Η αποχώρηση του Οδυσσέα Δράκου, ο Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Δήμος Άρτας

Με μία λακωνική δήλωση ο Οδυσσέας Δράκος ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διεκδίκηση του Δήμου Άρτας.

«Άνθρακας ο Θησαυρός» θα έλεγε κάποιος αφού πολύ ντόρος έγινε γύρω από ένα σημαντικό επιχειρηματικό όνομα της Άρτας, χωρίς όμως να απαντηθεί το εξής ερώτημα…

Τελικά ο Οδυσσέας Δράκος, ήθελε να βάλει υποψηφιότητα ή ήθελαν περισσότερο οι συν αυτόν “αυλοκόλακες” και αντίπαλοι του Τσιρογιάννη, του νυν Δημάρχου;

Η σεναριολογία που επικράτησε το τελευταίο διάστημα ήταν πλήγμα για τον κεντροαριστερό χώρο της Άρτας καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ταυτόχρονα δημιούργησε προσδοκίες που πλέον εξανεμίστηκαν.

Πάντως ο τρόπος που επέλεξε ο Οδυσσέας Δράκος να ανακοινώσει ότι δεν ενδιαφέρεται τελικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αν μη τι άλλο κατώτερος του εκτοπίσματος που έχει ως επιχειρηματίας αλλά και ως πρώην Αυτοδιοικητικός, πρώην Δήμαρχος.

Μία απλή ανακοίνωση, χωρίς πιστευτές εξηγήσεις…

Διότι αν οι προτάσεις ήταν πολλές όπως αναφέρει «δέχτηκα πολλές προτάσεις και παραινέσεις να είμαι επικεφαλής ενός ανεξάρτητου, αλλά με ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτοδιοικητικού συνδυασμού για τον Δήμο Αρταίων» τότε θα έπρεπε να απευθυνθεί σε όλους αυτούς με διαφορετικό τρόπο…

Ο κ. Δράκος δήλωσε στο apopsi -press.gr μεταξύ άλλων:
“…Το τελευταίο διάστημα, δέχτηκα πολλές προτάσεις και παραινέσεις να είμαι επικεφαλής ενός ανεξάρτητου, αλλά με ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτοδιοικητικού συνδυασμού για τον Δήμο Αρταίων. Οι προτάσεις όλων με τιμάνε και ιδίως των προσώπων εκείνων, οι οποίοι δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εμένα. Παρόλα αυτά, αν και το ενδιαφέρον μου για την αυτοδιοίκηση και τα κοινά γενικότερα, είναι μεγάλο και γνωστό σε όλους, αυτή η χρονική περίοδος είναι δύσκολη για εμένα να αφοσιωθώ πλήρως σε μια τέτοια προσπάθεια. Προσωπικοί λόγοι, επαγγελματικής κυρίως φύσης, με αναγκάζουν να βρίσκομαι εκτός της Άρτας και αυτό επηρεάζει κάθε σκέψη μου για μια τόσο σημαντική ενέργεια.
Ευχαριστώ πολύ, όλους τους συμπολίτες μας, που μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους, να είναι όλοι βέβαιοι ότι η απόφασή μου σε μεγάλο βαθμό ελήφθη, προκειμένου να μην προδοθούν οι προσδοκίες τους, σε μια προσπάθεια που δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε και θα ήθελα…”.

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ …ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών όπως αποκαλύψαμε και στο ενημερωτικό ραδιόφωνο 101,5 FM ανέφερε ότι ο Χριστόφορος Σιαφάκας, ο ισχυρός Αντιδήμαρχος από το 2014 στο Δήμο Αρταίων, είχε κάνει ραντεβού με τον Οδυσσέα Δράκο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα μπορούσε να προκύψει εφόσον ο Αντιδήμαρχος θα έπαιρνε την τελική απόφαση να αποχωρήσει από την «Εθνική Ομάδα» του Χρήστου Τσιρογιάννη.

«Ο κύβος ερρίφθη» με την ανακοίνωση του Χριστόφορου Σιαφάκα τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2022…

Σε αυτήν, περιέγραφε για αυτούς που διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, το τέλος της πολιτικής συμπόρευσης με τον νυν Δήμαρχο.

Η απόφαση του Οδυσσέα Δράκου να μην υποβάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Άρτας, φαίνεται να ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εισόδου σε μία ανάλογη υποψηφιότητα στον κ. Σιαφάκα.

Άλλωστε και η συνομιλία που είχε με τις Προοδευτικές δυνάμεις της Άρτας το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2022- μόλις την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και ένα 24ωρο πριν δώσει στη δημοσιότητα την ανακοίνωσή του, μαρτυρά τις προθέσεις του.

Βέβαια, ο κ. Σιαφάκας προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία όπου και παραμένει ενεργό μέλος, οπότε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να παρουσιάσει έχει πολλές …γωνίες που θα πρέπει να λειάνει…

Τώρα, αν στην εξίσωση μπορεί να μπει ξανά ο Οδυσσέας Δράκος ως απλός «υποστηρικτής» του κ. Σιαφάκα θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Όπως και οι κινήσεις που θα πρέπει επιτέλους να κάνουν και οι Κεντροαριστερές δυνάμεις στην Άρτα ανεξάρτητα με τις τελικές προθέσεις του πρώην Αντιδημάρχου…

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ

Με αφορμή την αλλαγή των Αντιδημάρχων στο Δήμο Αρταίων αισθάνομαι την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους τους καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση του έργου μας. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2014 με την πρώτη θητεία και συνεχίστηκε το 2019.
Η απόφασή μου να απουσιάζω από τη σύνθεση αυτή, της τελευταίας θητείας των Αντιδημάρχων, έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι και πρότινος δε είχα πάρει τις οριστικές μου αποφάσεις κάτι το οποίο επιθυμούσα βέβαια να κάνω ανεπηρέαστος και μη δημιουργώντας πρόβλημα στην υπόλοιπη ομάδα.

Όσον αφορά αυτές τις αποφάσεις μου, σίγουρα θα ανακοινωθούν επίσημα και όχι από διαρροές που τυχόν υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραμένω στη δημοτική ομάδα της παράταξης «Αρτινών Συνεργασία» και προφανώς θα στηρίζω τις αποφάσεις της μέχρι το τέλος της θητείας αυτής.

Επίσης να υπενθυμίσω, για τυχόν παρεξηγήσεις, ότι είμαι ενεργό μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης χωράνε κομματικές ταμπέλες στους συνδημότες μας, πόσο μάλλον δε να παρερμηνεύονται φιλικές συζητήσεις και ανησυχίες που τυχόν υπάρχουν μεταξύ αυτών, με σκοπό την πολιτική τους εκμετάλλευση. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα της πόλης μας δεν έχουν χρώματα και όλοι οι διαθέσιμοι και ενεργοί πολίτες χωράνε στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τη τιμή που μου έκανε όλα αυτά τα χρόνια να μου εμπιστευτεί κρίσιμα και σημαντικά πόστα του Δήμου μας. Προσπάθησα από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία ημέρα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό.

ΣΙΑΦΑΚΑΣ V ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι ακόμη νωρίς αλλά αν ο κ. Σιαφάκας αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα για το Δήμο Άρτας τότε η αναμέτρηση με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφόσον βέβαια αναμένουμε να δούμε και ποιες θα είναι και οι επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Άρτας.

Διότι, η αντιπολίτευση έχει πολύ δυνατή παρουσία στην Άρτα στην κεντρική πολιτική σκηνή, πάσχει όμως στην αναζήτηση ικανού προσώπου που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο Άρτας!

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288