Ο Άδωνης και ο Χρήστος

Ο Άδωνης, ο Χρήστος, ο Γιώργος και τα πορτοκάλια Ισπανίας στην Άρτα…

Αναμφισβήτητα είναι ο Δήμαρχος – στην Ήπειρο –  με τις περισσότερες επισκέψεις σε Υπουργικά Γραφεία είτε κυβερνά η Νέα Δημοκρατία είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης εκλέγεται από το 2014 και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να συνομιλίσει με πλήθος Υπουργών και Υφυπουργών. Τα αποτελέσματα των επισκέψεων θα τα κρίνει ο χρόνος και οι πολίτες ανάλογα από τα έργα που θα προκύψουν στο Δήμο της Άρτας.

Αναφέρει σε ποστ στο fb ο Δήμαρχος

«Μια συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη έχει πάντα ενδιαφέρον. Ειδικά, όταν περιστρέφεται γύρω από ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, με κοινό παρονομαστή την Άρτα».

______________________________________________________________________________________

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τώρα αν θέλει κάποιος να αναλύσει την φωτογραφία των δύο αντρών, μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα. Ο Άδωνης αποδεικνύει για μία ακόμη φόρα την πίστη του στην Ορθοδοξία. Πλήθος οι εικόνες στο γραφείο του. Η γνωστή καρέκλα που πρωτοδιαφήμισε (με αφορμή το πρόβλημα στη μέση του) «δίνει» τροφή για σκέψη στον Χρήστο Τσιρογιάννη να αποκτήσει και αυτός μία τέτοια.

Ο Δήμαρχος κρατά στα χέρια του έναν κόκκινο ντοσιέ και από ότι φαίνεται τα θέματα ήταν πολλά που έπρεπε να θέσει. Το πλήθος των εγγράφων το αποδεικνύει…

Σημαντικό στοιχείο, φαίνεται ότι στη συζήτηση ήταν μόνο οι δυο τους. Το ερώτημα της στήλης είναι τι άλλο συζήτησαν. Γιατί σίγουρα λίγο παρασκήνιο θα υπάρχει…

_______________________________________________________________________________________________

Πανταχού παρών για να βρει λύσεις

 

Νέα μέτρα ύψους 170 εκατ. ευρώ εξήγγειλε η κυβέρνηση, με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς. Παρόλα αυτά τα αιτήματα των αγροτών, φαίνεται να μην καλύπτονται από αυτά και να πιέζουν για επιπλέον ενίσχυση. Την ίδια στιγμή, ο αρτινός Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συνομιλεί με όλους τους ενδιαφερόμενους, για να βρει ρεαλιστικές λύσεις.

Σε πρόσφατη εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ συνομίλησε ζωντανά με τους αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις. Λίγες μέρες μετά, συμμετείχε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο για την εξεύρεση λύσης στην αύξηση του κόστους ζωοτροφών και λιπασμάτων. Παρόντες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Φυτοθρεπτική Α.Β.Ε.Ε. και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων –Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών.

 

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει και για την ιδιαίτερη πατρίδα όμως ο Υφυπουργός. Μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, όπου ανέλυσε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και έδωσε απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Άρτας. Πρόσφατα, επίσης, συναντήθηκε στο Αγροτικής Ανάπτυξης, με εκπροσώπους χοιροτροφικών συλλόγων της Ηπείρου. Στην ατζέντα ήταν η καταβολή κρατικής ενίσχυσης, λόγω κορωνοϊού στους χοιροτρόφους της Ηπείρου που δεν πρόλαβαν να κάνουν απογραφή ζωικού κεφαλαίου ή δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ το 2021.

 

Όσο αγαθές και να είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διεθνείς συγκυρίες της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Επομένως, δεν περιμένουμε να δοθούν λύσεις σε όλα. Χρειάζεται όμως άμεσα να καταγραφούν οι ανάγκες του πρωτογενούς τομέα και ύστερα να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις στα χρόνια προβλήματα των αγροτών μας.

_____________________________________________________________________________________________________________

Απίστευτο- Πορτοκάλια Ισπανίας στα σχολεία της Άρτας!

Σου το λένε αλλά δεν το πιστεύεις. Και πως να πιστέψεις ότι τα σχολεία της Άρτας προμηθεύονται με πορτοκάλια Ισπανίας;

Παραγωγοί μας μαρτυρούν ότι μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την πολιτεία, διανέμονται πορτοκάλια εισαγόμενα από την Ισπανία στις σχολικές μονάδες της Άρτας. Δεν το έχουμε ψάξει ακόμη αλλά να ισχύει τότε θα χρησιμοποιήσουμε αλλαγμένοι τη γνωστή φράση του – Γιώργου Χελάκη, δεν περιγράφω άλλο-  δεν γράφω άλλο!

Αν είναι δυνατός, φίλες και φίλοι, η Άρτα με ένα από τα καλύτερα και γευστικότερα πορτοκάλια τουλάχιστον στην Ελλάδα να προμηθεύεται από την Ισπανία πορτοκάλια για τα σχολεία.

Και να φανταστείτε ότι τα περισσότερα φέτος ή έπεσαν ή έμειναν απούλητα όπως αναφέρουν οι παραγωγοί.

Δηλαδή τεντώνεις το χέρι… έξω από το παράθυρο του σχολείου και κόβεις ένα πορτοκάλι!

Ντροπή και πάλι ντροπή. Τίποτα άλλο!

Την καταγγελία κάνουν οι αγρότες και είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Σαφώς και υπάρχουν υπεύθυνοι που πρέπει να απολογηθούν αλλά θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

__________________________________________________________

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη- Πάλι χωρίς ρεύμα!

 

Άλλη μία μέρα απογοήτευσης και θυμού… Αυτό αναφέρει για ακόμη μία φορά ο  Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος καθώς για μία ακόμη φορά μεγάλο μέρος του Δήμου έμεινε  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Χωρίς ρεύμα λοιπόν ασθενής με χρήση οξυγόνου στο Μεσόπυργο , χωρίς ρεύμα ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων στο ίδιο χωριό και κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες !

«Ίσως η αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι αρκετή για παρεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροδότησης των ορεινών χωριών της ξεχασμένης Ηπείρου» ανέφερε ο κ. Μίγδος.

Και η ειρωνεία είναι ότι ο καιρός είναι καλοκαιριάτικος. Ούτε αστραπές ούτε βροντές!

__________________________________________________________________________________________________________________

Λίγοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τους Αγρότες

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Άρτας έγινε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου κεντρικός ομιλητής ήταν – προς τιμήν του – ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος. Αγρότες και άνθρωποι του παραγωγικού τομέα συμετείχαν αναπτύσοντας τις απόψεις τους, τα παράπονά τους αλλά και τις προτάσεις τους.

Όμως αν κάποιος συντονιζόταν στο διαδικτυακό κανάλι που έχει ο Δήμος στο  YOUTUBE για να παρακολουθήσει την τρίωρη συζήτηση θα διαπίστωνε κάτι πολύ σημαντικό.

Ότι την παρακολούθησαν μόνο 10 – 15 άτομα. Τόσοι ήταν καθ΄ όλη τη διάρκεια οι πολίτες που μπήκαν για να ακούσουν τη συζήτηση.

Και καλά θα πει κάποιος ότι είναι δύσκολο να στέκεσαι μπροστά στον υπολογιστή τόση ώρα. Όμως αυτή η διαπίστωση καταδεικνύει και το γεγονός ότι μετά τις διαμαρτυρίες στο δρόμο οι Αγρότες δεν είχαν ούτε το κουράγιο, ούτε και την όρεξη για να παρακολουθήσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα για αυτούς;

Διότι η στήλη δεν μπορεί να δεχτεί ότι η πλειονότητα των αγροτών και παραγωγών δεν γνωρίζει πως θα μπει στο ίντερνετ για να παρακολουθήσει…

Περισσότερο για αδιαφορία φαίνεται, έστω κι αν η αλήθεια πικραίνει!

 

__________________________________________________________________________________________________________________

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Παντελής Κωλέτσος

Εξαιρετική ήταν η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άρτας, στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο κ. Κωλέτσος μίλησε και στο πρωινό μαγκαζίνο που παρουσιάζει ο Βαγγέλης Πήχας στο 7 RADIO 101,5.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει τα επόμενα χρόνια με το νερό και το πότισμα των κτημάτων καθώς η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό θέμα με την αφαλάτωση. Ενώ πρότεινε να σταματήσει η άναρχη τοποθέτηση ακτινιδίων στην Άρτα. «Θα πρέπει να οργανώσουμε ένα σχέδιο που θα υποδεικνύει τον ήπιο τρόπο ανάπτυξης της γεωργίας και της παραγωγής στο Νομό. Να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια οι Δήμοι και η Περιφέρεια ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσει το σχέδιο αυτό να αποφέρει μόνο κέρδος» τόνισε χαρακτηριστικά.

_____________________________________________________________________________________________________________

Τηλεθέαση: Σάρωσε ο Άγιος Παΐσιος που έχει …άρωμα Ηπείρου

 

Δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα σειρά του MEGA με τίτλο “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” που ακολουθεί την πορεία της ζωής και το έργο του Αγίου Παΐσιου.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το τηλεοπτικό κοινό στη νέα ιστορική – βιογραφική σειρά του MEGA για τον Άγιο Παΐσιο, με τίτλο “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό”, η οποία έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης (10/2) μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Το βράδυ της Πέμπτης προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς που παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παΐσιου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό, με τον Προκόπη Αγαθοκλέου στον κεντρικό ρόλο, τον Νικήτα Τσακίρογλου στον ρόλο του δασκάλου του και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών.

Η πρεμιέρα της σειράς σημείωσε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα και βρέθηκε πρώτη στους πίνακες της Nielsen, καθώς άγγιξε το 31,8% στο δυναμικό κοινό και 32,6% στο σύνολο της τηλεθέασης, ενώ σε τέταρτο έφτασε το 38,5%.

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Στάμος Τσάμης.

Άγιος Παΐσιος: Αποθέωση στο Twitter

Διθυραμβικά ήταν όμως και τα σχόλια των χρηστών του Twitter, οι οποίοι αποθέωσαν τη σειρά, βάζοντάς την στην κορυφή των trends, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Άγιος Παΐσιος: Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Άγιος Παΐσιος: Οι ηθοποιοί

Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288