Ο Στύλιος και ο Συρίγος

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φιλοξένησε για δεύτερη φορά τον κ. Άγγελο Συρίγο στην Άρτα. Εξελίσσεται μία πολύ καλή φιλία ανάμεσά τους και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που χειρίστηκαν τα θέματα κατά την παρουσία τους στην πόλη.

Ταυτόχρονα, η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και διακεκριμένου Καθηγητή προσδίδει και ένα κύρος στην πόλη που το έχει ανάγκη.

Είναι πάντα θετικό οι πολιτικοί του Νομού να είναι αρωγοί σε σημαντικές πολιτιστικές δράσεις και όχι μόνο.

_____________________________________________________________________

Μεγάλη …συνεργασία!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ενώνουν δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων της Άρτας με φόντο το …2023 ο Υφυπουργός και ο Δήμαρχος!

Όπως αναφέρει και ο Χρήστος Τσιρογιάννης στο fb

“Παρά το αυξημένο και δύσκολο πρόγραμμά του, ο Yφυπουργός Γιώργος Στύλιος ήταν παρών στη σύσκεψή μας στο Δημαρχείο για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άρτα.

Μία τρανταχτή απόδειξη, πως η αναζωογόνηση των σχολών μας εδώ, είναι ένα καθολικό ζητούμενο και μας ενώνει όλους όπως λέμε από την πρώτη ημέρα”.

________________________________________

Yφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος – Όλα τα Τμήματα πρέπει να μείνουν στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς.

Yφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος – Όλα τα Τμήματα πρέπει να μείνουν στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο σε μια συζήτηση στο επίκεντρο της οποίας ήταν το μέλλον των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας.

Παρά το γεγονός, ότι τόσο το «Αυτοδιοίκητο» και το Υπουργείο Παιδείας είναι τα μόνα αρμόδια για την τύχη των πανεπιστημιακών σχολών, η δημοτική αρχή άδραξε την ευκαιρία για να ενημερώσει τον Yφυπουργό για τις θέσεις του Δήμου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις θέσεις της δημοτικής αρχής, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου τα τμήματα της Άρτας να παραμείνουν «ζωντανά» αλλά με καλύτερες υποδομές, ώστε να προσελκύσουν και περισσότερους φοιτητές.

Στην σύσκεψη, και παρά το αυξημένο του πρόγραμμα, ήταν παρών και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Άρτας, Γιώργος Στύλιος.

Την πρόσκληση του Δημάρχου, απεδέχθησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, και οι Αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Ευαγγέλου, Χριστόφορος Σιαφάκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης,  σε μια σαφή ένδειξη ότι η ενδυνάμωση των σχολών είναι ένα ζήτημα που ενώνει την τοπική κοινωνία της Άρτας.

Αυτονόητα, πρόσκληση είχε λάβει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, ο οποίος ωστόσο δεν παρέστη.

Η θέση του Υφυπουργού Παιδείας

 Κατά την συζήτηση, ο κ. Συρίγος, διαβεβαίωσε πως όλες οι εγκαταστάσεις όλων των τμημάτων της Άρτας πρέπει να γίνουν στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς.

Και πρόσθεσε ο Υφυπουργός, πως τα υπάρχοντα κτήρια πρέπει το Πανεπιστήμιο να τα αναβαθμίσει / επεκτείνει, με υποδομές επαρκείς για όλες τις σχολές.

Το Υπουργείο μεριμνά ώστε να βγάζει τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις και οι Πρυτανείες υποβάλλουν  τις προτάσεις τους για την απορρόφηση των χρημάτων με την υλοποίηση παρεμβάσεων για τις σχολές τους.

Ωστόσο, παρέπεμψε στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και στις προτάσεις της που αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα, που σε συνδυασμό με τις προτάσεις των ίδιων των Πανεπιστημίων, θα διαμορφώσουν τον νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της Χώρας.

Στο σημείο αυτό, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, επεσήμανε πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση του Πανεπιστημίου, παρέχοντας τους τεχνογνωσία,  εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο, ώστε ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου να συντάξουν μελέτες και να αντλήσουν χρηματοδοτήσεις για νέα έργα σε κτηριακές υποδομές.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει και Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, καθώς και Κτηνιατρικής γιατί «η Άρτα είναι ένας Νομός με εξαιρετικές επιχειρήσεις και προϊόντα και οι σχολές πρέπει να συνδέονται με την επιχειρηματικότητα, ώστε οι φοιτητές να γίνονται ενεργά μέλη της Τοπικής επιχειρηματικότητας».

 

Για το θέμα του Αγροδιατροφικού Πάρκου της Άρτας (ΠΑΤΕΠΗ)

Η δημοτική αρχή επανέλαβε αυτό που είναι ήδη γνωστό, πως «είχαμε καταθέσει και ανάλογες προτάσεις επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 2021-2026» και υπάρχει ήδη Προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο για την «Ενίσχυση του Αγροδιατροφικού Κλάδου στην Άρτα μέσω της συνεργασίας με το ΠΑΤΕΠΗ», κάτι το οποίο θα πρέπει να «τρέξει» με γρήγορους ρυθμούς».

_____________________________________________

Ο Αλμπάνης και οι φοιτητές…

«Όταν ένα Τμήμα προσφέρει 180 περίπου θέσεις φοιτητών στην περιοχή της Άρτας και από το Νομό Άρτας έρχονται τελικά τρεις τέσσερις, υπάρχει τότε ένα πρόβλημα, ότι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ το Τμήμα για φοίτηση» αναφέρει ο κ. Αλμπάνης σε συνέντευξη.

Δηλαδή κατά τον Πρύτανη οι φοιτητές μιας Σχολής θα πρέπει να προέρχονται από την πόλη που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο;

______________________________________________________

Ο Αλμπάνης και οι Κτιριακές υποδομές

Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο κ. Αλμπάνης δήλωσε χαρακτηριστικά “Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει καταθέσει τις κτιριακές του ανάγκες στο ΕΣΠΑ και στη νέα προγραμματική περίοδο σε μια πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχουμε βάλει μια προτεραιότητα για τις κτιριακές ανάγκες όλων των τμημάτων και με βάση αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό θα πορευτούμε”. Και όλα αυτά τα χρόνια που παρακμάζουν τι γίνεται; Δεν υπήρχαν προγράμματα. Το Πανεπιστήμιο και η Πρυτανεία γιατί δεν διεκδίκησε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τους σπουδαστές του;

Γιατί επέτρεψε την απαξίωση των Τμημάτων της Άρτας και της Πρέβεζας; Με συνέπεια να μετατραπούν σε ερείπια οι νυν κτιριακές εγκαταστάσεις που θέλει τώρα να εντάξει στον στρατηγικό σχεδιασμό…

____________________________________________

Ο Αλμπάνης και ο Τσίνας έπιναν καφέ…

Παρουσία Γαβρόγλου γιόρτασε τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - lefkadaonline.gr

Παρουσία Γαβρόγλου γιόρτασε τα 21 χρόνια λειτουργίας του στην Πρέβεζα το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - lefkadaonline.gr

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του Πρύτανη να πίνει τον καφέ του λίγα μέτρα πιο μακριά από το Δημαρχείο της Άρτας την ώρα που γινόταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.

Μπορεί, λίγο νωρίτερα, να είχε συναντηθεί μαζί του στο Κάμπους στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς, αλλά ένα τόσο σημαντικό και μείζον θέμα δεν πρέπει να απαξιώνεται με μία ακόμη ατυχέστατη κίνηση του κ. Αλμπάνη.

Παρότι, ο Δήμαρχος Άρτας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κάλεσε να παρευρεθεί, ο Πρύτανης επέλεξε την απόλαυση του καφέ έχοντας παρέα τον κ. Τσίνα, Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας & Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

_________________________________________________________________________________

 

*** Το ΚΕΝΤΡΙ  “ρίχνει” ο Βαγγέλης Πήχας

 

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288