Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αυτά τα χέρια

Οι σχέσεις των ανθρώπων περνούν από πολλές διακυμάνσεις. Στη σημερινή εποχή, οι σχέσεις που διακρίνονται από ανθρώπινα και ζεστά χαρακτηριστικά είναι σπάνιες ή και ανύπαρκτες.

Οι αιτίες είναι αρκετές! Η απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους είναι πλέον συχνή και μπορεί να προκαλέσει αρκετά εμπόδια. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για επαγγελματικές σχέσεις…

Οι σχέσεις του Χρήστου Τσιρογιάννη με τον Νίκο Νικολάου, πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Άρτας, έχουν περάσει από χίλια κύματα… Όμως η «τρικυμία» που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα στις σχέσεις των δύο αντρών φαίνεται να έχει εισέλθει σε κατάσταση νηνεμίας.

Οι δύο πρόσφατες φωτογραφίες το αποδεικνύουν!

Στη μία είναι η επίσκεψη του Δημάρχου Άρτας στα καινούρια γραφεία του σωματείου του Δήμου Αρταίων.

Όπου με ανάρτηση στο fb ο Νίκος Νικολάου αναφέρει. «Τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που δείχνει στους εργαζομένους»!

Και η άλλη από την κοπή της βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου, όπου και οι δύο άντρες ένωσαν τα χέρια τους για την κοπή.

Πάντως, ο Νίκος Νικολάου μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του ενημερωτικού ραδιοφώνου της Άρτας – 7 RADIO 101,5 – και στον Βαγγέλη Πήχα τονίζοντας ότι ” Ο Δήμαρχος μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να μας λύσει πολλά από τα προβλήματα που έχουμε. Μέχρι τώρα τηρεί την υπόσχεσή του. Αν αλλάξει συμπεριφορά τότε και εμείς ως Σωματείο που θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Δήμο θα αντιδράσουμε. Και θα ξεσηκωθούμε και θα διεκδικήσουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να προασπίζουμε το συμφέρον των εργαζομένων και μόνο”.

Τους αφιερώνουμε το τραγούδι του αγαπημένου Μανώλη Μητσιά

Ποια χέρια πήραν, πήραν τα κεριά
Κι ήρθε ξανά, κι ήρθε ξανά το βράδυ
Και δεν μπορεί η παρηγοριά
Να μ’ εύρει στο, να μ’ εύρει στο σκοτάδι

Αυτά τα χέρια είναι δικά σου
Και τα ‘χεις στείλει για να με δικάσουν
Είναι μαχαίρια που ‘χουν τ’ όνομά σου
Αυτά τα χέρια, τα χέρια τα δικά σου

Ποια χέρια γίναν, γίνανε σπαθιά
Χριστέ και Παναγιά μου
Κι από το στήθος, στήθος μου βαθιά
Θα κόψουν την, θα κόψουν την καρδιά μου

Αυτά τα χέρια είναι δικά σου
Και τα ‘χεις στείλει για να με δικάσουν
Είναι μαχαίρια που ‘χουν τ’ όνομά σου
Αυτά τα χέρια, τα χέρια τα δικά σου

_______________________________________________________________

«Μαϊμού» τεστ στην Ήπειρο-Καταγγελίες και έλεγχοι

Σαφάρι σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες στελέχη της Αρχής Διαφάνειας επικεντρώνοντας τους ελέγχους σε συγκεκριμένους χώρους που σχετίζονται με την τήρηση –ή μη τήρηση- για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες – όπως αναφέρει το epiruspost.gr –  μέρος των ελέγχων περιλαμβάνει ιατρεία και φαρμακεία. Την αφορμή για το σαφάρι έδωσαν καταγγελίες που έφτασαν ανώνυμα στην Αρχή και αφορούν στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με αυτές τεστ δηλώνονται ως αρνητικά χωρίς ποτέ να έχουν διενεργηθεί κι αυτό ακριβώς –όσο δύσκολο κι αν είναι- αναμένεται να διερευνηθεί σε βάθος από τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι ανάλογα ζητήματα είχαν ανακύψει και στο παρελθόν τόσο στην Ήπειρο όσο και σε διάφορες περιοχές της χώρας γεγονός που είχε κινητοποιήσει και πάλι τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν στο σύστημα αρνητικά τεστ για λογαριασμό πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και χρειάζονται το έγγραφο αποτέλεσμα για την καθημερινότητά τους. Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο.

____________________________________________________________

Δήμος Άρτας – Ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές του 2022 και οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση να έχουν οριστεί για το Φθινόπωρο του 2023 αλλά ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ξεκίνησε ήδη την ανακοίνωση ονομάτων.
Και μάλιστα με υποψήφιο που προέρχεται από συνεργασία με την Τζένη Ταπραντζή!
Ο Χρήστος Τσιρογιάννης μπορεί να μην γνωρίζει ακόμη ποιον θα έχει απέναντί του ως αντίπαλο στις επόμενες εκλογές αλλά προνοεί διότι είναι “παλιός” πλέον στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα…
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Δήμαρχος έχει κλείσει ήδη και άλλα ονόματα και θα τα ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, πλέον!
Αναφέρει στο fb  ο Χρήστος Τσιρογιάννης
“Μέρα με την ημέρα δυναμώνουμε!
Μέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι συστρατεύονται στην καθημερινή μας προσπάθεια.
Γιατί η Αυτοδιοίκηση που εμείς ονειρευόμαστε δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε “τοίχους” αλλά άξιους και ικανούς ανθρώπους.
Ακριβώς έτσι, άξιος και ικανός, είναι και ο Πρόεδρος Κεραματών ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, που από σήμερα είναι και επίσημος συνοδοιπόρος στην παράταξή μας, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.
Καλώς ήρθες και καλή επιτυχία Δημήτρη”!
Η κίνηση του Δημάρχου εκνεύρισε την κα. Ταπραντζή καθώς ο Δημήτρης Κατσαρός είχε εκλεγεί με την παράταξη της Δημοτικής Αναγέννησης και η… μεταγραφή του προκάλεσε την άμεση αντίδραση της επικεφαλής η οποία τον καλεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Δεν μας εκπλήσσει η συμφωνία του με τον κ. Τσιρογιάννη… Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης που ανακοινώνει υποψηφιότητες χωρίς να αναρωτιέται αν οι υποψήφιοι του έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τις παρατάξεις που συμμετείχαν» αναφέρει η κ. Ταπραντζή.

Πάντως η ίδια καλεί τώρα τον Πρόεδρο να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα σημειώνοντας πως αν δεν το πράξει αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τις θέσεις.

______________________________________________________________________

Στα σκαριά νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρία επίπεδα: πρώτον, ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων και τα παραρτήματά τους,  αλλά και ελέγχου του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως το καθαρό μητρώο για όσους είναι μέλη σε λέσχες και συνδέσμους και οι ΠΑΕ θα είναι αρμόδιες να τις ελέγχουν.

Δεύτερον, θα υπάρξει εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων, όπως αυτές που είδαμε το τελευταίο διάστημα σε λέσχες και οπαδικά γραφεία όπου βρέθηκαν πολλά παράνομα αντικείμενα.

Τρίτον, θα υπάρξουν προσαρμογές στο ποινικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόκειται για αλλαγές που δεν θα αφορούν σε αλλαγή του ποινικού κώδικα, αλλά σε «εξάντληση» του υφιστάμενου ποινικού οπλοστασίου. Για παράδειγμα, μπορεί η αναστολή ποινής να μην ισχύει για αδικήματα που τελούνται στο πλαίσιο αθλητικής βίας. Κάποιος δηλαδή που βιαιοπραγεί και η ποινή του είναι τρία χρόνια με αναστολή, να μην ισχύει η αναστολή. Βεβαίως, όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες δεν χρειάζεται καμία αλλαγή κανενός πλαισίου, καθώς ήδη με τις πρόσφατες αλλαγές η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). «Με νομοσχέδια της κυβέρνησης ήδη θεσπίστηκε η δυνατότητα συλλογής και αξιοποίησης υλικού που καταγράφεται με οποιονδήποτε τρόπο, επεκτάθηκαν τα χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.), επανήλθε το ιδιώνυμο και αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έγινε στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288