Αρχική » ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ » Μεγάλη διάκριση για την Ιουλία Τσέτη από την Άρτα. Εκλέχθηκε πρώτη πρόεδρος του Global Compact Network Hellas

Μεγάλη διάκριση για την Ιουλία Τσέτη από την Άρτα. Εκλέχθηκε πρώτη πρόεδρος του Global Compact Network Hellas

Κοινoποίηση:

Μετά την εκλογή της στο ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) τον περασμένο Ιούνιο και με μία πολυετή και ισχυρή παρουσία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, η Ιουλία Τσέτη λαμβάνει για μία ακόμη φορά «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον επιχειρηματικό κόσμο, αναλαμβάνοντας πλέον το «τιμόνι» μιας πρωτοβουλίας με διεθνείς διαστάσεις και δράσεις σε κρίσιμους τομείς, που αναδεικνύονται από τις τρέχουσες συγκυρίες.

Το Global Compact Network Hellas αποτελεί το Τοπικό Δίκτυο του UN Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών), μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για επιχειρήσεις και φορείς συνεργασίας, δικτύωσης και δέσμευσης σε τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργασίας, περιβάλλοντος και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η ευαισθητοποίηση της Ιουλίας Τσέτη στους παραπάνω τομείς αποδεικνύεται μέσα από τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει ο ΟΦΕΤ για την ασφάλεια στην εργασία, για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, καθώς και με τη χρυσή πιστοποίηση που έχει λάβει για το υπεύθυνο και ηθικό επιχειρείν.

Τα εννέα (9) μέλη που εξελέγησαν, με τριετή θητεία, προχώρησαν τη Δευτέρα (22/2) σε συγκρότηση σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Ιουλία Τσέτη (UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A. & INTERMED S.A.)
Αντιπρόεδρος: Χάρις Πλακαντωνάκη (STAR BULK CARRIERS CORP.)
Γραμματέας: Σοφία Δασκαλάκη-Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.)
Ταμίας: Μαρία Αλεξίου (CSR HELLAS)            
Μέλη
: Κιάρα Κόντη (EY GREECE)
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ)
Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ)
Πάκης Παπαδημητρίου (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ)
Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (POLYECO Α.Ε.)

Μιλώντας για πρώτη φορά από τη θέση της προέδρου η κ. Τσέτη δήλωσε στο mononews.gr:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη τα οποία ψήφισαν στο Global Compact για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Σε αυτήν την εκλογή μου αποτυπώνεται η αμιγώς ελληνική βιομηχανία, που αναδείχθηκε αυτήν την περίοδο και καταλάβαμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε αυτάρκεια και επάρκεια σε πρώτες ύλες.

Επιπλέον, στη σύνθεση του σημερινού εννεαμελούς ΔΣ αποτυπώνεται με πέντε μέλη η δυναμική της γυναίκας, της οποίας η θέση γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή.

Στόχος μου είναι, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών, να προσελκύουμε όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες και βιομηχανίες, έτσι ώστε να υιοθετήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ηθικό επιχειρείν.

Με οδηγό μας τις 10 βασικές Αρχές του UN, κοινό στόχο και προσήλωση, θα δουλέψω ως πρόεδρος σκληρά, για να σταθούμε επάξια στο ρόλο που μας ανατέθηκε».

Η «ταυτότητα» του UN Global Compact Network 

Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία, που βασίζεται στη δέσμευση των επιχειρήσεων για εφαρμογή οικουμενικών αρχών βιωσιμότητας και ανάληψη δράσεων υποστήριξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών.

Τα τοπικά δίκτυα του UN Global Compact (UNGC), όπως το Global Compact Network Hellas (Ελληνικό Δίκτυο Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών), ενισχύουν την παγκόσμια δράση του προωθώντας την εταιρική βιωσιμότητα και υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις-μέλη του σε εθνικό επίπεδο. Ο ρόλος του Global Compact Network Hellas είναι να υποστηρίξει τα ελληνικά μέλη του UNGC σε σχέση με την εφαρμογή των Δέκα Αρχών και να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνεργίες και συλλογική δράση με ποικίλα ενδιαφερόμενα μέρη.

To Global Compact Network Hellas λειτουργούσε στην Ελλάδα από το 2008, χωρίς δική του νομική οντότητα, όταν το επιχειρηματικό μη κερδοσκοπικό σωματείο CSR HELLAS, σε συνεργασία με το UNGC και το UN Development Programme (UNDP), κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Το 2020 ιδρύθηκε ως αυτόνομη νομική προσωπικότητα από 36 ελληνικά μέλη του UNGC. Σήμερα αριθμεί 46 μέλη:

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288