Το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας, οι διαμαρτυρίες και η συνάντηση…

Η πρώτη συνάντηση για τη συζήτηση στην Καλαμιά αναβλήθηκε καθώς και ο Δήμαρχος  Χρήστος Τσιρογιάννης είχε κορονοϊό αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί.

Εν όψει λοιπόν της ανοιχτής εκδήλωσης που είναι εκ νέου προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ομάδα κατοίκων  της Καλαμιάς τοποθετούνται με ανοιχτή ανακοίνωση στέλνοντας το πρώτο μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους.

Το εγχείρημα του Δήμου Άρτας και του Επιμελητηρίου να χωροθετήσει στην Καλαμιά το Επιχειρηματικό Πάρκο, έρχεται αντιμέτωπο και αυτή τη φορά με τις  αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων.

Το ζητούμενο είναι πόσοι είναι αυτοί και αν υπάρχουν και θετικές γνώμες από τους κατοίκους που μένουν στην Καλαμιά…

Το σίγουρο είναι ότι η “κολόνια” με το Επιχειρηματικό Πάρκο κρατά χρόνια τώρα και έχει μετατραπεί σε σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας.

Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα δει ότι το έργο επαναλαμβάνεται σχεδόν με τους ίδιους πρωταγωνιστές αφού ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι και πριν από περίπου 15 χρόνια ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

“…Το”kolpo grosso”με το φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader)… 650 περίπου στρέμματα υπέργονιμης γης (γη υψηλής παραγωγικότητας) όπως λέγεται παγκόσμια στην περιοχή λιβάδια στο χωριό Καλαμιά Άρτας … Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια,πάνω από δέκα. Αρχισε να αναδύει μποχα ομως την προηγούμενη Κυριακή στο χωριό Καλαμιά Άρτας όπου κάτοικοι περίμεναν άδικα να ξεκινήσει το τοπικό συμβούλιο,μιας και δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ” ενώ σε άλλο σημείο τονίζουν

“Το ματς λοιπόν για όσους στοιχηματισαν στη γη υψηλής παραγωγικότητας στο λιβάδι της καλαμιας Άρτας, πάει από δω και στο εξής στο γήπεδο της Ε.Ε. Ας πάνε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άρτας να “παίξουν μπάλα “στις Βρυξέλλες; Ούτε 1€ δεν θα πάρουν από το leader .

Αντ ‘Αυτού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια”…

Αυτά αναφέρουν σε επιστολή μερίδα κατοίκων της Καλαμιάς Άρτας…

Το θέμα με το Επιχειρηματικό Πάρκο άρχισε να διογκώνεται για άλλη μια φορά μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ανοιχτή εκδήλωση της Δευτέρας.

Σεβαστές οι γνώμες των κατοίκων θετικών ή μη για το Επιχειρηματικό Πάρκο αλλά θα πρέπει να ακούσουμε γενικότερα τα νέα δεδομένα που θα συζητηθούν. Ταυτόχρονα υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι από την Καλαμιά Άρτας και τα Ρόκα αλλά  δεν έχουμε ακούσει έως τώρα την άποψη τους…

Όχι αν συμφωνούν αλλά αν έχουν μπει στη διαδικασία να εξηγήσουν στους κατοίκους και ψηφοφόρους τους την όλη διαδικασία…

Τη Δευτέρα τα υπόλοιπα…

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288