Ο Χ. Τσιρογιάννης για το “ΞΕΝΙΑ”- Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε και στο θέμα του “ΞΕΝΙΑ” στο Κάστρο της Άρτας, μια υπόθεση που ταλανίζει την πόλη χρόνια ολόκληρα.

Αυτό έγινε καθώς τις τελευταίες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα μία δημοσκόπηση για το τι θέλουν οι Αρτινοί να γίνει τελικά το “ΞΕΝΙΑ” και ταυτόχρονα ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος απέστειλε επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα η οποία μοιράστηκε σε όλα τα ΜΜΕ και διαβάστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε στο ΔΣ

” Σεβόμαστε τη δημοσκόπηση που έγινε και την επιστολή του Υφυπουργού, όμως εδώ υπάρχει μία διαδικασία και ένα ενταγμένο έργο σε πρόγραμμα 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Να θυμίσω, ότι επί  Μενδώνη πήγαμε τρεις φορές στο ΚΑΣ και πήραμε ισάξιες αρνητικές απαντήσεις…

Αν όμως, ο Υπουργός και η κα. Μενδώνη μας διασφαλίσουν με συγκεκριμένη και επίσημη διαδικασία ότι μπορούμε αυτή τη φορά να πάρουμε θετική γνωμοδοτήσει από το ΚΑΣ και να έχουμε όλα τα χρήματα που χρειάζονται για μελέτες και τη χρηματοδότηση  του έργου ώστε το ΞΕΝΙΑ να λειτουργήσει ξανά και ως ξενοδοχείο, τότε, εδώ είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ας έρθει μία ολοκληρωμένη και δεσμευτική πρόταση και εμείς θα τη φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να την ψηφίσουμε, αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις από τα κυβερνητικά στελέχη.

Και εγώ έχω δηλώσει ότι θα ήθελα να γίνει ξανά ξενοδοχείο αλλά πλέον εμείς θα πρέπει να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 όπου και πρέπει να δημοπρατήσουμε.

Αν σε ένα μήνα από τώρα υπάρξει μια νέα πρόταση με τα συγκεκριμένα εχέγγυα τότε να τη συζητήσουμε…”

 

Ανακοίνωση Δήμου Άρτας το καλοκαίρι του 2022

«Για το ΞΕΝΙΑ γνωρίζουν πλέον όλοι το τι διεκδικήσαμε, αλλά και τι μας επέτρεψαν το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ, για το λόγο ότι βρίσκεται εντός του  αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου. Η χρηματοδότηση των 12 εκ. ευρώ ήταν ένα πραγματικό στοίχημα, ένας αγώνας που κερδίσαμε, το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε. Πρόκειται για την αρχή του τέλους μιας μακρόχρονης διαδικασίας που κρατάει σχεδόν τρεις δεκαετίες για την αξιοποίηση όχι απλώς του «ΞΕΝΙΑ», αλλά για την ανάδειξη του κτιρίου και του χώρου του κάστρου της πόλης, ως ενός ανοιχτού, δημόσιου χώρου πολιτισμού και αναψυχής για τους κατοίκους της Άρτας και τους επισκέπτες της. Στόχος της αξιοποίησης του, διατηρώντας το αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Ζήβα, είναι να καταστεί το ΞΕΝΙΑ ένας βιώσιμος, τουριστικός προορισμός για δημότες και επισκέπτες όλο το έτος, δηλαδή ένας πολυχώρος πολιτισμού και αναψυχής. Η χρηματοδότηση για το ΞΕΝΙΑ είναι γεγονός. Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο, σύγχρονο, καινοτόμο τοπόσημο της Άρτας, ξεκίνησε. Πλέον θα έχουμε Κάστρο και ΞΕΝΙΑ ανοιχτό για όλους. Ευχαριστούμε για την ένταξη του έργου, την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιώργο Ζερβό, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προγραμματισμού του Δήμου μας».

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση «αφύπνισης» για εκείνους που συνέβαλαν στην αλλαγή χρήσης του ΞΕΝΙΑ της Άρτας, από ξενοδοχειακή μονάδα, σε… Κέντρο Πολιτισμού κλπ, αποτελεί το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Άρτας, που πραγματοποιήθηκε από την κορυφαία δημοσκοπική εταιρεία Κάπα Research, από 5 – 8 Δεκεμβρίου 2022, σε δείγμα 514 ατόμων, αριθμός διπλάσιος, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, από τον απαιτούμενο για ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, το δείγμα κυμαίνεται από 1000 – 1200 άτομα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης το 63% ζητάει την τουριστική αξιοποίησή του, έναντι 33% για άλλες χρήσεις.

Και το ποσοστό αυτό είναι τουλάχιστον κατά 10% μεγαλύτερο, καθόσον αρκετοί από τους ερωτηθέντες προέρχονται από τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ στο Δήμο Αρταίων,  οι κάτοικοι, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι υπέρ του ΞΕΝΙΑ όπως παλιά.

Ακόμα το 80% των ερωτηθέντων, το οποίο και αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο, για τους λόγους που προαναφέραμε, ζητούν την εκ νέου προσφυγή στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), με νέο φάκελο, ώστε να αλλάξει η προηγούμενη απόφασή του, που «ενταφιάζει» το χώρο του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου, για αχρείαστες, για την τοπική κοινωνία, χρήσεις.

Σημειώνουμε ότι αυτή η δημοσκόπηση έγινε και για λογαριασμό Πρωτοβουλίας Αρτινών Πολιτών, που τα τελευταία χρόνια παλεύει προς αυτή την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, ενός προβλήματος που ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι και ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ταυτόχρονα με επιστολή του ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος αναφέρθηκε στο θέμα και ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδεχόμενο επαναξιολόγησης μιας πρότασης που θα μπορεί να γίνει Ξενοδοχείο…

Δήλωση Γ. Στύλιου για το ΞΕΝΙΑ της ΑΡΤΑΣ:

«Οι πολίτες ζητούν το ΞΕΝΙΑ να αποκτήσει σύγχρονη ξενοδοχειακή χρήση, οικονομικά βιώσιμη».

Στις καθημερινές συνομιλίες μου με τους πολίτες της Άρτας, μου μεταφέρεται συχνά η αγωνία τους για την αξιοποίησή του κτηρίου του Ξενία. Το αίτημα των πολιτών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ζητούν το Ξενία να αποκτήσει μια χρήση ξενοδοχειακή, σύγχρονη και οικονομικά βιώσιμη. Με στόχο να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης για την πόλη μας.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Παρατηρητής, κατέγραψε το γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού της Άρτας, σε ποσοστό 63%, και σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Αρταίων, επιθυμούν την επαναλειτουργία του Ξενία ως ξενοδοχείου. Να επιστρέψει, δηλαδή, μετά την ανακαίνιση του, στην χρήση για την οποία σχεδιάστηκε αρχικά. Αξίζει να σημειώσω, πως η έρευνα προσφέρει ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο, πως το 80% των πολιτών επιθυμεί την εκ νέου κατάθεση φακέλου στο ΚΑΣ με στόχο την αλλαγή της απόφασης.

Το Ξενία, αν αξιοποιηθεί, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στην κοινή προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να καταστήσουμε την Άρτα τόπο προσέλκυσης επισκεπτών.

Η τοπική κοινωνία ζητά δράσεις και έργα αναπτυξιακά, ικανά να προσφέρουν προοπτική στην οικονομία της πόλης και να ενισχύσουν την απασχόληση. Αυτό είναι ένα αίτημα κοινό. Όλοι οι πολίτες το συμμερίζονται και το εκφράζουν. Σε αυτό το κοινό στόχο όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι του τόπου οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και συντεταγμένοι.

Εγώ με τη σειρά μου απευθύνω επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία καλώ να επανεξεταστεί το τωρινό πλάνο αξιοποίησης του Ξενία. Δηλαδή να αλλάξει η προτεινόμενη χρήση του κτηρίου προχωρώντας στην τουριστική του αξιοποίηση, να μετατραπεί σε Ξενοδοχείο.

Ο Δήμος, στον οποίο ανήκει το Ξενία, και το Δημοτικό συμβούλιο ως αρμόδιο, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του. Δεσμεύομαι, επιπλέον, πως αυτές τις αποφάσεις θα τις στηρίξω και θα τις υποστηρίξω σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί κοινή επιδίωξη και στόχο το Ξενία να αποκτήσει τη χρήση που οι πολίτες επιθυμούν και η πόλη της Άρτας χρειάζεται.

Το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ και το μετέωρο …άνοιγμα της πόρτας

Φοβερά πράγματα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άρτας την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022…

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Χριστούλης αλλά και άλλοι Αντιδήμαρχοι όπως βέβαια και ο Δήμαρχος “άδειασαν” την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο θέμα που αφορά την επαναδιάνοιξη της Κεντρικής εισόδου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας…

Ένα σοβαρό θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα “7ΜΕΡΕΣ” και το site 7meres.gr με συνεχή και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

Πλέον μετά και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ψηφίστηκε ομόφωνα στο ΔΣ να ανοίξει ξανά η πόρτα.

Το σοβαρό θέμα είναι όμως οι ευθύνες που έγιναν μπαλάκι μεταξύ των Αντιδημάρχων και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία επιμένει ότι δεν πρέπει να ανοίξει ξανά η πόρτα και συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος παρότι ο Νόμος ορίζει ότι θα έπρεπε να μην είχε κλείσει ποτέ…

Ακολουθεί το ρεπορτάζ όπως έχει καταγραφεί περιληπτικά το προηγούμενο διάστημα από την εφημερίδα και το site

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Άρτας, ο Χρήστος Τσιρογιάννης με εντολή του, ενημέρωσε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όπως και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να προβούν άμεσα στην επαναδιάνοιξη της Κεντρικής εισόδου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 7meres.gr στη στήλη το ΚΕΝΤΡΙ αλλά και στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης στους 101,5 FM όπου αναφέραμε εμπλοκή και του Συνήγορου του Πολίτη, ο Δήμαρχος φέρεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ότι αποφάσισε να γκρεμίσει την Κεντρική είσοδο που χτίστηκε επί δικής του θητείας…

Το …μπαλάκι μεταφέρεται στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους…

Ελπίζουμε να μην καταντήσει το γκρέμισμα …Γεφύρι της Άρτας…

Ελπίζουμε, αυτό να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες διότι όπως αναφέραμε και στο άρθρο που παραθέτουμε αυτούσιο, όταν μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι…

 

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 

Όταν μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι…

Στην περίπτωση των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας όμως, κάτι τέτοιο, φαίνεται ότι δεν ισχύει, διότι εδώ και περίπου 5 χρόνια οι γονείς παρακαλάνε για το αυτονόητο.
Περιληπτικά, να υπενθυμίσουμε ότι  το 4ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές, μιας και λειτουργεί περίπου 20 έτη (για τα δεδομένα της Άρτας είναι μια σύγχρονη κατασκευή).
Ξαφνικά και από ότι φαίνεται αδικαιολόγητα (για να μην πούμε αυθαίρετα και παράτυπα – αυτό θα το κρίνουν οι αρχές) η κεντρική είσοδος του σχολείου χτίστηκε, με αποτέλεσμα να καταργηθεί, να δημιουργηθεί ένας περίκλειστος προαύλιος χώρος απροσπέλαστος για κάθε είδους όχημα (π.χ πυροσβεστική, ασθενοφόρο) και θωρακισμένος έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη τη διέλευση (είσοδο-έξοδο) των μικρών και άπειρων μαθητών ενός Δημοτικού.
Η αιτία για αυτή την πρωτοφανή ενέργεια παραμένει άγνωστη, αλλά σίγουρα είναι εις βάρος των μικρών μαθητών ενός Δημοτικού.
Και για να εξηγούμαστε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία  δεν πρόκειται για μία απλή παρέμβαση σε ένα σχολικό κτίριο αλλά για ολική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του.
Πιθανότατα, αντίθετο, στα κατασκευαστικά σχέδια του κτιρίου και τις σχετικές αδειοδοτήσεις του…

Το αυτονόητο λοιπόν που ζητούν οι γονείς και θα έπρεπε σύσσωμοι οι αρμόδιοι να υποστηρίζουν είναι η επαναδιάνοιξη της πόρτας της κεντρικής εισόδου του προαύλιου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας επί της οδού Μοστραίων.

Δηλαδή, οι συμπολίτες μας αυτοί, δε ζητούν κάτι ξεχωριστό για αυτούς, αλλά ως ευσυνείδητοι γονείς ζητούν απλώς την επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική κατάσταση και από ότι φαίνεται στα σχέδια της κατασκευής του σχολείου.Μάλιστα, μιλάμε για μία ενέργεια (επαναδιάνοιξη της εισόδου) που εύκολα θα μπορούσε να γίνει άμεσα.

 

4ο Σχολείο Άρτας – «Οι φωνές των παιδιών ενοχλούν» και κλείσανε την κεντρική πόρτα στην αυλή.

Όπως, βλέπετε και στην φωτογραφία, η κεντρική είσοδος έχει χτιστεί στην ουσία με συνέπεια

να τίθεται τεράστιο θέμα για την ασφάλεια περίπου 180-200 μαθητών αλλά  και των διδασκόντων σε περίπτωση εκκένωσης του Σχολικού Κτιρίου καθώς και της ασφαλούς λειτουργίας του.

Μάλιστα φυτεύτηκαν και κυπαρισσάκια για να ομορφύνει η πλευρά…

Η άμεση επαναδιάνοιξη της πόρτας εισόδου είναι επιτακτική και επείγουσα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε όχημα αμέσου ανάγκης όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα, σωστικά συνεργεία…

Πως είναι δυνατόν, μετά από επανειλημμένες καταγγελίες από γονείς να μην ιδρώνει …το αυτί των υπευθύνων του Δήμου;

Και ποιοι είναι αυτοί;

Είναι εκείνοι που δέχθηκαν να κλείσουν την κεντρική είσοδο επειδή οι αθώες φωνούλες των μαθητών “ενοχλούσαν”;

Είναι εκείνοι που ανέχονται τη μετατροπή του χώρου μπροστά από τη τσιμενταρισμένη είσοδο σε ένα αυθαίρετο πάρκινγκ οχημάτων;

Το σοβαρότατο αυτό θέμα είχε αποκαλύψει και δημοσιεύσει η εβδομαδιαία εφημερίδα “7ΜΕΡΕΣ”

στο φύλλο 79 την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2021…

Οι εφημερίδα «7ΜΕΡΕΣ» τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε ξανά πολλές καταγγελίες για το σοβαρό αυτό θέμα… Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και αγγίζουν ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές…

Από τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί, προκύπτει ότι η είσοδος από την οποία δύναται να εισέλθει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα δεν πληροί τα κριτήρια του Οδηγού Μελετών του ΟΣΚ.

Δεν έχει δηλαδή άμεση πρόσβαση στον κυρίως αύλειο χώρο του σχολείου…

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς ακριβώς μετά την είσοδο, η δίοδος στο χώρο του σχολείου είναι στενή και σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλη για εκκένωση του χώρου σε κατάσταση ανάγκης καθώς εφάπτεται του κτιρίου.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Κύριε Δήμαρχε, από τα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης είναι προφανές ότι εάν πρέπει να εξέλθει μεγάλος αριθμός παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω σεισμού ή φωτιάς, θα απαιτηθεί να συνωστισθεί κάτω από το κτίριο διασχίζοντας ένα στενό υπαίθριο δρόμο.

Η δεύτερη είσοδος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο- έξοδο οχημάτων, αφενός γιατί δε διαθέτει το απαιτούμενο πλάτος αλλά και δεν έχει πρόσβαση σε οδό.

Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινικά υπεύθυνοι για τη μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας δημόσιων Σχολικών κτιρίων είναι οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και οι Πρόεδροι του Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών.

Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη να κοιτάξει αυτό το σοβαρό θέμα προσωπικά και να προχωρήσει σε ενέργειες (και όχι λόγια) για την άμεση αποκατάσταση και άνοιγμα της κεντρικής εισόδου και επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική και προβλεπόμενη κατάσταση…

Παρόν στον αγιασμό της Δευτέρας ήταν και ο  Δημήτρης Σφήκας στενός και άμεσος συνεργάτης και επί σειρά ετών  Αντιδήμαρχος και γνώστης του θέματος …

Άραγε, ισχύουν οι φήμες ότι η κα. Βασιλάκη είχε εκφραστεί επανειλημμένως το προηγούμενο διάστημα για τη διάνοιξη της πόρτας;

Είναι ενήμερη για τα νέα στοιχεία που έχουν φτάσει στο Δημαρχείο με αποδέκτη τον ίδιο το Δήμαρχο αλλά και τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και της Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς;

Γνωρίζει ότι με έναν δυνατό σεισμό ή με μία πυρκαγιά κινδυνεύει η ζωή των παιδιών;

Γνωρίζει ότι το θέμα έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας πλέον;

Ο κύριος Σφήκας που γνωρίζει το σοβαρό αυτό θέμα τι έχει να πει, ποια η στάση του στα νέα δεδομένα;

Τουλάχιστον οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση γιατί φτάσαμε στην έναρξη άλλης μιας νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Για να μη κρυβόμαστε, πίσω από το δάχτυλό μας, η τσιμεντοποίηση της πόρτας έγινε επί θητείας Χρήστου Τσιρογιάννη, η μονιμοποίηση αυτής της κατάστασης σφραγίστηκε ενδεχομένως με πράξεις και παραλείψεις των αρχών, πάλι επί θητείας Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος αν είχε πολιτική βούληση θα είχε λύσει το θέμα εντός ολίγον ημερών.

Να μην μας παρεξηγεί ο Δήμαρχος, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι σύμφωνος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή για άγνωστους σε εμάς λόγους, κωλύεται να λύσει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Είναι αδιανόητο, εν έτι 2022 να λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο, στο προαύλιο χώρο του οποίου οι νεαροί και άπειροι μαθητές κάνουν το μάθημα της Γυμναστικής, παίζουν στα διαλείμματα  τους, κι ενώ είχε προβλεφθεί και υπήρχε πρόσβαση για τη διευκόλυνση οχημάτων σε ώρα ανάγκης η δίοδος αυτή να έχει καταργηθεί.

Απορούμε με το Δήμαρχο Αρταίων, γιατί επί θητείας του έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανάπλαση προαυλίων σχολείων, που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε Αθλητικούς Συλλόγους με ιδιωτικά συμφέροντα.

Μήπως, οι γονείς των μαθητών θα πρέπει μετατρέψουν το Σύλλογο Γονέων σε Αθλητικό Σύλλογο για να δουν και αυτή μία ανάπλαση προαυλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο ή τουλάχιστον να δουν να ανοίγει η κεντρική είσοδος που τσιμενταρίστηκε μία ωραία πρωία;

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288