Nοσοκομείο Άρτας: Αναστολή τακτικών χειρουργείων – Απαγορεύεται το επισκεπτήριο στους ασθενείς

Σε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των τακτικών χειρουργείων έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Με την ίδια απόφαση ενισχύονται με νοσηλευτικό προσωπικό το παθολογικό, πνευμονολογικό και το τμήμα λοιμωδών, ενώ παράλληλα απαγορεύεται πλήρως το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός αλλά μετά από έγγραφη έγκριση του θεράποντα ιατρού.

Οι αποφάσεις κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νοσηλευομένων από κορονοϊό.

___________________________________________________________________________________________

Νέα ημερομηνία: Πότε πετάμε τις μάσκες φέτος

Αναφορικά με τις μάσκες, η κυρία Παγώνη υποστήριξε: «οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάει μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Τζανάκης, σε ερώτηση για το πότε θα βγουν οι μάσκες, ανέφερε πως μέχρι τα μέσα της άνοιξης θα παραμείνουμε με αυτές, υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο σε κλειστούς χώρους να βγουν.

________________________________________________________________________________________

Συνάντηση Γιώργου Στύλιου με εκπροσώπους χοιροτροφικών συλλόγων της Ηπείρου

Εποικοδομητικό διάλογο είχε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, με εκπροσώπους χοιροτροφικών συλλόγων της Ηπείρου.

Κεντρικό θέμα του διαλόγου ήταν η καταβολή κρατικής ενίσχυσης, λόγω κορωνοϊού στους χοιροτρόφους της Ηπείρου που δεν πρόλαβαν να κάνουν απογραφή ζωικού κεφαλαίου ή δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ το 2021. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα ελέγχου των παράνομων ελληνοποιήσεων χοιρινού κρέατος και το ζήτημα της παγκόσμιας αύξησης του κόστους των ζωοτροφών και της ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος ενημέρωσε τους χοιροτρόφους πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελετάει ήδη το θέμα της καταβολής ενισχύσεων.

__________________________________________________________________________________________

Χρ. Τσιρογιάννης : «Την τελική απόφαση χωροθέτησης του Επιχειρηματικού Πάρκου θα την έχει ο Επιχειρηματικός Κόσμος της περιοχής μας».

Θέλοντας να επισημάνει την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, μέσω επιστολής του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ενημερώνει τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζο, ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει σε ανάκληση της υπ.αρ. 156/18-04-2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Αρταίων, σχετικά με την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Κρεκούκια» Αμμοτόπου.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν, αποτυπώνουν πως  η εν λόγω δημοτική έκταση έχει μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα το ωφέλιμο εμβαδόν της  δημοτικής έκτασης που μένει, να μην είναι ικανοποιητικό. Επιπλέον στην έκταση χωροθέτησης του Πάρκου, παρεμβάλλονται και ιδιωτικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, η επιστολή μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή ανέθεσε με τη σχετική σύμβαση «Συγκριτική αξιολόγηση περιοχών με σκοπό την επιλογή της βέλτιστης θέσης χωροθέτησης του Επιχειρηματικού Πάρκου» την εξεύρεση εναλλακτικών θέσεων έκτασης που θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν και θα αξιολογηθούν, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, όπου ο Επιχειρηματικός Κόσμος της περιοχής μας  θα λάβει και την τελική απόφαση χωροθέτησης του Επιχειρηματικού Πάρκου».

_____________________________________________________________________________________________________________

Πρέβεζα – Συνελήφθησαν δύο άτομα για επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος ημεδαπού

Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία δύο ημεδαπών, που εμπλέκονται σε περιστατικό επίθεσης με οπαδικά κίνητρα σε βάρος ημεδαπού, που έγινε το μεσημέρι της 31-01-2022 στην Πρέβεζα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, σωματική βλάβη, απειλή και παράνομη βία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μαζί με ακόμη ένα άτομο, φορώντας μπλούζες με διακριτικά αθλητικής ομάδας, προσέγγισαν και γρονθοκόπησαν ημεδαπό, που φορούσε μπουφάν με διακριτικά άλλης ομάδας, ενώ του ζήτησαν και τους παρέδωσε το μπουφάν και το μπρελόκ του με τα διακριτικά της ομάδας του.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

_____________________________________________________________________________________________________________

Πρέβεζα : “Γενναία” μείωση των τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας συνεχίζει να στηρίζει τους επαγγελματίες εστίασης-Στο 25% η μείωση των τελών για το 2022

Μείωση της τάξης του 25% για το σύνολο των τελών ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων για το 2022 ανακοίνωσε στους καταστημάρχες που δραστηριοποιούνται στην χερσαία ζώνη λιμένος ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής με τους οποίους συναντήθηκε την Τετάρτη, στο Δημαρχείο παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Δαρδαμάνη και Νίκου Παγγέ και της διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ντίνας Μωραΐτη. Επιπλέον το ποσό που απομένει για το 2022 μπορεί να πληρωθεί σε τρεις τετραμηνιαίες δόσεις (δηλαδή 30/5 και 30/9/2022 και 31/3/2023).

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ και δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και οι ανακοινώσεις έγιναν από τον κ.Κουμπή, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση του Δ.Λ.Τ που “απάντησε” σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, αποτελεί αναγνώριση της δραματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες ειδικότερα στο διάστημα της πανδημίας.

Η “γενναία” αυτή μείωση ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς ανάλογων αποφάσεων που περιελάμβαναν κλιμακωτές χρεώσεις ανά τ.μ, τη δωρεάν παραχώρηση έως και του διπλάσιου του αρχικού χώρου για τους καταστηματάρχες τα έτη 2020 και 2022, απαλλαγή αναλογούντων τελών για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο του 2020 και ένταξη οφειλών στην ρύθμιση των 72 δόσεων.Ο πρόεδρος των επαγγελματιών Σπύρος Κόκκαλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή υπογραμμίζοντας, ότι οι καταστηματάρχες δεν επαιτούν ωστόσο έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης για να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ Γρηγόρης Κουμπής μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ανέφερε ότι ο δήμαρχος (και πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ) από την πρώτη στιγμή κατανόησε το πρόγραμμα και στάθηκε αρωγός στους επαγγελματίες, ενώ το ίδιο θα γίνει για όσο διάστημα χρειαστεί έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί που δοκιμάστηκαν από την υγειονομική κρίση να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288