισόδου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 7meres.gr στη στήλη το ΚΕΝΤΡΙ αλλά και στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης στους 101,5 FM όπου αναφέραμε εμπλοκή και του Συνήγορου του Πολίτη, ο Δήμαρχος φέρεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ότι αποφάσισε να γκρεμίσει την Κεντρική είσοδο που χτίστηκε επί δικής του θητείας…

Το …μπαλάκι μεταφέρεται στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους…

Ελπίζουμε να μην καταντήσει το γκρέμισμα …Γεφύρι της Άρτας…

Ελπίζουμε, αυτό να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες διότι όπως αναφέραμε και στο άρθρο που παραθέτουμε αυτούσιο, όταν μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι…

 

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 

Όταν μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι…

Στην περίπτωση των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας όμως, κάτι τέτοιο, φαίνεται ότι δεν ισχύει, διότι εδώ και περίπου 5 χρόνια οι γονείς παρακαλάνε για το αυτονόητο.
Περιληπτικά, να υπενθυμίσουμε ότι  το 4ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές, μιας και λειτουργεί περίπου 20 έτη (για τα δεδομένα της Άρτας είναι μια σύγχρονη κατασκευή).
Ξαφνικά και από ότι φαίνεται αδικαιολόγητα (για να μην πούμε αυθαίρετα και παράτυπα – αυτό θα το κρίνουν οι αρχές) η κεντρική είσοδος του σχολείου χτίστηκε, με αποτέλεσμα να καταργηθεί, να δημιουργηθεί ένας περίκλειστος προαύλιος χώρος απροσπέλαστος για κάθε είδους όχημα (π.χ πυροσβεστική, ασθενοφόρο) και θωρακισμένος έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη τη διέλευση (είσοδο-έξοδο) των μικρών και άπειρων μαθητών ενός Δημοτικού.
Η αιτία για αυτή την πρωτοφανή ενέργεια παραμένει άγνωστη, αλλά σίγουρα είναι εις βάρος των μικρών μαθητών ενός Δημοτικού.
Και για να εξηγούμαστε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία  δεν πρόκειται για μία απλή παρέμβαση σε ένα σχολικό κτίριο αλλά για ολική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του.
Πιθανότατα, αντίθετο, στα κατασκευαστικά σχέδια του κτιρίου και τις σχετικές αδειοδοτήσεις του…

Η ΕΥΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γραφείο και εσωτερικός χώρος

Το αυτονόητο λοιπόν που ζητούν οι γονείς και θα έπρεπε σύσσωμοι οι αρμόδιοι να υποστηρίζουν είναι η επαναδιάνοιξη της πόρτας της κεντρικής εισόδου του προαύλιου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας επί της οδού Μοστραίων.

Δηλαδή, οι συμπολίτες μας αυτοί, δε ζητούν κάτι ξεχωριστό για αυτούς, αλλά ως ευσυνείδητοι γονείς ζητούν απλώς την επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική κατάσταση και από ότι φαίνεται στα σχέδια της κατασκευής του σχολείου.Μάλιστα, μιλάμε για μία ενέργεια (επαναδιάνοιξη της εισόδου) που εύκολα θα μπορούσε να γίνει άμεσα.

Αντιθέτως  και μετά από έξι χρόνια αδιαφορίας των αρχών για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία και αντίκρισαν τη νέα Γενική Γραμματέα του Δήμου κα Εύη Βασιλάκη, η οποία στην ομιλία της ανέφερε ό,τι το σχολείο λειτουργεί άψογα, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και αν προκύψει οτιδήποτε θα το λύσει άμεσα σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου…

Θα μπορούσε κάποιος να πει ό,τι είναι νέα στη θέση του Γ.Γ. του Δήμου και ότι δεν γνώριζε το χρονίζον και κομβικής σημασίας σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τη τσιμεντοποίηση της κεντρικής πόρτας εισόδου -εξόδου του σχολείου.

Όμως, η ίδια ανέφερε στην ομιλία της, ότι αισθάνεται συγκινημένη γιατί και τα τρία παιδιά της φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Άρα, γνώριζε το θέμα και προφανώς για αυτήν το θέμα έχει λήξει και δεν προτίθεται να επαναφέρει τα πράγματα στην αρχική κατάσταση….

Σε κάθε περίπτωση, θα τη συμβουλεύαμε να αναζητήσει τη σχετική αλληλογραφία που αφορά τη ξαφνική τσιμεντοποίηση της πόρτας, να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές  και από το Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έχει επιληφθεί του θέματος όπως σας αποκαλύπτουμε …

4ο Σχολείο Άρτας – «Οι φωνές των παιδιών ενοχλούν» και κλείσανε την κεντρική πόρτα στην αυλή.

Όπως, βλέπετε και στις φωτογραφίες, η κεντρική είσοδος έχει χτιστεί στην ουσία με συνέπεια

να τίθεται τεράστιο θέμα για την ασφάλεια περίπου 180-200 μαθητών αλλά  και των διδασκόντων σε περίπτωση εκκένωσης του Σχολικού Κτιρίου καθώς και της ασφαλούς λειτουργίας του.

Μάλιστα φυτεύτηκαν και κυπαρισσάκια για να ομορφύνει η πλευρά…

Η άμεση επαναδιάνοιξη της πόρτας εισόδου είναι επιτακτική και επείγουσα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε όχημα αμέσου ανάγκης όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα, σωστικά συνεργεία…

Πως είναι δυνατόν, μετά από επανειλημμένες καταγγελίες από γονείς να μην ιδρώνει …το αυτί των υπευθύνων του Δήμου;

Και ποιοι είναι αυτοί;

Είναι εκείνοι που δέχθηκαν να κλείσουν την κεντρική είσοδο επειδή οι αθώες φωνούλες των μαθητών “ενοχλούσαν”;

Είναι εκείνοι που ανέχονται τη μετατροπή του χώρου μπροστά από τη τσιμενταρισμένη είσοδο σε ένα αυθαίρετο πάρκινγκ οχημάτων;

Το σοβαρότατο αυτό θέμα είχε αποκαλύψει και δημοσιεύσει η εβδομαδιαία εφημερίδα “7ΜΕΡΕΣ”

στο φύλλο 79 την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2021…

Οι εφημερίδα «7ΜΕΡΕΣ» τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε ξανά πολλές καταγγελίες για το σοβαρό αυτό θέμα… Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και αγγίζουν ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές…

Από τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί, προκύπτει ότι η είσοδος από την οποία δύναται να εισέλθει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα δεν πληροί τα κριτήρια του Οδηγού Μελετών του ΟΣΚ.

Δεν έχει δηλαδή άμεση πρόσβαση στον κυρίως αύλειο χώρο του σχολείου…

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς ακριβώς μετά την είσοδο, η δίοδος στο χώρο του σχολείου είναι στενή και σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλη για εκκένωση του χώρου σε κατάσταση ανάγκης καθώς εφάπτεται του κτιρίου.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Κύριε Δήμαρχε, από τα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης είναι προφανές ότι εάν πρέπει να εξέλθει μεγάλος αριθμός παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω σεισμού ή φωτιάς, θα απαιτηθεί να συνωστισθεί κάτω από το κτίριο διασχίζοντας ένα στενό υπαίθριο δρόμο.

Η δεύτερη είσοδος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο- έξοδο οχημάτων, αφενός γιατί δε διαθέτει το απαιτούμενο πλάτος αλλά και δεν έχει πρόσβαση σε οδό.

Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινικά υπεύθυνοι για τη μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας δημόσιων Σχολικών κτιρίων είναι οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και οι Πρόεδροι του Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών.

Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη να κοιτάξει αυτό το σοβαρό θέμα προσωπικά και να προχωρήσει σε ενέργειες (και όχι λόγια) για την άμεση αποκατάσταση και άνοιγμα της κεντρικής εισόδου και επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική και προβλεπόμενη κατάσταση…

Παρόν στον αγιασμό της Δευτέρας ήταν και ο  Δημήτρης Σφήκας στενός και άμεσος συνεργάτης και επί σειρά ετών  Αντιδήμαρχος και γνώστης του θέματος …

Άραγε, ισχύουν οι φήμες ότι η κα. Βασιλάκη είχε εκφραστεί επανειλημμένως το προηγούμενο διάστημα για τη διάνοιξη της πόρτας;

Είναι ενήμερη για τα νέα στοιχεία που έχουν φτάσει στο Δημαρχείο με αποδέκτη τον ίδιο το Δήμαρχο αλλά και τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και της Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς;

Γνωρίζει ότι με έναν δυνατό σεισμό ή με μία πυρκαγιά κινδυνεύει η ζωή των παιδιών;

Γνωρίζει ότι το θέμα έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας πλέον;

Ο κύριος Σφήκας που γνωρίζει το σοβαρό αυτό θέμα τι έχει να πει, ποια η στάση του στα νέα δεδομένα;

Τουλάχιστον οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση γιατί φτάσαμε στην έναρξη άλλης μιας νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Για να μη κρυβόμαστε, πίσω από το δάχτυλό μας, η τσιμεντοποίηση της πόρτας έγινε επί θητείας Χρήστου Τσιρογιάννη, η μονιμοποίηση αυτής της κατάστασης σφραγίστηκε ενδεχομένως με πράξεις και παραλείψεις των αρχών, πάλι επί θητείας Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος αν είχε πολιτική βούληση θα είχε λύσει το θέμα εντός ολίγον ημερών.

Να μην μας παρεξηγεί ο Δήμαρχος, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι σύμφωνος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή για άγνωστους σε εμάς λόγους, κωλύεται να λύσει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Είναι αδιανόητο, εν έτι 2022 να λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο, στο προαύλιο χώρο του οποίου οι νεαροί και άπειροι μαθητές κάνουν το μάθημα της Γυμναστικής, παίζουν στα διαλείμματα  τους, κι ενώ είχε προβλεφθεί και υπήρχε πρόσβαση για τη διευκόλυνση οχημάτων σε ώρα ανάγκης η δίοδος αυτή να έχει καταργηθεί.

Απορούμε με το Δήμαρχο Αρταίων, γιατί επί θητείας του έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανάπλαση προαυλίων σχολείων, που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε Αθλητικούς Συλλόγους με ιδιωτικά συμφέροντα.

Μήπως, οι γονείς των μαθητών θα πρέπει μετατρέψουν το Σύλλογο Γονέων σε Αθλητικό Σύλλογο για να δουν και αυτή μία ανάπλαση προαυλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο ή τουλάχιστον να δουν να ανοίγει η κεντρική είσοδος που τσιμενταρίστηκε μία ωραία πρωία;

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288