Μία απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα και στις ψευδείς ειδήσεις…

Οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Σύμφωνα με τη Wikipedia, οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν «μια μορφή κίτρινου τύπου ή προπαγάνδας που αποτελείται από σκόπιμη παραπληροφόρηση ή φάρσες διαδιδόμενες μέσω του παραδοσιακού τύπου, της μετάδοσης ΜΜΕ ή των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων».

Παρατηρούμε, επομένως, ότι ψευδείς ειδήσεις μπορούν να διαδοθούν μέσω ποικίλων μεθόδων επικοινωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες οι ψευδείς ειδήσεις, από συντονισμένα κέντρα, ήρθαν και στην περιοχή μας.

Και μάλιστα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Χωρίς διασταύρωση πληροφοριών, χωρίς επαγγελματισμό, με ενδεχόμενο δόλο και με οργανωμένη δράση στα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δεν υπήρξε καν ο κώδικας δεοντολογίας της Δημοσιογραφίας.

Δηλαδή, έχουμε μία αναπαραγωγή (αν όχι μια στοχευμένη επίθεση από κάποιους λίγους ενορχηστρωτές) και έναν στημένο από τη μεριά τους πόλεμο, με ανυπόστατα δημοσιεύματα για τα οποία κανείς από τους “δημοσιογράφους και συντάκτες” των κειμένων δεν ενήργησε με βάση τον κώδικα της

Ένωσης Συντακτών ή έστω τον κώδικα της ανθρωπιάς.

Κανείς δε διερεύνησε, κανείς δεν ρώτησε, κανείς δεν ενημερώθηκε και κανείς δε διασταύρωσε…

Όλες αυτές οι δημοσιεύσεις, είναι προσβάσιμες στον καθένα και αυτός από τη θέση του ας τις αξιολογήσει Αρμοδίως.

Το χειρότερο για αυτούς που τα έχουν γράψει και διασπείρει είναι ότι έχουν εμπλέξει και σοβαρούς ανθρώπους οι οποίοι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο το διασυρμό, τη συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και την αθλιότητα αυτών των δημοσιευμάτων.

Να απαντήσω στα άθλια δημοσιεύματα του fanaripress.gr αλλά και σε όλα τα άλλα ό,τι καμία κλήση δεν έχω προσωπικά από το ΕΣΡ, κανένα εξώδικο δεν έχω λάβει από κανέναν ούτε από τον REAL FM ούτε από τη ΔΕΗ ούτε από πουθενά…

Σίγουρα αυτοί οι 5-6 θα το εύχονταν να είναι όλα αυτά αλήθεια… Όσο, όμως, συνεχίζουν να γράφουν χωρίς ίχνος αλήθειας τότε να προετοιμάζονται γιατί η κλήση μάλλον  θα έρθει για αυτούς.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Πολλοί θα ήθελαν, όπως και εγώ, να εισφέρω όλα τα στοιχεία που έχω σε αυτό το άρθρο. Αλλά επειδή διατηρώ πάντα την ψυχραιμία μου και θα συνεχίσω να τη διατηρώ καθώς τα στοιχεία βρίσκονται εκεί που πρέπει.

Λίγο υπομονή καθώς η αλήθεια υπάρχει και θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Μάλιστα, όλες οι αποδείξεις έχουν γνωστοποιηθεί σε αυτούς που θα τις αξιοποιήσουν αρμοδίως για να μπει ο κάθε κατεργάρης-συκοφάντης στη θέση του.

Όπως, ορίζουν οι θεσμοί της κοινωνίας μας και όχι με τους κανόνες που θέτουν οι συκοφάντες, οι οποίοι ονειρεύονται δημοσιογραφικά λιντσαρίσματα.

Χωρίς να σέβονται ανθρώπους, υπολήψεις και οικογένειες.

Με λίγα λόγια, αδυνατώ να πέσω στο επίπεδό τους και τους αφήνω να τους κρίνει όλους η κάθε αρμοδία Αρχή.

Πλέον, το λόγο έχει η δικαιοσύνη και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους πραγματικούς επαγγελματίες και ευσυνείδητους δημοσιογράφους της Άρτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής που τήρησαν στο ακέραιο τη δεοντολογία.

Σας ευχαριστώ πραγματικά!

Υ.Γ.

Απορώ με τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, καθώς κανείς από τους “δημοσιογράφους” δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή διασταύρωση των όσων έχουν γραφτεί ή για το αν ισχύει κάτι από όλα αυτά.

Υ.Γ.1

Ευχαριστώ, για την τεράστια συμπαράσταση όλους τους αναγνώστες και ακροατές.

Ευχαριστώ, όλους τους επιχειρηματίες που μετά τα “περίεργα” τηλέφωνα που δέχτηκαν όχι μόνο δεν απέσυραν τα διαφημιστικά μηνύματα αλλά με παροτρύνουν να συνεχίσω μέχρι τέλος τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ευχαριστώ και τους νέους συνεργάτες που επιλέγουν εμάς για να προωθήσουν την εταιρία τους.

 

Βαγγέλης Πήχας

Δημοσιογράφος

Μέλος  – Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ( Ε.Σ.Η.Ε.Α)

Μέλος –  Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ)

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288