Αρχική » ωTOP STORY » Με …άρωμα Άρτας οι εκλογές στον ΣΕΒ- Ιουλία Τσέτη vs Σπύρος Θεοδωρόπουλος σε μία συναρπαστική «μάχη»

Με …άρωμα Άρτας οι εκλογές στον ΣΕΒ- Ιουλία Τσέτη vs Σπύρος Θεοδωρόπουλος σε μία συναρπαστική «μάχη»

Κοινoποίηση:

Και τώρα οι δυο τους! Μετά το «τέλος εποχής» που σήμανε η απόφαση του κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να μην κατέλθει υποψήφιος για τρίτη θητεία, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και η κα Ιουλία Τσέτη βγαίνουν μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου μάχη στη σύγχρονη ιστορία του ΣΕΒ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Eπιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newmoney.gr  ο κ. Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της Bespoke SGA, ανακοίνωσε  την υποψηφιότητα του στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη φετινή ΓΣ του Συνδέσμου στις 19 Ιουνίου. Μία απόφαση ειλημμένη εδώ και καιρό, που όμως περίμενε την επίσημη γνωστοποίηση των προθέσεων του κ. Παπαλεξόπουλου ενώπιον του Συμβουλίου του Συνδέσμου, χθες το βράδυ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Συνδέσμου

«Ανακοινώνω σήμερα με χαρά και αίσθηση ευθύνης, την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την Προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ενημέρωσα ήδη εχθές ως όφειλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της δραστηριοποίησής μου επί 21 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία από τη θέση του Αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Οι επιτυχίες του ΣΕΒ τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές. Προασπίσαμε αποτελεσματικά  τα συμφέροντα των μελών μας, ενώ ως κοινωνικοί εταίροι συμβάλαμε σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην πρόοδο της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι για δεκαετίες ολόκληρες, ο ΣΕΒ αναγνωρίζεται ως ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην χώρα μας. Την τελευταία τετραετία εξάλλου ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι προκλήσεις όμως, που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης, παραμένουν πολλές.

Η ενεργειακή κρίση και η πράσινη μετάβαση, η συνεχής μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, οι τιμές πρώτων υλών, η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, η τεχνολογική εξέλιξη και ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικού δυναμικού αλλά και η προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σε μια νέα, διαρκώς ευμετάβλητη πραγματικότητα.

Δεσμεύομαι από τον ρόλο του Προέδρου για τον οποίο υποβάλλω υποψηφιότητα, να συνεχίσω στην ίδια, σταθερή πορεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, που ο Σύνδεσμός μας ακολουθεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Ταυτόχρονα, με το καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα επιχειρηματική μου πορεία, θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές, που θα χρειαστούν ώστε ο ΣΕΒ να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις νέες προκλήσεις.

Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στην επόμενη διετία να μεγιστοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας, να σχεδιάσουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, και να συμβάλλουμε ουσιαστικά και στοχευμένα στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Ιουλία Τσέτη, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ), ανακοίνωσε την πρόθεση της να κατέλθει ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και έκτοτε επιχειρεί να χτίσει προφίλ δυναμικής διεκδικήτριας.

Με άλλα λόγια όλα προμηνύουν μία προεκλογική μάχη δύο δυναμικών και πετυχημένων επιχειρηματιών στον τομέα τους που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταράξει τα μέχρι σήμερα ήρεμα νερά ενός Συνδέσμου που παραδοσιακά αναζητούσε τη συναίνεση, τους χαμηλούς τόνους και τη συμπνοια για χάρη του κοινού συμφέροντος. Κάπως έτσι ως σήμερα ακολουθούνταν η λύση των ζυμώσεων που συνήθως κατέληγαν σε έναν υποψήφιο που συγκέντρωνε σχεδόν την καθολική αποδοχή και λάμβανε τελικά και το δαχτυλίδι της διαδοχής!

Αυτό όμως από φέτος αλλάζει και στην προσεχή ΓΣ θα πραγματοποιηθούν εκλογές για πρώτη φορά φέρνοντας κατά πάσα πιθανότητα και την απαραίτητη πόλωση που συνήθως συνοδεύει μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Το ερώτημα βέβαια είναι σε ποια βάση οι υποψήφιοι θα προτάξουν τα επιχειρήματα. Θα είναι μία απλή “μάχη” προσώπων ή θα αναμετρηθούν θέσεις και προτάσεις για το μέλλον του Συνδέσμου και της οικονομίας σε μία εποχή με μεγάλες προκλήσεις μπροστά.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα πάντως ο κ. Θεοδωρόπουλος εμφανίζεται ως το φαβορί καθώς ως ο αρχαιότερος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, γνωρίζει εξαιρετικά τα θέματα αλλά και τη λειτουργία του ΣΕΒ. Παράλληλα φέρεται να έχει τη στήριξη των «μεγάλων ονομάτων» της Βιομηχανίας αλλά και την καθολική αναγνώριση μέσα απ’ την μακρόχρονη πορεία του. Από την άλλη η κα Τσέτη μπορεί να εμφανίζεται ως το αουτσάιντερ, εν τούτοις φέρεται να έχει συγκεντρώσει γύρω της αρκετά νέα μέλη του Συνδέσμου.

Το ερώτημα ενός τρίτου υποψηφίου

Επίσης ένα ερώτημα που θα απαντηθεί το επόμενο διάστημα είναι εάν θα υπάρξει τελικά και τρίτος υποψήφιος σε αυτή την εκλογική διαδικασία, κάτι που πλανιόταν στον “αέρα” χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Συνδέσμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ‘αποκαλυπτήρια’ πέραν της δήλωσης του κ. Θεοδωρόπουλου προς τα μέλη ότι θα κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές.

Πληροφορίες του newmoney αναφέρουν πάντως πως το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία συζήτηση για τη σκοπιμότητα να κατέλθει και υποψήφιος απ’ το οικοσύστημα καινοτομίας, στην περίπτωση που η εκλογή νέου Προέδρου, έδειχνε ότι θα αποτελέσει μία ανοικτή διαδικασία.

Σε νέα εποχή

Όπως και να έχει πάντως μέλη του ΣΕΒ που μίλησαν στο newmoney εκτιμούν ότι αυτή η εκλογική μάχη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για το ουσιαστικό “άνοιγμα” του Συνδέσμου στα μέλη και σε προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Και αυτά απαιτούν πιο ανοικτές διαδικασίες. Ειδικά καθώς τα τελευταία χρόνια με το μεγάλο άνοιγμα που έχει κάνει ο Σύνδεσμος σε άλλους τομείς του επιχειρείν, πέραν της Βιομηχανίας, φθάνοντας σήμερα να έχει μέλη από εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες υπηρεσιών, τεχνολογίας και τράπεζες ως και startups, προσθέτοντας στο μεταξύ και “συγγενείς” Συνδέσμους, έχει μεγαλώσει υπερβολικά. Κάτι που σημαίνει ότι το “κοινό συμφέρον” αποτελεί πλέον μία πιο γενική έννοια και πως κάθε τομέας του επιχειρείν έχει και διαφορετικά μείζονα θέματα να αντιμετωπίσει. Επίσης πλέον γίνεται πιο δύσκολο στο να ελέγχεται απ’ τα “παλιά τζάκια” της Βιομηχανίας.

Τέλος, ένα άλλο ερώτημα που τίθεται αφορά το μέλλον της θέσης του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Ο κ. Ευθύμης Βιδάλης, που επί των ημερών Παπαλεξόπουλου είχε τη συγκεκριμένη θέση αναλαμβάνοντας σημαντικές ευθύνες για τη λειτουργία του Συνδέσμου, ανακοίνωσε επίσης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ότι θα αποχωρήσει μετά τη ΓΣ. Οπότε μένει να φανεί ο επόμενος Πρόεδρος τι αλλαγές θα φέρει στη σημερινή δομή διοίκησης του ΣΕΒ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288