Εντύπωση προκάλεσε στους Αρτινούς Νεοδημοκράτες η περίεργη …ταύτιση απόψεων του Ντίνου Παπαδημητρίου με αυτή της  Όλγας Γεροβασίλη για τις κλημεντίνες!

Και καλά η Όλγα να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό της Άρτας γιατί αποφάσισε να ασκήσει αντιπολίτευση στο ίδιο του το κόμμα κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αλαλούμ» ενώ πρόσθεσε ακόμα «πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Στον αντίποδα η κα Γεροβασίλη με μετριοπαθή λόγο και θεσμικά, τονίζει ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από παραγωγούς και επισημαίνει, τυπικά το πρόβλημα.

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί ο κος Παπαδημητρίου που όπως είπε «δεν θέλει να χαϊδέψει αυτιά ούτε να λαϊκίσει» ωστόσο ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και να φανταστεί κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξεί να διεκδικήσει την πρωτιά εκ νέου στην Άρτα στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα το κείμενο του Ντίνου Παπαδημητρίου ήρθε λίγες ημέρες αργότερα από τη δημοσίευση της Όλγας…

Που αποσκοπεί ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και γιατί να δημοσιεύσει ένα τέτοιο κείμενο;

Το κείμενο του Ντίνου Παπαδημητρίου 29 Ιουνίου 2022

«Με παρεμβάσεις μου τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για τις αποζημιώσεις των μανταρινιών. Για να καταλάβει και το ευρύ κοινό τι εννοούμε, το φθινόπωρο του 2020, λόγω της πανδημίας, η παραγωγή μανταρινιών παράμεινε αδιάθετη ή πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή. Τόνιζα τότε, ένα χρόνο μετά και ενώ είχε ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος, ότι είναι ζωτικής σημασίας και ζήτημα επιβίωσης των παραγωγών να λάβουν την ενίσχυση άμεσα.

Ερχόμαστε στο σήμερα και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μου. Είναι λυπηρό και δεν με εκφράζει ούτε ο τρόπος που έγινε η καταβολή της αποζημίωσης, ούτε η διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά ούτε και η μεγάλη καθυστέρηση. Θέλω να εκφράσω έντονα τη διαμαρτυρία μου προς τους αρμόδιους αλλά και να συμμεριστώ την απόγνωση των παραγωγών. Δεν χαϊδεύω αυτιά, ούτε λαϊκίζω.

Είμαι άνθρωπος της αγοράς, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, πολιτεύομαι και έχω χρέος απέναντι στους πολίτες, να διεκδικώ τα δίκαια αιτήματά τους. Γι΄ αυτό το αλαλούμ που συνέβη, υπάρχουν ΕΥΘΥΝΕΣ και πρέπει να αποδοθούν».

Το κείμενο της Όλγας Γεροβασίλη – 21 Ιουνίου 2022

Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί μανταρινιών Κλημεντίνης της περιοχής μας, καθώς πολλοί από αυτούς δεν εντάχθηκαν στην ενίσχυση των 70€/στρέμμα για το 2020, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι όσοι τελικά κατάφεραν να είναι δικαιούχοι, είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα περίμεναν, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε  αυτόματο συμψηφισμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν πάρει πριν 2 χρόνια, παρότι έχει εξαγγελθεί ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την επιστροφή της.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά έλαβε ο ίδιος το σύνολο της επιδότησης των 8.500€ ως αγρότης, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της απέναντι στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και, αντί να τους στηρίξει, όπως θα όφειλε, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στο κόστος παραγωγής, τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, επιτείνοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκονται.

Όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τοπικός βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ανακοίνωνε ότι άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, το είχε χαρακτηρίσει ως «Μία καλή είδηση για την Άρτα και την Ήπειρο».

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, όμως, έχουν από καιρό αντιληφθεί, ότι η καλή είδηση θα έρθει μόλις ο κ. Μητσοτάκης αποδράσει μέσω των πρόωρων εκλογών και μία προοδευτική διακυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει, για ακόμα μία φορά, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Πρέβεζα- Αιχμές Γεωργάκου για την απουσία του Λιμενικού στα Δ.Σ. του ΔΛΤ και για την αστυνόμευση της παραλίας

Την “δύσκολη”, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Δημάρχου Πρέβεζας και Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, συνεργασία με την Λιμενική Αρχή αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης του ΔΛΤ, ο Νίκος Γεωργάκος.

M79A0232

Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για ποιο λόγο έχουμε πολύ λίγες κλήσεις, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες στην παραλία; Ή όλα είναι σωστά και δεν περνάει κανείς από την παραλία ή δεν ξέρω εγώ τι…

Και δεν είναι εδώ κάποιος εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου για 4η φορά. Από τον Μάρτιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έρχεται κάποιος εκπρόσωπος στα διοικητικά συμβούλια. Υπάρχει η Λιμενάρχης και κάποιος αναπληρωματικός. Θα μας έδινε και πληροφορίες σήμερα για την αστυνόμευση και πως αυτή την περίοδο ελέγχουμε την παραλία.

Αυτό που μας έστειλε το Λιμεναρχείο είναι να βάλουμε σημάδια με μπογιά για τα τραπεζοκαθίσματα…”.

“Μαζί” Γιώργος Στύλιος και Στάθης Γιαννούλης

“Μαζί” Γιώργος Στύλιος και Στάθης Γιαννούλης

Τις βασικές αρχές του προγράμματος «Νέοι Αγρότες» παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Ν.Δ. κ. Γιώργος Στύλιος, την περασμένη εβδομάδα στην Άρτα,  ενώ  έκανε αυτοψία με Δημάρχους του Νομού, φορείς αλλά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου σε διάφορα σημεία που άπτονται άμεσης αναφοράς ώστε να λυθούν μακροχρόνια θέματα που κρατάνε πίσω την περιοχή.

Μάλιστα επισκέφθηκε και το Αλιευτικό Καταφύγιο της Κόπραινας. Ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Εκεί, τον περίμενε ο πρώην Δήμαρχος Ν.Σκουφά και πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό,  Στάθης Γιαννούλης, που είναι και ο πολιτικός που ξεκίνησε να υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο και πλέον αποτελεί και Πρόεδρο του Ομίλου.

Δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο αλλά από ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες το κλίμα ήταν εξαιρετικό.

Συζητήθηκε όμως έντονα η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, ο οποίος δεν παρέστη…

 

«Δεν υπάρχει κορονοϊός…» συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας!  Απίστευτα πράγματα και σοβαρά ερωτήματα κι αντιδράσεις!

Θέση και λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας βρίσκουν οι αρνητές όχι μόνο των εμβολίων αλλά οι αρνητές της πανδημίας και του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Προεδρείου του σώματος να εισάγει το θέμα προς συζήτηση με εισηγητή μάλιστα κάποιον εκπρόσωπο πολιτών δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα

Την στιγμή που στην χώρα μας τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση, ο δήμος Άρτας με μπροστάρη τον δήμαρχο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ,  Χρήστο Τσιρογιάννη, σε επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:
-Αμφισβητεί την ύπαρξη του κορωνοϊού!
-Ζητά την άρση των μέτρων και κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων!

 

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 20ης Ιουλίου ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δ.σ. Κ. Τράμπας, έχουν θέσει ως τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Κίτσο, που αυτοπροσδιορίζεται ως εκπρόσωπος πολιτών,  το εξής θέμα:

“Επί αιτήσεως πολιτών σχετικά με την παύση μέτρων και λήψεως αποφάσεων, κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων, παύσης των μοριακών ή άλλων τεστ, σβήσιμο όλων των βιολογικών γενετικών στοιχείων των Πολιτών και ακύρωσης οποιασδήποτε στρατηγικής λόγω μη ύπαρξης ταυτοποιήσεως  του αναφερόμενου ως «ΦΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥ» με τον κωδικό αναγνωρίσεως «SARS-COV-2» και της εξ αυτού προκληθείσης αναφερόμενης ως «Πανδημίας» με κωδικό αναγνωρισιμότητας «COVID 0-19» κοκ”!!!!

Δεν υπάρχει κορωνοϊός, να ανακληθούν τα μέτρα

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εισήγηση η οποία δόθηκε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και δημοσιεύθηκε σε τοπικά ΜΜΕ:

«τεκμηριώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι λοιποί σχετικοί φορείς και σύμβουλοι ουδέποτε κατείχαν/κατέχουν έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν την ταυτοποίηση του αναφερόμενου ως «φονικού ιού»… Με λίγα λόγια εκ των πεπτραγμένων συνάγεται και αποδεικνύεται ότι όλα βασίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ μόνο σε εικασίες…. Ελλείψει της ταυτότητας του αναφερόμενου ιού δεν είναι δυνατόν καν να αναφέρεται κανείς σε ιό πόσω δε μάλλον να επιβάλλει μέτρα για την δήθεν προστασία από αυτόν…. Κανένα ανιχνευτικό τεστ, κανένα εμβόλιμο προϊόν, καμία μάσκα, κανένα πιστοποιητικό νόσησης, κανένα κλείσιμο επιχειρήσεων, καμία κοινωνική αποστασιοποίηση, κανένα μέτρο, καμία απόφαση ή και στρατηγική, δεν μπορεί να είναι αποδεκτά και αιτιολογημένα.. Επομένως δεν είχαν, δεν έχουν επιβληθεί νόμιμα και πρέπει να ανακληθούν… Κάθε πράξη και κάθε ενέργεια γύρω από το εν λόγω θέμα βασίζεται στο απόλυτο κενό και στην ανυπαρξία κάθε αιτιολογίας και πρέπει όλα να ανακληθούν επειγόντως ως αναιτιολόγητα, μη νόμιμα και αντισυνταγματικά…», προστίθεται.

Και προτείνεται «η ανεύρεση ασφαλούς λύσης προστασία των πολιτών έναντι των πολυεπίπεδων και πολυδιάστατων προβλημάτων που προέκυψαν από τα μέτρα της κυβέρνησης, παύση κάθε απόφασης και μέτρου, κλείσιμο όλων των εμβολιαστικών κέντρων, παύση εισαγωγής ενέσιμων προϊόντων νέας τεχνολογίας, παύση εκδόσεως και χρήση υγειονομικών πιστοποιητικών, ακύρωση πλατφόρμας περισυλλογής και φύλαξης πληροφοριών βιολογικού χαρακτήρα, ακύρωσης όλων των προστίμων, ανεύρεση λύσης ολικής προστασίας έναντι των αναφερόμενων εγκληματικών πράξεων, δημιουργία νομικών ενεργειών κατά παντός υπευθύνου….»!!!!

Πάνω σε αυτή την εισήγηση το δημοτικό συμβούλιο καλείται, στην ουσία, να αποφασίσει:

-Πρώτον, αν υπάρχει ο κορωνοϊός.

-Δεύτερον, αν θα πρέπει να αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Φοβερά πράγματα…

 

 

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288