“ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ” (στο Δημαρχείο) – “THE TRUMAN SHOW”

Ζήλεψε τη δόξα του Τζίμ Κάρεϋ ο Χρήστος Τσιρογιάννης και τον πετυχημένο ρόλο στην ταινία Truman Show; H γνωστή ταινία που έσπασε ταμεία αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν, ενός άνδρα του οποίου η ζωή μεταδίδεται εν αγνοία του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Στη δική μας περίπτωση όμως αυτοί που φαίνεται να καταγράφονται από κάμερες μέσα στο 8ωάρο τους είναι οι υπάλληλοι του Δήμου Άρτας (βέβαια κάποιο λίγοι καταφέρνουν και την σκαπουλάρουν συστηματικά εδώ και χρόνια και πάνε για δουλειά αφού πάρουν πρώτα το καφεδάκι τους και ακούσουν τη μουσικούλα τους με τα φιλαράκια τους). Μαζί όμως με τους υπαλλήλους, αναγκαστικά καταγράφονται και οι κινήσεις κάθε πολίτη που τολμά να προσεγγίσει και να μπει στο δημαρχιακό μέγαρο.
Όποιος επισκεφθεί το τριώροφο κτίριο του Δημαρχείου της Άρτας θα αντιληφθεί ότι σε διαφορετικά σημεία στους διαδρόμους όλων των ορόφων έχουν τοποθετηθεί συστήματα παρακολούθησης με κάμερες.

Όποιος καταφέρει να συναντήσει και το Δήμαρχο στο γραφείο του φημολογείται ότι αντικρύζει και μια οθόνη που δείχνει μόνιμα σε ζωντανή μετάδοση τις κινήσεις στους διαδρόμους μέσα σε όλο το Δημαρχείο.
Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, άραγε, φοβάται κάτι ο Δήμαρχος ή το κάνει ως λάτρης της σύγχρονης τεχνολογίας;

Το θέμα όμως δεν είναι τί αρέσει στον καθένα. Άραγε αν λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης ή καταγραφής μέσα στο Δημαρχείο σε πιά έκταση συμβαίνει αυτό; Την απάντηση στο ερώτημα θα μπορούσε να μας δώσει ίσως η υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα στο Δήμο Άρτας (η οποία αν η στήλη θυμάται καλά ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Δημάρχου και δεν εκλέχθηκε), αλλά από ότι μάθαμε είναι δύσκολο να την συναντήσουμε γιατί αν και συνεργάτης πλέον του Δημάρχου, σπάνια μας τιμά με την παρουσία της. Ακούγεται, ότι μόνο στο τηλέφωνο και αν και όποτε ευκαιρεί.
Όπως και να έχει είναι φανερό ότι το Δημαρχείο της Άρτας, βρίσκεται σε ηλεκτρονικό κλοιό και στενή παρακολούθηση και από ότι φαίνεται εκεί στο Δημαρχείο νομίζουν ότι ο Δήμος διοικείται μόνο μέσα από τους υπολογιστές, τα κινητά, τις κάμερες κ.λ.π.
Φαίνεται, ότι ο «στόχος» του Δημάρχου για ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό του Δήμου προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς….

Και τι δεν έχει ακουστεί τον τελευταίο καιρό…
Για παραποιήσεις ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων, για κάμερες σε σημεία μέσα στο Δημαρχείο, για ηλεκτρονικές εφαρμογές για καταγγελίες πολιτών…
Α….. Να μην ξεχάσουμε και τα χακαρίσματα στον προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου …ενώ και η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή είχε καταγγείλει μέσα από το προφίλ της στο fb – τον Μάρτιο 2022 – ότι ψεύτικα προφίλ “παίζουν” παιχνίδια σε βάρος της και την τρολάρουν στα social media.
Δύο μήνες αργότερα την ακολούθησε και ο Δήμαρχος αναφέροντας ο ίδιος στη σελίδα που διατηρεί στο fb
“Μετά από διάφορους κρατικούς φορείς που έπεσαν θύμα κακόβουλων υποθέσεων – κοινώς “χακάρισμα”- το τελευταίο διάστημα, ήρθε και η σειρά μου.
Μιλάω για τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα που άρχισαν να ανεβάζουν από μόνα τους ψευδές περιεχόμενο.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και σύντομα ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του δικαστηρίου. Μέχρι τότε, ψυχραιμία και πίσω στις δουλειές μας.
Καλημέρα σε όλους”.
Ο Χρήστος Τσιρογιάννης μάλιστα κατέφυγε στις αρχές και προανήγγειλε άμεσες αποκαλύψεις και σκληρές τιμωρίες ενώ στις 2 Ιουνίου επανήλθε λέγοντας ότι·
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς που δεν σεβάστηκαν ούτε σπίτια, ούτε οικογένειες: ότι όλα έχουν ένα όριο. Η δίψα για εξουσία δεν δικαιολογεί τα πάντα και σίγουρα δεν δικαιολογεί μαφιόζικες μεθόδους. Αυτός ή αυτοί, που έκλεψαν κωδικούς και όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν μηνύματα, σύντομα θα βρεθούν ενώπιον των αρμοδίων αρχών».
Επειδή πέρασαν μήνες, να δεχτούμε ότι τα «τρολ» για την κα. Ταπραντζή αποσύρθηκαν και δεν συνεχίστηκε το θέμα, οπότε και ξεχάστηκε και από την ίδια.
Όμως, το θέμα με τον Χρήστο Τσιρογιάννη ήταν πάρα πολύ σοβαρό, ο ίδιος το ανέδειξε και κατά τα λεγόμενά του το θέμα άγγιζε ευαίσθητες χορδές ανθρώπων που εκτέθηκαν χωρίς να φταίνε.
Έκτοτε, ακολούθησε σιωπή και θα έπρεπε μετά από έξι ολόκληρους μήνες να ενημερωθούμε για την πορεία της καταγγελίας του Δημάρχου.
Πλέον, ζούμε στο 2022 και οι καταγγελίες αυτού του είδους είναι εύκολο να διαλευκανθούν και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Το δήλωσε πρόσφατα και ο κ. Σφακιανάκης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε ερώτηση για το εάν μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη ο πρόεδρος του CSI Institute απάντησε ότι δεν μπορεί κάνεις να διαγράψει τα ηλεκτρονικά ίχνη και στην ουσία οι Αρχές φτάνουν άμεσα στην πηγή του κακού
Όπως και να έχει το να είμαστε μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ασχολούμαστε με κάμερες, πρωτόκολλα , χακαρίσματα και τρολαρίσματα δεν βοηθάει να ξεφύγει η πόλη από τη δεινή κατάσταση που επικρατεί. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής του Truman Show κάποια στιγμή προσπάθησε να δραπετεύσει από την εικονική του πραγματικότητα και όντως το έκανε παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του show να τον μεταπείσουν, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει περισσότερη αλήθεια στον πραγματικό κόσμο απ’ ό,τι στον δικό του τον τεχνητό.

Άραγε οι συνεργάτες του Δημάρχου τί τον συμβουλεύουν;

 

Η αντιπολίτευση «έγραψε» το Δήμαρχο και αυτός με τη σειρά του τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας

«Η Άρτα βάζει μπροστά τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας: Δημόσια Διαβούλευση με πλήθος φορέων στο Δημαρχείο. Απόντες, αν και προσκεκλημένοι, οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών Παρατάξεων.
Θέσεις, προτάσεις, επιχειρήματα αλλά και απόντες είχε η Επαναληπτική Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Δευτέρα το απόγευμα με στόχο να τεθούν οι προτεραιότητες για την Άρτα, ενόψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου και του Προϋπολογισμού για το 2023.
Σημειώνεται, πως αυτές οι δύο διαδικασίες αποτελούν τις κορυφαίες πράξεις ενός Δήμου, αφού έτσι καθορίζονται ποια έργα και που θα γίνουν και πως θα διανεμηθούν τα χρήματα των Δημοτών αλλά και όσων κερδίζει ο Δήμος μέσα από τις χρηματοδοτήσεις. Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί το γεγονός πως οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών Παρατάξεων δεν συμμετείχαν και δεν κατέθεσαν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις στον δημόσιο διάλογο.
Ωστόσο, παρόντες με προτάσεις και επιχειρήματα είχαν οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων Τοπικών Φορέων σε όλος το εύρος του Δήμου»
Αυτά αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Δήμος Άρτας. Όμως ο Δήμαρχος υπέπεσε σε ένα σημαντικό ατόπημα δύο ημέρες αργότερα όταν δεν παρέστη αν και καλεσμένος από τον Εμπορικό Σύλλογο στην ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Πράξης “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ”.
Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Άρτας. Την ίδια ώρα ο Χρήστος Τσιρογιάννης φωτογραφιζόταν με συνεργάτες του σε εγκαίνια χώρου εστίασης…

Ο Γιάννης Παπαλέξης και οι ατάκες του

Ατάκες που έγραψαν ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν η Τζένη Ταπραντζή και ο Γιάννης Παπαλέξης εκπροσωπώντας τις παρατάξεις «Δημοτική Αναγέννηση» και «Γέφυρα στο Μέλλον» ανακοινώνοντας και επίσημα την συνεργασία τους.
Σε μεγάλα κέφια ο Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος είχε ρέντα σε αποστροφές του λόγου του είπε
▶ «Από εδώ υπάρχει ο ένας και η Εθνική Άρτας και από δω το ΧΑΟΣ λένε.Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι το ΧΑΟΣ η φύση το απεχθάνεται και πολύ σύντομα θα το καλύψει».
▶ «Απέναντι στην Εθνική Άρτας υπάρχει και η Άρτα»
▶ «Τις επιτροπές που περνούν τα σοβαρά θέματα τις ελέγχει ο Δήμαρχος. Γίνονται 9 το πρωί για να μην πάει κανείς αφού όλοι δουλεύουμε».
▶ «Ο Δήμος Άρτας και ο Δήμαρχος κινείται στη σφαίρα του fb και της εικονικής πραγματικότητας».
▶ «Λένε ότι ο Παπαλέξης στηρίζει Τσιρογιάννη. Ο Παπαλέξης δε στηρίζει Τσιρογιάννη. Θα δούμε τώρα όμως σε αυτή την προαπάθεια που κάνει ο Παπαλέξης πόσοι είναι εδώ. Γιατί όσοι δεν είναι εδώ είναι με τον Τσιρογιάννη και είναι Κρυφοτρισογιαννικοί».
▶ «Ο Τσιρογιάννης φτιάχνει εδώ και καιρό ψηφοδέλτιο και σε ένα μην θα …θέλουμε μέσο για να μπούμε στο ψηφοδέλτιό του».
Ο πρώην Δήμαρχος μιλώντας στον Βαγγέλη Πήχα στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της Άρτας 101,5 fm τόνισε γιατί η συνεργασία των δύο πλευρών δεν έγινε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2019 και άργησε 3 χρόνια…
▶ « Θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η υποστήριξη προς την κα. Ταπραντζή. Η δική μου παράταξη στο μεγαλύτερο ποσοστό της στήριξε Τζένη τη δεύτερη Κυριακή καθώς είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά. Δεν έγινε επίσημα διότι μπορεί να δημιουργούσε άλλες παρενέργειες. Δόθηκε η κατεύθυνση στο συνδυασμό μου για στήριξη της Τζένης σιωπηλά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή αφήσαμε τον κόσμο να επιλέξει κατά συνείδηση. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε χάθηκε η εκλογή. Θα μπορούσε να είχε κερδιθεί αν αυτό που κάνουμε τώρα το είχαμε κάνει τότε

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ στην Άρτα

Ακούγοντας πολλά και διάφορα τις τελευταίες ημέρες για υποψηφίους που έχουν ήδη μιλήσει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να στηριχθούν στο Δήμο Άρτας…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά για την υποψήφιότητα του ανθρώπου που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στο Δήμο Άρτας.
«Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν» μας απάντησε γνωστό ηγετικό στέλεχος του κόμματος.
Οπότε κάθε κουβέντα που γίνεται είναι μόνο για τα καφενεία και για να ανοίγει η πολιτική όρεξη…

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288