ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΡΤΑ

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει και να ξαναλέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές το 2022 όμως τα επιτελεία των κομμάτων έχουν…ανάψει μηχανές.

Ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας…

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με πρωτοσέλιδο θέμα πριν λίγες ημέρες, αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα που ενδέχεται να δούμε στα γαλάζια ψηφοδέλτια στις Βουλευτικές εκλογές όταν διεξαχθούν.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023.

Κανείς όμως δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένας άτυπος προεκλογικός αγώνας…

Πάντως το δημοσίευμα στο Σαββατιάτικο φύλλο των Παραπολιτικών φέρνει στην επιφάνεια ένα όνομα από την Άρτα που αν αποφασίσει να κατέλθει στις επόμενες εκλογές θα διαμορφώσει μία νέα κατάσταση στο πολιτικό γίγνεσθαι του Νομού.

Στο Νομό Άρτας τα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” θεωρούν δεδομένη την κάθοδο του σημερινού Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά. Ο ίδιος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «7ΜΕΡΕΣ» απαντά  με τον δικό του τρόπο…

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι ανακτήσει την πρωτιά στην Άρτα και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, δουλεύει εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση…

Το ίδιο κάνει και ο πρώην Δήμαρχος, Στάθης Γιαννούλης, που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχει ήδη πάρει το ΟΚ από το κόμμα για να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα.

Για τις τρεις θέσεις των αντρών υπάρχει και το όνομα του Ντίνου Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν υποψήφιος και την προηγούμενη φορά.

Άρωμα γυναίκας ακόμη δεν έχουμε, αλλά σύντομα θα υπάρξουν διαρροές…

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην Πρέβεζα υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο  γνωστός Δικηγόρος Βασίλη Γιάπρος έχει αρχίσει και καλοβλέπει την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο για την Κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο ίδιος, φέρεται να το σκέφτεται πολύ σοβαρά και αν τελικά πάρει την απόφαση τότε τα πράγματα στο Νομό δεν θα είναι ίδια με τα σημερινά.

Πληροφορίες, αναφέρουν ό,τι μπορεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων οι οποίες θα προκαλέσουν και νέα δεδομένα…

________________________

ΚΙΝΑΛ – ΑΡΤΑ

Να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον για στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι αισθητά αυξημένο λόγω και της προοπτικής για άνοδο των ποσοστών που θα επιφέρει και σημαντική αύξηση εδρών του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.
Να θυμίσουμε ότι στην Άρτα που είναι τριεδρική το ΚΙΝΑΛ κέρδισε στις εκλογές του 2019 τη μία από τις τρείς έδρες με τον Χρήστο Γκόκα να κερδίζει την πρώτη θέση και την έδρα.
Στο ψηφοδέλτιο της Άρτας, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, υποψήφιοι μπορούν να είναι πέντε πρόσωπα, εκ των οποίων, 3 άνδρες και 2 γυναίκες.

Σίγουρος για τη μία από τις τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου στην Άρτα είναι ο  βουλευτής Χρήστος Γκόκας.

Για τις άλλες δύο που απομένουν όσον αφορά τους άντρες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Άρτας και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2019, οι Χρήστος Μέγας και Χρυσοβαλάντης Αθανασίου.

Όμως στο παιχνίδι της υποψηφιότητας μπαίνουν ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης, ο νυν Αντιδήμαρχος Αρταίων Σωτήρης Χρηστούλης και ο Άλκης Παπαχριστάκης.

Η στήλη είχε αναφέρει πριν από καιρό ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν έχει γραφεί το όνομά του έως τώρα αλλά αποτελεί επιθυμία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Αν ο συγκεκριμένος αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα τότε τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην στο συγκεκριμένο χώρο.
Στις γυναίκες το πρώτο όνομα που φιγουράρει είναι αυτό της Δικηγόρου, Κατερίνας Ρίζου, κόρη του πρώην Νομάρχη.

 

ΚΙΝΑΛ –ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τους «πιστούς» φίλους να πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν τη μία από τις δύο έδρες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει ο πρώτος σε σταυρούς το 2019 με το ψηφοδέλτιο, Χρήστος Πεπόνης.

Ένας πολιτικός ήπιων τόνων, αλλά με μεγάλη εμπειρία καθώς στις προηγούμενες εκλογές στην ουσία πάλεψε μόνος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ακούγονται και άλλα ονόματα όμως ο η επιλογή θα είναι πολύ προσεκτική αυτή τη φορά…

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΡΤΑ- ΠΡΕΒΕΖΑ

Όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί το Συνέδριο για να υπάρξουν νεότερα στον τρόπο με τον οποίο θα στηθούν τα ψηφοδέλτια για τις Βουλευτικές εκλογές όπως και για την επιλογή προσώπων στις Αυτοδιοικητικές.

Σίγουρα στην Άρτα το βαρύ πυροβολικό είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Ενώ στην Πρέβεζα εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν Βουλευτής Κώστας Μπάρκας…

Στο επόμενο φύλλο θα αναλύσουμε περισσότερο τη φιλοσοφία και τους νέους στόχους της Αντιπολίτευσης…

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288