Μόνη σίγουρη η Όλγα Γεροβασίλη…

Εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε στις 15 Μαΐου και στην Ήπειρο γίνεται Ο χαμός. 28 υποψήφιοι διεκδικούν τις 10 θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι αριθμοί και οι ποσοστώσεις θα κρίνουν τις εκλογές.

Προς ενημέρωση λοιπόν, υπάρχουν 13 γυναίκες που διεκδικούν τις 5 θέσεις και οι άλλοι 15 άνδρες που διεκδικούν τις άλλες 5…

Η διαδικασία της επιλογής των τριών σταυρών και η ποσόστωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο δημιουργεί τις εξής συνθήκες.

Εκλέγονται μόνο 2, ενώ έχουν θέσει υποψηφιότητα 3. Η  Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα, η Μερόπη Τζούφη από τα Ιωάννινα και ο Μάριος Κάτσης από τη Θεσπρωτία…

Με την διπλή ποσόστωση, δηλ. 50% γυναίκες και μόνο 2 βουλευτές, η εκλογή της Όλγας Γεροβασίλη και της Μερόπης Τζούφη φαίνονται σίγουρες.

Ο Μάριος Κάτσης θα το παλέψει αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη. Για το λόγο αυτό δεν έθεσε υποψηφιότητα και ο Κώστας Μπάρκας από την Πρέβεζα. Δύο Νομοί με χαμηλότερα ποσοστά στις Εθνικές εκλογές.

Τις υπόλοιπες 3 κενές θέσεις θα παλέψουν να τις κερδίσουν 11 γυναίκες…Με την Άρτα να διαδραματίζει έντονο ρόλο στις διεργασίες τις προεκλογικές.

Από την Άρτα θέση στην Κεντρική Επιτροπή η Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, η Αγλαϊα Νάτσικα, και η περιφερειακή σύμβουλος Ράνια Γκίζα.

Με «άρωμα» Άρτας έρχεται στη διεκδίκηση και η Ελευθερία Κοσσυβάκη, που μπορεί να μένει στα Γιάννενα, αλλά έχει στην Άρτα ισχυρούς δεσμούς και επαφές…

Στη Πρέβεζα, υποψήφια είναι η Δικηγόρος Χριστίνα Κριτσιμά, ενώ στα Ιωάννινα η Ελένης Κολοκούρη και η Λίλα Σουλελέ…

Σε ότι αφορά τις 5 θέσεις για τους άνδρες, η μάχη αναμένεται να  είναι σκληρή, αφού κατέρχονται 3 πρώην βουλευτές, ο Βασίλης Τσίρκας από την Άρτα και οι Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος από τα Γιάννενα …

Οι υπόλοιποι  είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ζάψας, ο πρώην βουλευτής εκ του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο Άρης Σπέγγος πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, ενώ από την Άρτα είναι ο Δημήτρης Μπασδέκης…

Τι γίνεται με τους Αντιδημάρχους στο Δήμο Αρταίων…

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

 

«Ένας πετυχημένος Αντιδήμαρχος Nikos Liontos, ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τον σεβασμό και σίγουρα από εκείνους που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος, που σήμερα μου άνοιξε την κουβέντα για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προχωράμε λοιπόν μαζί και το 2023.

Καλή επιτυχία

Νίκο»!

Αναφέρει στο fb ο Χρήστος Τσιρογιάννης! Τι θέλει να μας πει ο Δήμαρχος, ότι οι Αντιδήμαρχοι «καίγονται» από τώρα για τις εκλογές του 2023;

Τέτοια πρεμούρα τους έπιασε;

Διότι, η στήλη πληροφορείται ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γενικότερα από τον τρόπο που ο Δήμαρχος ξεκίνησε από τώρα τον προεκλογικό αγώνα και «καλεί» συνεργάτες και μη για μία φωτογραφία και μία ανακοίνωση στο fb…

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που …πίνουν νερό στο όνομά του! Διότι, αλλιώς κοιμόντουσαν πριν η «Αρτινών Συνεργασία» αναδειχθεί νικήτρια στις Αυτοδιοικητικές του 2014 και αλλιώς ξύπνησαν την επόμενη ημέρα.

Το θέμα που αφορά τους πολίτες της πόλης είναι αν οι Αντιδήμαρχοι παράγουν έργο, διότι ο Χρήστος Τσιρογιάννης φαίνεται «χολωμένος» με κάποιους και ο Νοέμβριος είναι …μακριά!

Άλλωστε, δεν ξεχνά κανείς και το θέμα με το Δημοτικό Ραδιόφωνο και τα όσα συνέβησαν την ημέρα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ – ΟΤΑ. Εκεί, όπου συγκεκριμένοι Αντιδήμαρχοι έλεγαν ασυναρτησίες, αναλήθειες «καλύπτοντας» υπάλληλο που εισέβαλλε στο ΔΣ.

Ακόμη ο Δήμαρχος δεν έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό…

 

Άρτα- Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου;

Άρτα- Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου;

Έναν από τους κορυφαίους και έμπιστους συνεργάτες «έχασε» ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αφού ο μέχρι πρότινος Κώστας Ζέρβας αποτελεί παρελθόν.

Όπως ανέφερε με ποστ στα social media ο Κώστας Ζέρβας υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω του διορισμού του στον ΔΕΔΔΗΕ.
Αναφέρει ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων
“Λόγω του μόνιμου διορισμού μου στον ΔΕΔΔΗΕ υπέβαλα σήμερα την παραίτηση μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αρταίων.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τον ΔΗΜΑΡΧΟ Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη για την τιμή που μου έκανε να υπηρετήσω την τοπική αυτοδιοίκηση και από αυτή την θέση και του εύχομαι καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη στο τόσο άξιο και μεγάλο έργο που επιτελεί για τον Δήμο Αρταίων.
Ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια όλους τους Αντιδημάρχους , τους Δημοτικούς Συμβούλους , ειδικούς συνεργάτες και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους.
Ευχαριστώ όλους τους Διευθυντές, Προϊσταμένους, Υπάλληλους τόσο του Δήμου άλλα και των Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων για την άριστη συνεργασία μας, που κάθε μέρα υπερβάλουν εαυτό για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
Σας Ευχαριστώ όλους θερμά”!

Ο Κώστας Ζέρβας με τον καιρό αποτέλεσε ένα πρόσωπο που εμπιστευόταν ο Δήμαρχος με …κλειστά μάτια.

Πλέον, ο Χρήστος Τσιρογιάννης πρέπει να αποφασίσει πολύ προσεκτικά ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη νευραλγική θέση στο Δήμο Άρτας, καθώς και ο μισθός που ακολουθεί αυτή τη θέση είναι υψηλότατος.

Ταυτόχρονα, μέχρι τώρα δεν υπάρχει το πρόσωπο που ο Δήμαρχος θα εμπιστευόταν όπως τον κ. Ζέρβα, αφού μετά το καλοκαίρι θα μπούμε και σε προεκλογική περίοδο…

Ονόματα ακούγονται, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το νέο πρόσωπο να είναι πιο πολιτικοποιημένο σε σχέση με τον πρώην Γ.Γ.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, να θυμίσουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι εκλεγμένο, μπορεί να είναι οιοσδήποτε, πολίτης.

Τι αναμένει, λοιπόν, ο Δήμαρχος και δεν ανακοινώνει το νέο πρόσωπο, είναι το ερώτημα που περιμένει απάντηση. Διότι, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, γνώριζε καιρό την εξέλιξη αυτή και θα έπρεπε να είναι έτοιμος για τον αντικαταστάτη…

Καθώς είναι γνωστό ότι δεν αφήνει τίποτα …στην τύχη του!

Να θυμίσουμε τι ανέφερε ο Χρήστος Τσιρογιάννης όταν ανακοίνωσε τον Κώστα Ζέρβα

“Ο Κώστας Ζέρβας, Μηχανολόγος Μηχανικός, θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αρταίων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Δημοτικός σύμβουλος την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πρώην πρόεδρος της αναπτυξιακής του δήμου και του λιμενικού ταμείου, διαθέτει πλέον την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση του Δήμου Αρταίων.

Λόγω της απλής αναλογικής…δεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, αν και πήρε πολύ υψηλό αριθμό ψήφων (880).

Του εύχομαι καλή δύναμη και είμαι σίγουρος για την επιτυχία στο έργο του”.

Πανεπιστημιακό Τμήμα Πρέβεζας – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη συνάντηση Κεραμέως με Καχριμάνη

Πανεπιστημιακό Τμήμα Πρέβεζας – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη συνάντηση Κεραμέως με Καχριμάνη

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συζητήθηκε και το θέμα της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ η Περιφέρεια δεν αναφέρεται συγκεκριμένα τι ειπώθηκε αλλά διαφαίνεται μία συγκρατημένη αισοδοξία:

“Την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως υποδέχτηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την οποία ενημέρωσε για πρωτοβουλίες της Περιφέρειας αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικά σε ζητήματα κτιριακών υποδομών της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Επίσης αναφέρθηκε και στην σταθερή θέση της Περιφέρειας για στήριξη των πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν σε Άρτα- Πρέβεζα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχες και η βουλευτής κ. Μαρία Κεφάλα”.

*** Το “ΚΕΝΤΡΙ” ρίχνει ο Βαγγέλης Πήχας

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288