Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χριστόφορου Σιαφάκα, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με Αγρότες και Φορείς της περιοχής για τα αγροτικά θέματα

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χριστόφορου Σιαφάκα, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με Αγρότες και Φορείς της περιοχής για τα αγροτικά θέματα

Κοινoποίηση:

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών και των φορέων της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και κινητοποιήσεις.

Η πρωτοβουλία για τη σύγκληση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προήλθε από τον κ. Δήμαρχο, ήταν παρόντες ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, κ. Γιάννης Παπαγιάννης, και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Ανδρέας Βαρέλης, ως οι πλέον αρμόδιοι για το θέμα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των Αντιδημάρχων, των Δημάρχων όμορων Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Οργανώσεων που σχετίζονται με τη Γεωργία.

Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πατήλας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, όλες οι παρατάξεις του ΔΣ, οι Δήμαρχοι Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος και Γ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων κ. Χάϊδος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Άλκης Παπαχρηστάκης και Γιώργος Αλιφτήρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, από τη ΟΑΣΝΑ ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μπέτσας, ο Γραμματέας, Κώστας Τσόγκας, και ο Αντιπρόεδρος, Χριστόφορος Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου, Χρήστος Ψυλλιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ράχης, ο Μπάμπης Πεσλής, ο Βασίλειος Ρίζος ως εκπρόσωποι της τοπικής της αγροτικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος, στην εισήγησή του, εξέφρασε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τους αγρότες και υπογράμμισε τη σημασία της αμοιβαίας κατανόησης για την επίλυση προβλημάτων και τόνισε: «Πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε αυτό το ανοιχτό έκτακτο συμβούλιο για να ακούσουμε από τους ίδιους τους ανθρώπους του Αγροτικού Τομέα τα γνωστά σε όλους, δύσκολα προβλήματα. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε απόλυτα τα χρόνια και δίκαια αιτήματά τους. Θα δώσουμε απόλυτη στήριξη στον ευαίσθητο αυτό κλάδο και ιδιαίτερα στους νέους αγρότες, θα δοθούν κίνητρα – στον βαθμό που μας επιτρέπετε – ώστε να καταφέρουμε να τούς κρατήσουμε στον τόπο μας».

Οι αγρότες και οι φορείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της γεωργικής δραστηριότητας στην περιοχή. Οι εκπρόσωποι όλων των τομέων συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα της γεωργίας και της αγροτικής κοινότητας, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον Αγροτικό κόσμο και ανέφερε: «Χρειάζεται σύμπνοια. Και συνεννόηση μεταξύ μας. Επιβάλλεται να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να θέσουμε τα προβλήματα, και η πορεία μας να είναι κοινή. Δημοτική αρχή και φορείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να πορευθούμε, όλες οι αρμόδιες αρχές, με ρόλους διακριτούς και συγκροτημένους».

Ψήφισμα για την Αντιμετώπιση των Προβλημάτων των Αγροτών

Τέλος, ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική συμβολή των αγροτών στην τοπική οικονομία και τη διατήρηση του αγροτικού τοπίου, πρότεινε τη σύνταξη ενός ψηφίσματος. Το ψήφισμα θα βασίζεται στις προτάσεις που καταγράφηκαν, θα υπογραφεί από το ΔΣ, τους Δημάρχους της περιοχής και τους σχετικούς φορείς, προτείνοντας να παραδοθεί στον αρμόδιο φορέα.

Η συνάντηση αποτέλεσε την αρχή μιας εποικοδομητικής διαδικασίας συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αγροτικής κοινότητας προς όφελος του τοπικού πληθυσμού.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288