Αρχική » ωTOP STORY » «Κοκτέιλ» ιώσεων, Covid-19 και κινητοποιήσεων γιατρών στην Ήπειρο

«Κοκτέιλ» ιώσεων, Covid-19 και κινητοποιήσεων γιατρών στην Ήπειρο

Κοινoποίηση:

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται γιατροί και νοσοκομεία λόγω της εκρηκτικής αύξησης ιώσεων και covid. Οι επισκέψεις ασθενών στα εξωτερική ιατρεία αλλά και οι νοσηλείες είναι ιδιαίτερα αυξημένες αλλά ευτυχώς ακόμη δεν καταγράφεται αξιοσημείωτη νοσηρότητα στα σχολεία. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας προσώρας τα κρούσματα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, είναι σε συνήθη επίπεδα.

Ωστόσο το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των Ιωαννίνων μετρήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα αυξημένο κατά περίπου 65%, εντείνοντας την ανησυχία για την επαπειλούμενη κορύφωση ιώσεων και Covid που χρονοθετείται στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή, σημειώνονται νέες διαμαρτυρίες για την κατάσταση των Δημόσιων Δομών Υγείας της Περιφέρειας. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Άρτας με αφορμή την τραγική -όπως τη χαρακτηρίζει-κατάσταση στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, εγκαλώντας και τη Διοίκηση που επιχειρεί με αλλεπάλληλα «εντέλλεσθε» να καλύψει τις δραματικές ελλείψεις, αναγκάζοντας το προσωπικό σε υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εφημεριών ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι η υποστελεχωμένη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων λόγω συρροής Covid σε γιατρούς και νοσηλευόμενους, προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της και το θέμα θα επανεξεταστεί σήμερα. Μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνονται εισαγωγές ασθενών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Χθες εξάλλου, υπό την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σωματεία και φορείς της πόλης οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Περιφέρεια εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο υπό προώθηση νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις που μεταξύ άλλων, βάζει τέλος στη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης όπως είναι η ΣΧΕΔΙΑ στα Γιάννενα αλλά και του ΚΕΘΕΑ.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288