Ο Οδυσσέας Δράκος για υποψήφιος Δήμαρχος Άρτας…

Αν δεν φας Δράκο, Δράκος δε γίνεσαι"... - 7 Μέρες

Η στήλη έγραφε στις 28 Φεβρουαρίου 2022

“Παροιμίες και άλλα παραμύθια…

Η  παροιμία δηλώνει ότι μόνο αν νικήσεις έναν ισχυρό αντίπαλο τότε γίνεσαι και ο ίδιος ισχυρός!

Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η διαρροή περί ενδιαφέροντος του Οδυσσέα Δράκου για το Δήμο Αρταίων ο οποίος φέρεται να έχει αποκτήσει υποστηρικτές για να θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος.

Σίγουρα, πρόκειται περί ενός ικανότατου και επιτυχημένου προσώπου της κοινωνίας μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Και μπορεί, να έχει δείξει την  ικανότητα του στο κοουτσάρισμα,  οδηγώντας τον Καραΐσκάκη Άρτας στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ 2,  όμως, εδώ δε μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα που μπορεί η αλλαγή να κάνει τη διαφορά αλλά για μαραθώνιο αντοχής στον πολιτικό στίβο.

Ο έμπειρος και στα Αυτοδιοικητικά Οδυσσέας Δράκος – που έχει διατελέσει Δήμαρχος για δύο τετραετίες στα Τζουμέρκα- φέρεται μέχρι στιγμής να διαψεύδει τα σενάρια περί καθόδου του, δηλώνοντας ό,τι τον τιμά το ενδιαφέρον φίλων και γνωστών, που τον παροτρύνουν να ασχοληθεί.

Είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στα Δημαρχιακά της Άρτας, ωστόσο σύμφωνα με την παροιμία μας σήμερα που μιλάμε το ρόλο του  “Δράκου” έχει ο Τσιρογιάννης.

Ο Δράκος της πραγματικότητας και ο “Δράκος” της παροιμίας μας θα βρεθούν τελικά αντιμέτωποι;

Το “ΚΕΝΤΡΙ” είναι αισιόδοξο ότι το παραμύθι τελικά θα βγάλει …Δράκο. Με ή χωρίς εισαγωγικά”!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η στήλη, φαίνεται να δικαιώνεται καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες από το περιβάλλον του Οδυσσέα Δράκου αλλά και από τον κεντροαριστερό χώρο αναφέρουν ότι πλέον είναι οριστική η απόφασή του για να δηλώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Άρτας.

Είναι μία προσωπικότητα, που έλκει ψηφοφόρους και από το ΠΑΣΟΚ όπου συγκλίνει περισσότερο ιδεολογικά αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα, τότε μπορεί και μέσα στο Δεκέμβριο, πριν δηλαδή αλλάξει ο χρόνος, να έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις…

Αν συμβεί αυτό, τότε, θα πρέπει να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν, στο μέτωπο του Γιάννη Παπαλέξη και της Τζένης Ταπραντζή.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο πρώτος στηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 και η δεύτερη από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον δεν έχει  την εύνοια της παράταξης.

Ερωτηματικό που πρέπει να απαντηθεί είναι τι θα κάνουν εν τέλει καθώς η από κοινού συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν πριν λίγο καιρό ήταν αόριστη και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως χωρίς υποψήφιο όνομα που θα μπει στη θέση του “οδηγού” για τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου.

Η κα. Ταπραντζή και ο κ. Παπαλέξης θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν…

Διότι, αν κατέλθουν δύο συνδυασμοί από τον Κεντροαριστερό και ευρύτερο χώρο τότε τα πράγματα περιπλέκονται καθώς κανείς δε γνωρίζει αν θα υπάρξει πλαίσιο συνεργασίας…

Ο ¨ΠΙΣΤΟΣ” ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Παρότι ο νυν Δήμαρχος περιμένει να μάθει ποιος θα είναι τελικά ο αντίπαλος του τον Οκτώβριο του 2023 δε χάνει ευκαιρία να ανακοινώνει υποψήφιους για το συνδυασμό του…
“Μεγαλωμένος στο κέντρο της Άρτας και με γονείς μεγάλα ονόματα στην ιατρική κοινότητα της πόλης, ο Κώστας Χαρακλιάς από την πρώτη στιγμή που συντάχθηκε στο πλευρό της Παράταξής μας, είχε έγνοια την κοινωνική πρόνοια και τις υποδομές που θα έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Από τότε, σε όσες θέσεις ευθύνης είχε τα ηνία έκανε μετρήσιμο και ορατό έργο αφήνοντας μια ισχυρή παρακαταθήκη στα δημόσια πράγματα.
Ο ίδιος λέει συχνά ότι στην Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματικές ταμπέλες και έχει απόλυτο δίκιο. Του εύχομαι από καρδιάς η ανανέωση της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο μας να συνοδευτεί και αυτή την φορά από επιτυχία, όπως επιτυχείς ήταν όλες οι κινήσεις του από το 2014 μέχρι και σήμερα.
Και ένα προσωπικό σχόλιο για τον Κώστα, αν μου επιτρέπετε. Ο Κώστας Χαρακλιάς ήταν από τους πρώτους που με στήριξαν όταν πρωτοκατέβαινα για Δήμαρχος, όταν ακόμη δεν είχαμε ιδέα για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε και τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες έπρεπε να αναμετρηθούμε. Για αυτό, η ανανέωση της συμμετοχής του είναι μεγάλη υπόθεσή για εμένα. Αποδεικνύει τον χαρακτήρα του, το πείσμα του, τη φλόγα που έχει μέσα του και δεν σβήνει. Αλλά και την καλώς εννοούμενη ταπεινότητα, που δεν ξεχνά πως μια χούφτα άνθρωποι ξεκινήσαμε από το μηδέν για να φτάσει η ώρα που στην Άρτα να μιλάμε πλέον για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας, για την αναβάθμιση του Παραποτάμιου Πάρκου, για το νέο Ειδικό Σχολείο, για το Ξενία, για νέα γήπεδα και πολλά άλλα.
Καλή επιτυχία Κώστα”.

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288