Το Σωματείο Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Β.Δ. Ελλάδος προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και περιστατικών που συνέβησαν στο Δημαρχείο Άρτας χτες Δευτέρα 31/10/2022 και ώρα 6:00 μ.μ., σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ουδέποτε ξυλοκόπησε συναδέλφισσα.
Το πραγματικό γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος απώθησε βιαίως τη συναδέλφισσα κ.Βασιούλα για να μπορέσει να ανοίξει την πόρτα του Δημαρχείου, με αποτέλεσμα η εν λόγω συναδέλφισσα να παραπατήσει και να σπρώξει την κ. Κούτσικου και να πέσει κάτω.
Όσο για την κ. Κουτουρίνη που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Άρτας λόγω έντασης έπαθε κρίση άγχους με λιποθυμική τάση και παρουσίασε ταχυκαρδίες. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γυναικολόγο κ. Παναγιώτη Γαλάνη ο οποίος παρείχε πρώτες βοήθειες στη συναδέλφισσα.

Άρτα 1/11/2022
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της Άρτας και στην εκπομπή του Βαγγέλη Πήχα μίλησε η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών κα. Τσάκαλου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Άρτας, κ. Σιαφάκας για το περιστατικό που συνέβη στο Δημαρχείο τη Δευτέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο που τελικά δεν έγινε.

Κύριε Πήχα, διανύουμε έναν «Γολγοθά» καθώς δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται από το Δήμο και για τα οποία έχουμε δικαιωθεί ακόμα και στο Εφετείο.
Ο Δήμος Άρτας και ο Δήμαρχος μας «πηγαίνει» από ώρα σε ώρα από μέρα σε μέρα από χρόνο σε χρόνο για να μας δώσει τα χρήματα… Μετά από διαδικασίες όπου γινόμαστε «μπαλάκι» μία στο Υπουργείο Εσωτερικών μία σε κάποια προγράμματα όπως το «ΑΞΙΑ» και μία που προσπαθούν να βρουν τον τρόπο χρόνια τώρα για να μας πληρώσουν από άλλους κωδικούς.
Μας είχε υποσχεθεί, ότι θα γίνει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2022 κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια να παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου και να διαμαρτυρηθούμε με κόσμιο και ειρηνικό τρόπο.
Μας επέτρεψαν και μιλήσαμε στο συγκεκριμένο Συμβούλιο όπου και καταφέραμε να πάρουμε υποσχέσεις.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε πει στον κ. Σιαφάκα, Αντιδήμαρχο Οικονομικών, να γίνει μία προσπάθεια και να δοθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις τον Οκτώβριο αλλά χωρίς να υπάρχει οριστική απόφαση.
Περιμέναμε και εμείς μέχρι τέλος του μήνα και ενώ είχαμε μάθει ότι δεν είχε γίνει ούτε Οικονομική επιτροπή. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία και να μην επιτρέψουμε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί υπήρξε αυτή η ένταση;
Τη στιγμή που ήρθε ο Δήμαρχος για να περάσει μέσα στο Δημαρχείο- εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμαρχος δεν ξυλοκόπησε καμία όπως γράφτηκε στα fb από παραπληροφόρηση- υπήρξε ένταση, ώθησε βιαίως μία καθαρίστρια που δεν του επέτρεπε να ανοίξει την πόρτα. Με αποτέλεσμα, η καθαρίστρια αυτή να παραπατήσει να πέσει πάνω σε μία άλλη η οποία έπεσε στο έδαφος. Αλλά το τονίζουμε, ότι ουδέποτε ξυλοκόπησε γυναίκα…
Λίγο αργότερα μία γυναίκα ζαλίστηκε από την ένταση και είχε λιποθυμικές τάσεις, παρουσίασε ταχυκαρδίες και ευτυχώς ήταν εκεί ο κ. Παναγιώτης Γαλάνης (Ιατρός και Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ) ο οποίος τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες και έπειτα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Άρτας αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία της.
Όμως, κύριε Πήχα, ο Δήμαρχος έχει μάλλον τακτική να μην πληρώνει τις καθαρίστριες.
Υπάρχουν 80 συμβασιούχες καθαρίστριες που έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο αλλά ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ενώ άλλοι Δήμοι της Ηπείρου, σας το τονίζω, έχουν πληρώσει τις καθαρίστριες.
Μας είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχει χρήματα, μετά ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε τα χρήματα. Τώρα όμως μας ανέφερε ότι επειδή δεν έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να πληρώσει…
Τελικά όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ήρθε και μας είπε ότι τέλος Νοεμβρίου θα μας δοθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των 90.000 ευρώ.
Από διαπραγματεύσεις που έγιναν προς τιμήν της η Γενική Γραμματέας κα, Βασιλάκη μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σιαφάκα μας έδωσαν ένα έγγραφο που ανέφερε ότι θα πληρωθούμε την πρώτη δόση αλλά δεν ανέφερε πότε θα πάρουμε τις άλλες δύο.
Κυρία Τσάκαλου θέλω να σταθώ στην φράση ότι ο Δήμαρχος απώθησε ή ώθησε γυναίκες, δεν θέλω να το πιστέψω ότι έγινε κάτι τέτοιο…
Υπάρχουν κάμερες που μπορεί να δείξουν ότι απώθησε τη γυναίκα, ότι την έσπρωξε με δύναμη όχι όμως ότι τη χτύπησε ή έκανε άλλη ενέργεια, το ξεκαθαρίζουμε αυτό.
Κυρία Τσάκαλου αναφέρθηκε από κάποιους ότι υποκινείστε πολιτικά. Ισχύει αυτό;
Κύριε Πήχα δεν υποκινούμαστε από κανέναν πολιτικά. Κυκλοφόρησε στα social μία ανακοίνωση ή τοποθέτηση από την ΠΟΕ ΟΤΑ του Δήμου αλλά δεν έχει σχέση με εμάς. Δε γνωρίζω γιατί έγινε αυτό…
Δεν είμαστε βαλτοί, αν το λέει αυτό ο Δήμαρχος είναι γιατί η μία συνάδελφος που ήταν στην πόρτα την στιγμή της έντασης είναι συγγενείς με Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι τα λεφτά που δουλέψαμε και την υπόσχεση πότε θα τα πάρουμε…

Τη δική του εκδοχή έδωσε και ο κ. Σιαφάκας αναφέροντας ότι θα ξεκινήσει η πληρωμή των καθαριστριών τις επόμενες ημέρες.

Κύριε Σιαφάκα τι ακριβώς έγινε;
Κύριε Πήχα ούτε εγώ κατάλαβα πως εκτυλίχθηκαν τόσο γρήγορα τα γεγονότα…καθώς δεν ήμουν ενήμερος για αυτή τη διαμαρτυρία.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου 2022 είχαμε αναφέρει ότι θα προχωρήσουμε στις πληρωμές…
Τώρα ξαφνικά τη Δευτέρα τελευταία ημέρα του μήνα όπου είχαμε σοβαρά θέματα να διεκπεραιώσουμε έγιναν όλα αυτά…
Κύριε Πήχα το αναφέρατε και εσείς πολύ σωστά ότι είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτέμβριου ότι θα πληρώσουμε την πρώτη δόση στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022 αλλά με την παρότρυνση του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Τράμπα αποφασίσαμε αυτό να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.
Δεν έχουμε δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία διότι δεν είχαμε χρήματα και δεν μπορούσαμε να έχουμε πλάνο ακόμα.
Όμως, μπορούμε να δεσμευτούμε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα το πράξουμε και θα πληρώσουμε την πρώτη δόση.
Αν μας επέτρεπαν να κάνουμε το Δημοικό Συμβούλιο θα το γράφαμε και επίσημα αυτό όπως θα εγκρίναμε και τα χρήματα για τις 80 καθαρίστριες που περιμένουν τα χρήματα τους.
Κύριε Αντιδήμαρχε όμως είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχουν πληρωθεί οι γυναίκες αυτές
Δεν διαφωνεί κανείς, καθώς είναι δεδουλευμένα πολλών ετών και που σαφώς έχουν δικαιωθεί και από το Εφετείο.
Όπως είπε και ο Δήμαρχος δεσμευόμαστε η πρώτη δόση να δοθεί στη διάρκεια του Νοεμβρίου και οι υπόλοιπες να ολοκληρωθούν σε δύο εξάμηνες…
Όμως οι άλλες δύο δόσεις θα είναι πιο εύκολο για εμάς να τις καταβάλουμε γιατί θα τις έχουμε βάλει στον προϋπολογισμό του 2023 οπότε θα είναι πιο λειτουργικό να γίνει.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288