ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ-

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

Το Επιμελητήριο Άρτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2022

Την πίτα του έκοψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριο Άρτας την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022…

Σε καλό κλίμα, όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό, τα μέλη πέρασαν λίγο χρόνο μαζί και άφησαν στην άκρη θέματα και αντεγκλήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις τρεις παρατάξεις που το απαρτίζουν…

Το ΚΕΝΤΡΙ, μαθαίνει ό,τι στο περιθώριο υπήρξαν ορισμένα πειράγματα ένθεν και κείθεν ιδιαίτερα μεταξύ των πλευρών Γκολομάζου και Χουλιάρα…

Χαλαρός και ευδιάθετος ο Χρήστος Κολιός, άνετος και αισιόδοξος ο πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος, που η τύχη του έχει χαμογελάσει αφού οι εκλογές που είναι να γίνουν το Δεκέμβριο του 2022 μπορεί να πάρουν νέα παράταση και να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο, τον έκτο, στο τιμόνι του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Ποιο προβληματισμένος, ο Δημήτρης Χουλιάρας, που περίμενε να ήταν αυτός που θα έκοβε την πίτα του 2022 – βάσει της συμφωνίας, όπως λέει και ο ίδιος, που είχε κάνει με τον Γιάννη Γκολομάζο, για 3+1 χρόνια στην προεδρία του Επιμελητηρίου.

Όμως, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δε συνέβη, οπότε, είναι και αυτός που νιώθει την μεγαλύτερη πικρία…

Μήπως, θα ήταν σωστό και μία κίνηση αβροφροσύνης να δώσει το μαχαίρι ο Γιάννης Γκολομάζος στον Αντιπρόεδρο να κόψει τουλάχιστον αυτός την πίτα;

Πάντως, η στήλη, να ευχηθεί και του χρόνου στο Διοικητικό Συμβούλιο…

_____________________________________________________________________________________________________________________

 

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ, ΤΟ E-SHOP  ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ

Ο Αποστόλης Πλατσούκας μπήκε στα κοινά της πόλης με την κάθοδό του στους Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με την παράταξη της κα.Ταπραντζή.

Έκτοτε, πέρασε από το ΓΕΜΗ και πλέον είναι Αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.

Είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας που φιλοδοξεί να ασχοληθεί- από ότι φαίνεται- και με την πολιτική.

Για το λόγο αυτό τα λόγια του θα πρέπει να είναι μετρημένα και στη σωστή κατεύθυνση…

Σε άρθρο του, στην εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ», αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο και δη στο ηλεκτρονικό.

«Σε μια επίσκεψή μου σε ένα κατάστημα courier στην Άρτα, ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι είχε λάβει περίπου 400 πακέτα από εταιρίες και καταστήματα εκτός Άρτας και έπρεπε να τα διανείμει σε αυτούς που τα είχαν παραγγείλει. Η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς χρησιμοποιούσαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα ή αλλιώς e-shop προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.
400 πακέτα, που αφορούσαν σχεδόν όλα, είδη κατανάλωσης που υπάρχουν και εδώ στην αγορά της Άρτας, αλλά επέλεξαν να τα αγοράσουν με την χρήση του διαδικτύου, επιλέγοντας ένα άχρωμο, άοσμο και άγνωστο κατάστημα, την μόνη εικόνα του οποίου είχαν, ήταν μέσα από μια σελίδα στο διαδίκτυο.

Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι η Άρτα έχει τουλάχιστον 4 επιχειρήσεις courrier μπορεί να αντιληφθεί ότι το μέγεθος των προϊόντων, που αγοράζονται σχεδόν καθημερινά από αρτινούς, από την ηλεκτρονική αγορά, ξεπερνάει τα 1500 προϊόντα…
Η απώλεια αυτή για τον εμπορικό κόσμο της Άρτας είναι τεράστια και είμαι βέβαιος ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική αποτύπωση σε μετρήσιμο αποτέλεσμα από τον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας ή το Επιμελητήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο που δημοσιεύτηκε.

Σωστά όλα μέχρι εδώ, αλλά θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας πριν μπούμε σε βαθιές αναλύσεις, Απόστολε.

Διότι, παράλληλα με αυτή τη σκέψη υπάρχει και ο αντίλογος, που λέει, ότι είναι πολλοί οι Αρτινοί που δε στηρίζουν την οικονομία της πόλης και του Νομού.

Απλό παράδειγμα, μερίδα Πτηνοτρόφων που πουλάνε τα χιλιάδες κοτόπουλα που έχουν στα Πτηνοτροφεία τους, σε ανταγωνιστές και μάλιστα σε αυτούς που είναι ακριβώς δίπλα μας. Στην ΠΙΝΔΟ και στον ΝΙΤΣΙΑΚΟ στα Ιωάννινα.

Και εδώ, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ που χάνονται κάθε χρόνο από την Άρτα…

Και να δεχθεί η στήλη ό,τι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες Διοικήσεις.

Τώρα, όμως, μετά την εκκαθάριση που έγινε έχει μπει σε σωστή τροχιά ανάπτυξης και γίνεται μεγάλη προσπάθεια όπως γνωρίζει καλύτερα ο Αποστόλης Πλατσούκας…

Γιατί λοιπόν, να μην επιστρέψουν όλοι οι Πτηνοτρόφοι στον Αρτινό Συνεταιρισμό, να δώσουν δουλειά σε περισσότερες οικογένειες – ήδη δουλεύουν περίπου 280-  και να δημιουργηθεί ο ισχυρότερος  σε όλη την Ελλάδα;

Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που θα έπρεπε να συντονιστούν στην ίδια κατεύθυνση…

Και κάτι ακόμη, ο Αποστόλης ήταν στο ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο, τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και ενεργοποιήθηκε το ηλεκτρονικό ράφι με το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούσαν να φτιάξουν e-shop ή ανεβάσουν το ήδη υπάρχον ηλεκτρονικό κατάστημα που είχαν…

_______________________________________________________________________________________________________________________

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ

Συνάντηση τυχαία, που εξελίχθηκε σε οινοποσία είχαν το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Άρτας και ο πρώην Αντιδήμαρχος και ισχυρός του αντίπαλος το 2019…

Εντελώς, τυχαία, ο Χρήστος Τσιρογιάννης έπινε το ποτό του στο ίδιο μαγαζί όπου βρισκόταν και ο κ. Μπαλάγκας με τον Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, Δημήτρη Πετανίτη.

Την ώρα που αποχωρούσε ο Δήμαρχος τον κάλεσαν στο τραπέζι τους οι δύο άντρες και ο Δήμαρχος αποδεχόμενος την πρόταση κάθισε μαζί τους για αρκετή ώρα καθώς η παρέα μεγάλωσε…από ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Τα πειράγματα δεν έλειψαν, μεταξύ τους, ενώ έγινε ανάλυση και των προηγούμενων εκλογών.

Ταυτόχρονα η κουβέντα προχώρησε και στα δεδομένα που επικρατούν τώρα ενώ στη συζήτηση τέθηκε και τι θα κάνει στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιώργος Μπαλάγκας, που θυμίζουμε, ότι είχε αποκομίσει ένα καλό ποσοστό που κυμάνθηκε κοντά στο 15% το 2019.

Σε επόμενο ΚΕΝΤΡΙ θα αποκαλύψουμε και τις προθέσεις των δύο αντρών…

Πάντως, ο Πρόεδρος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην όλη συζήτηση όπως μας είπε το …πουλάκι που καθόταν σε διπλανό τραπέζι.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αρκετοί λένε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να επισπεύσει τις εθνικές κάλπες, καθώς τα νέα διακυβεύματα που δημιουργεί είναι πολύ μεγάλα, πολύ άμεσα και ξεφεύγουν από τον έλεγχο της χώρας και του εσωτερικού πολιτικού παίγνιου. Το πώς θα κινηθεί δηλαδή η χώρα στο νέο παγκόσμιο σκηνικό που ήδη διαμορφώνεται μπορεί να αποτελέσει όχι απλώς κομμάτι των εκλογών, αλλά να καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής τους, φέρνοντάς τες πριν από το καλοκαίρι. Στο χθεσινό υπουργικό ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ένα στίγμα λέγοντας πως πλέον «κρίνονται σε όλο τον κόσμο, και εδώ στην πατρίδα μας, ποιοι αληθινά σήμερα είναι οι εκφραστές της προόδου και ποιοι της οπισθοδρόμησης», μια διαιρετική τομή που κάλλιστα μπορεί να είναι και εκλογική.

Δημοσκοπική άνοδος

Οι μεγάλες κρίσεις, πάντως, πάντα οδηγούν σε ενίσχυση των κυβερνήσεων. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και για τον Κυρ. Μητσοτάκη, που φαίνεται να «τσιμπάει» σχεδόν μία μονάδα την τελευταία εβδομάδα. Σημείωση: Η κυβέρνηση είχε να δει άνοδο σε δημοσκοπήσεις από πέρυσι τον Αύγουστο και τις μεγάλες πυρκαγιές.

Οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, ως γνωστόν, για αυτό και ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαψεύσει χθες ότι σχεδιάζει να στήσει κάλπες εκμεταλλευόμενος το πολιτικό παράθυρο που ανοίγει για την κυβέρνηση ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Έθεσε όμως ήδη πολύ ξεκάθαρα το δίλημμα των επόμενων εκλογών, αν και δήλωσε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας: Σταθερότητα ή περιπέτειες.

Δίλημμα που είχε προδιαγράψει κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη για την Ουκρανία. Όπως έχει γράψει το News24/7, στόχος του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει ξανά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, από τη “σκληρή” δεξιά μέχρι το πασοκογενές κέντρο, με αφορμή ακριβώς τη διεθνή κρίση.

“Δεν πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες ότι αν αυτή η κρίση είχε τύχει πριν από τέσσερα χρόνια, θα ήταν υπουργός Άμυνας ο κ. Καμμένος, ο οποίος σήμερα κάνει like στις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας. Κατά συνέπεια, το ποιος θα διαχειρίζεται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις σε έναν κόσμο εξαιρετικά ασταθή, θα αποτελέσει και αυτό ένα ζητούμενο των εκλογών”, είπε επίσης  ο κ.Μητσοτάκης.

Αν και διαψεύδει τα σενάρια εκλογών, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Δυτικό Τομέα Αθηνών. Μία κίνηση που φούντωσε ακόμη περισσότερο την εκλογολογία και ερμηνεύθηκε ως ένα άνοιγμα στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στο Μαξίμου φοβούνται ότι μπορεί να επιστρέψει στο ΚΙΝΑΛ.

Επειδή όμως τα εθνικά θέματα και τα ιδεολογικά ζητήματα επηρεάζουν μεν τους ψηφοφόρους, αλλά στην κάλπη τον κύριο λόγο παίζει η οικονομία, η κυβέρνηση συνεχίζει τις κινήσεις στήριξης πρώτα από όλα των ευάλωτων, ώστε να δείξει πως μάχεται την ακρίβεια, παρόλο που τη θεωρεί αναπόφευκτη σε ένα βαθμό και επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία πως οφείλεται σε μία διεθνή κρίση πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του ότι μέσα στο Μάρτιο θα εξαγγελθεί το έκτακτο βοήθημα του Πάσχα, το οποίο αποκάλεσε “επιταγή ακρίβειας”. Δεν αναφέρθηκε φυσικά στο ύψος, που θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια, ούτε στο εύρος των δικαιούχων. Θεωρείται όμως πιθανότερο καταρχάς να το λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα επικαλείται την πολιτική των φοροελαφρύνσεων. “Η καλύτερη πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος είναι η μείωση των φόρων”, υποστήριξε και χθες ο κ.Μητσοτάκης στον Alpha και πρόσθεσε: “Για σκεφτείτε λίγο να έπρεπε να είχαμε να διαχειριστούμε αυτή την κρίση με τους φόρους που πληρώναμε το 2018. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον επόμενο μήνα. Και μιλάμε για μια μείωση που θα αφορά το 80% των ελληνικών νοικοκυριών και θα είναι μεγαλύτερη στα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα.”

Αναφέρθηκε επίσης στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαϊου, παραδεχόμενος ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλοί. Προανήγγειλε επίσης σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγης, όσον αφορά στους νέους κυρίως, καθώς τα ενοίκια πλέον είναι πολύ υψηλά και οι μισθοί, όπως αναφέρθηκε, χαμηλοί.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288