Αρχική » ΠΡΕΒΕΖΑ » Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους

Κοινoποίηση:
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και ναός
Με τη Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη , κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πρέβεζας.
Στην κορυφαία αυτή στιγμή για την Πρέβεζα παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και οι αρχές από την ευρύτερη περιοχή.
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Βουλευτές Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας,
ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Ανάπτυξης Τάσος Δράκος.
Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, o Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι Δήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας και Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, Αντιδήμαρχοι , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Μπέζας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στρατιωτικές αρχές, σώματα ασφαλείας και λοιποί φορείς.
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα
Στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας συμμετείχε άγημα της ΑΕΝ Ηπείρου και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής καθώς και το Χορευτικό του Δήμου, ενώ την πομπή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”.
Προσκεκλημένοι της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρεβέζης και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την πρόσκληση και την φιλοξενία.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος μετά το τέλος των εκδηλώσεων παρέθεσε γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους στη διάρκεια του οποίου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Ο κ. Γεωργάκος στο καλωσόρισμά του τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους τους ιεράρχες και τους φορείς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Χαράλαμπο που το 1854 έσωσε την Πρέβεζα από την πανώλη.
Ο Δήμαρχος έκανε αναδρομή στα προβλήματα που βίωσε το τελευταίο διάστημα η ανθρωπότητα, χαρακτηρίζοντας ως πυλώνες για το ξεπέρασμα κάθε δύσκολης κατάστασης την πίστη, την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, ενώ σημείωσε ότι τα αμέτρητα μικρά καθημερινά θαύματα είναι εκείνα που τροφοδοτούν τον ήλιο της προόδου και μας κάνουν να υμνούμε το υπέρτατο θαύμα της ζωής.
Τις ευχές της προς το λαό της πόλης εξέφρασαν τόσο η κα. Κεφάλα όσο και οι ιεράρχες, ευχαριστώντας θερμά τον δήμο για την φιλοξενία.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, σαξόφωνο, φλάουτο, τρομπέτα, κλαρινέτο και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288