Αρχική » 7 EDITION » Μεγάλος ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές – Ποιοι έρχονται στο Μαξίμου

Μεγάλος ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές – Ποιοι έρχονται στο Μαξίμου

Κοινoποίηση:

Ποια οικονομικά συμφέροντα ευνοεί ο πρωθυπουργός με τον …«πόλεμο κατά της διαπλοκής»!

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί το χτύπημα που δέχτηκε η κυβέρνηση (και προσωπικά ο πρωθυπουργός) από τη συζήτηση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που οδήγησε στην καρατόμηση δυο υπουργών, αλλά και η αιχμαλωσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στρατηγική συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Ο μεγάλος ανασχηματισμός που έχει προγραμματίσει για εντός του Ιουνίου ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ώστε να διασκεδάσει το αποτέλεσμα που εκτιμάται ότι θα είναι από δυσμενές έως …περισσότερο δυσμενές για το Μαξίμου, αναμένεται να είναι ακόμα πιο ριζικός απ΄ ότι αναμενόταν. Το μέγεθος του ανασχηματισμού και τα πρόσωπα θα που θα αποχωρήσουν και που θα χρησιμοποιηθούν θα εξαρτηθούν ως επί το πλείστον από αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, από το ύψος δηλαδή του ποσοστού της ΝΔ και από τη διαφορά της με το κόμμα που θα βγει δεύτερο, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις πιθανότητες που θα υπάρχουν για το αν ο πρωθυπουργός θα έχει ελπίδες για μια ευρωπαϊκή θέση ή όχι.

Προς το παρόν ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει να επιλέγει να μην προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τους Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο με απολύτως έμπιστο στέλεχός του που βρίσκεται εκτός κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή πιθανότερος για υπουργός Επικρατείας είναι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γ. Μυλωνάκης, ενώ μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να αναλάβει επιτελική θέση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ως εναλλακτικό σενάριο εξετάζεται η επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μαξίμου, με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου να αναβαθμίζεται από αναπληρώτρια σε υπουργό Εξωτερικών. Η όποια προσθήκη στοπ Μαξίμου θα γίνει άμεσα, ενώ αναβαθμισμένος κατά πολύ θα είναι ο ρόλος του νυν υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Εν τω μεταξύ, με τη ρητορική του κατά της διαπλοκής και των “φουσκωμένων πορτοφολιών” ο πρωθυπουργός επιλέγει να βοηθήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, κατηγορείται ότι έχει αναλάβει ρόλο υπουργός που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου -και που έχει στενές σχέσεις με επιχειρηματία που έχει ως στόχο τον επιχειρηματία που σκόπευσε ο πρωθυπουργός! Μύλος!

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288