Αρχική » ΗΠΕΙΡΟΣ » Ήπειρος: Μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης εκκλησίας – Αυτοψία στο σημείο [φωτο]

Ήπειρος: Μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης εκκλησίας – Αυτοψία στο σημείο [φωτο]

Κοινoποίηση:

Στο χωριό Λεπιανά των Κεντρικών Τζουμέρκων υπάρχει, όπως γνωρίζετε ο ναός της Υπαπαντής που ανεγέρθη το 1415 και παρουσιάζει υψηλό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η δίρριχτη ξυλοστέγη της αντικαταστάθηκε πριν τέσσερα χρόνια περίπου.

Δυστυχώς όμως, όπως και οι φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε το αναδεικνύουν, το έργο παρουσίασε κακοτεχνίες και η σκεπή είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Το μνημείο εκπέμπει σήμα κινδύνου. Εσωτερικά ο γραπτός του διάκοσμος βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. Οι εναπομείνασες τοιχογραφίες αποκολλημένες από τον τοίχο που έχει φουσκώσει από την υγρασία κρέμονται από μία κλωστή.

Η εγκατάλειψη του μνημείου είναι ολοφάνερη. Και μπορεί για εσάς να είναι απλά ένα εκκλησάκι, για εμάς όμως είναι ένα κομμάτι της ιστορίας και της ζωής μας. Είναι χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για τη διάσωσή του.

Αιτούμαστε από την Υπηρεσία σας να πράξετε τα δέοντα για τη διάσωσή του, υποχρεώνοντας αρχικά τον εργολάβο να αναλάβει την αποκατάσταση της κακοτεχνίας του. Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας αλλά και στην επαγγελματική ευσυνειδησία σας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας”.

Picture

Picture

Picture

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288