Η φόρμα του Τσιρογιάννη, η νέα αίθουσα “ΣΚΟΥΦΑΣ”, “το μωρό μου” και οι εκλογές των Επιμελητηρίων…

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Η νέα φόρμα του Τσιρογιάννη και το σπορ Λουκ του Στύλιου

Την παράσταση έκλεψε στον Ημιμαραθώνιο της Άρτας ο Δήμαρχος.

Όχι για το τρέξιμο, αυτό θα το κάνει του χρόνου!

Γερό ήταν το “χτύπημα” που μου έδωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης με την νέα του Αθλητική ενδυμασία…

Άφησε στην ντουλάπα την “χιλιοφορεμένη” μπλε φόρμα και εμφανίστηκε με σύνολο Under Armour και παπούτσια Adidas ολοκαίνουρια!

Θα τρελαθώώώ…

Η στήλη σας παρουσιάζει …αποκλειστικάάά την έναρξη της προετοιμασίας του Δημάρχου για τον δύσκολο αγώνα που έρχεται…

Τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Με Σπορ εμφάνιση ο Υφυπουργός και με καλή διάθεση αλλά όχι σε …φόρμα για να τρέξει ο Γιώργος Στύλιος.

Καθώς το τελευταίο διάστημα “τρέχει” για τα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…

Εκσυγχρονισμός της αίθουσας ” Ο ΣΚΟΥΦΑΣ” στην Άρτα

Προχωρούν με πιο γοργούς ρυθμούς οι συζητήσεις για τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας του ιστορικού Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου καθώς αποτελεί διακαή πόθο όλων των Αρτινών. Άλλωστε είναι η αίθουσα όπου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες κλειστές εκδηλώσεις στην Άρτα τα τελευταία 20 χρόνια.

Η στήλη πληροφορήθηκε ότι το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου 2022 έγινε μία συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη, όπου και παραβρέθηκαν πολιτικοί του τόπου για να ορίσουν το πλαίσιο διαχείρισης της ανακατασκευής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, πρωτοστατεί σε αυτή την πρόταση καθώς προσπαθεί εδώ και καιρό να ηγηθεί αυτού του έργου.

Παραβρέθηκαν λοιπόν στη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής και πρώην Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Άρτας Χρήστος Γκόκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπανταλούκας και η κα. Λένα Μπανταλούκα.

Στο ραντεβού δεν πήγε ο Υφυπουργός  Γιώργος Στύλιος, που ενημέρωσε ότι έχει προσωπικό πρόβλημα,  αλλά η συζήτηση που έγινε ήταν ουσιώδης και ήταν η απαρχή ώστε να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Ο κ. Ψαθάς, ανέφερε ό,τι θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα από διάφορες πηγές χρηματοδότησης για να υποστηρίξει οικονομικά την προσπάθεια.

Η κα. Γεροβασίλη ανέφερε ότι θα κινηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση που αφορά ένα μεγάλο ίδρυμα της χώρας ώστε να στηρίξει τις ενέργειες οικονομικά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται εκ νέου συνάντηση και ευχόμαστε όλοι να προχωρήσει άμεσα η ανακατασκευή της ιστορικής αίθουσας.

 

Χωρίς ενδιαφέρον τα Δημοτικά Συμβούλια –

‘Ομως γίνονται “Σόδορα και Γόμορα”

 

Παρακολούθησα ταυτόχρονα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Άρτας και Πρέβεζας και έβγαλα συμπέρασμα.

Χάσιμο χρόνου. Αν το θέμα δεν είναι ουσιαστικό τότε είναι εντελώς ανούσιο να στήνεσαι μπροστά στην οθόνη ή να παρευρίσκεσαι εκεί.

Στο πικ της μετάδοσης στο youtube στην Άρτα το παρακολουθούσαν 20 άτομα και στην Πρέβεζα που το θέμα ήταν πιο πικάντικο 21.

Στην Πρέβεζα συζητούσαν τι μέτρα πρέπει να παρθούν για να μην καταντήσει το ιστορικό κέντρο περιοχή όπου γίνονται “Σόδομα και Γόμορα” όπως έλεγε και η τεράστια Βασιλειάδου.

Συζητούσαν δηλαδή ότι τα βράδια άτομα συνουσιάζονται σε δρόμους και πλατείες ενώ τα ντεσιμπέλ δονούν τα σπίτια.

Αν ισχύουν όλα αυτά; Κανείς δεν έχει αποδείξεις, όλοι όμως εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα πρέπει να οργανώσουν ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων. Κάτι που βέβαια ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και εφαρμόζεται, αλλά ορισμένοι “κλείνουν” τα μάτια.

Ρεσιτάλ ομιλίας έδωσε ο Σπύρος Κόκκαλης, Πρόεδρος Εστίασης και Συναφών επαγγελμάτων.

Mεγάλη εμπειρία στη διοίκηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αρχικά στάθηκε στο περιεχόμενο του κειμένου της καταγγελίας. “Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη δήμαρχε, με μάρτυρα εμένα, να δούμε ποιοι είναι αυτοί…” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Εξήγησε ότι η καταγγελία δεν αφορά τα καταστήματα. “Συνευρίσκομαι εγώ με το μωρό μου και φταίει το μαγαζί;”, “Είμαι σταφίδα εγώ και φταίει το μαγαζί;” τόνισε και γείωσε τους πάντες.

“Υπάρχει κανονισμός από το 2011, όχι από το 2018 και πρέπει να είστε 5-6 σύμβουλοι από το 2011, εγώ επειδή είμαι παλιά καραβάνα, έχω το έγγραφο εδώ. Μ’ αυτό λειτουργούμε. Εάν αυτός ο κανονισμός δεν ελέγχεται από τα όργανα που εκτελούν αυτή τη διαδικασία , δεν φταίμε εμείς. εμείς έχουμε ποινή στο πρώτο γράψιμο, έχουμε ποινή στο δεύτερο γράψιμο, έχουμε ποινή στο τρίτο γράψιμο. ” είπε ο κ. Κόκκαλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας είχε και πολλές άλλες δυνατές ατάκες αλλά σε αυτό το θέμα…

Στην Άρτα τα πράγματα ήταν πιο ήπια καθώς ο Χρήστος Τσιρογιάννης παλεύει μόνος του αφού αντιπολίτευση δεν υπάρχει ή όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα αποχωρεί. Στο τέλος θα βαρεθεί και ο ίδιος και θα τα ελαττώσει μιας και έρχεται και καλοκαίρι…

Πάνε για το Δεκέμβριο του 2023 οι εκλογές στα Επιμελητήρια –

Τι θα κάνει ο Δημήτρης Χουλιάρας;

Παράταση στις εκλογές των επιμελητηρίων της χώρας ζήτησε με επιστολή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η Real News της Κυριακής, ο κ. Μπρατάκος σημειώνει ότι οι περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, καθυστέρησε τον προγραμματισμένο σχεδιασμό των επιμελητηριακών διοικήσεων. «ως πρόεδρος του μεγαλύτερου και ισχυρότερου επιμελητηρίου της χώρας, ζήτησα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να αποδεχθεί την παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023».

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει άρδην τα σχέδια του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Χουλιάρα;

Διότι όλοι θυμούνται ότι αφού δεν πήρε τη σκυτάλη από τον νυν πρόεδρο Γιάννη Γκολομάζο για να αναλάβει την προεδρία για ένα χρόνο – λόγω της συμφωνίας που είχε γίνει, όπως αναφέρει ο κ. Χουλιάρας για 3+1 χρόνια – τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα περιμένει μέχρι τότε. Ή αν θα αρμενίσει για …πολιτείες πολιτικές.

Ευτυχισμένος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης, που θα παραμείνει για περίπου δύο ακόμη χρόνια στην θέση που τον αναδεικνύει ώστε να προετοιμάζει το έδαφος έχοντας στο μυαλό του και την πολιτική και αυτός ή όχι;

 

Άρτα: Μεταφορά τμημάτων στα Γιάννενα -Τι γίνεται με την Γεωπονική- Aυτή είναι η πρόθεση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παρουσία Γαβρόγλου γιόρτασε τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - lefkadaonline.gr

Ως αμυντική και επιβεβλημένη κίνηση, με στόχο την προστασία του τμήματος, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γεωπονικής, Αναστάσιος Τσίνας την απόφαση της Συγκλήτου για τη μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είπε, ότι από την πλευρά της διοίκησης του Πανεπιστημίου δεν υφίσταται ζήτημα μεταφοράς και άλλων τμημάτων.

Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη Γεωπονική, που εδρεύει στην Άρτα ο κ. Τσίνας είπε, ότι εκτός από  εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και ανθρώπινο συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής είτε με το καινοτόμο ερευνητικό έργο της, είτε με τις πολυποίκιλες συνεργασίες που έχει αναπτύξει με αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Μάλιστα και με βάση τις συγκυρίες της παγκόσμιας αναταραχής στο επισιτιστικό, ανέφερε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με την προσθήκη νέου τμήματος Επιστημών Τροφίμων.

Αλγεινή εντύπωση όμως  προκάλεσε η εικόνα του Πρύτανη να πίνει τον καφέ του λίγα μέτρα πιο μακριά από το Δημαρχείο της Άρτας την ώρα που γινόταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Παρουσία Γαβρόγλου γιόρτασε τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - lefkadaonline.gr

Μπορεί, λίγο νωρίτερα, να είχε συναντηθεί μαζί του στο Κάμπους στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς, αλλά ένα τόσο σημαντικό και μείζον θέμα δεν πρέπει να απαξιώνεται με μία ακόμη ατυχέστατη κίνηση του κ. Αλμπάνη.

Παρότι, ο Δήμαρχος Άρτας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κάλεσε να παρευρεθεί, ο Πρύτανης επέλεξε την απόλαυση του καφέ έχοντας παρέα τον κ. Τσίνα, Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας & Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας.

Φεύγει το Τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας τελικά;

Από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι το Τμήμα θα φύγει τελικά από την Πρέβεζα με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.

Αυτό βγαίνει από το ρεπορτάζ και μακάρι να διαψευσθεί, αλλά όλα δείχνουν ότι και η Κεραμέως τώρα που θα αποφασίσει για συγχωνεύσεις θα υπογράψει τη μεταφορά του…

Πάντως μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πια Τμήματα θα συγχωνευθούν και ποια όχι, ώστε να δημιουργηθεί το νέο μοντέλο στα ΑΕΙ που θέλει η κυβέρνηση. Αλλά και για το τι θα συμβεί με το αυτοδιοίκητο και τις υποχρεώσεις της Συγκλήτου.

 

*** Το ΚΕΝΤΡΙ  “ρίχνει” ο Βαγγέλης Πήχας

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288