Αρχική » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Μηχανισμό υποστήριξης των δήμων δημιουργεί η ΚΕΔΕ

Μηχανισμό υποστήριξης των δήμων δημιουργεί η ΚΕΔΕ

Κοινoποίηση:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, συστήνουν εξειδικευμένο «Μηχανισμό Υποστήριξης Ψηφιακών Υπηρεσιών ΟΤΑ» ο οποίος προβλέπει την δημιουργία και λειτουργία help desk στην έδρα της ΕΕΤΑΑ με σκοπό να υποστηρίζει τους 332  Δήμους της επικράτειας και τους 4.799 πιστοποιημένους χρήστες των υπηρεσιών αυτών μέσω του Κόμβου Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης  και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) αποτελεί θεσμικό επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο  των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Το ιστορικό

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υλοποίησε το 2018 τον Κόμβο Ψηφιακών Υπηρεσιών ΟΤΑ. . Ο ψηφιακός κόμβος αυτός, επιτρέπει την πρόσβαση 4.799 στελεχών από όλους  ανεξαιρέτως τους Δήμους της χώρας, σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές,  ανταλλάσσοντας δεδομένα με φορείς της δημόσιας διοίκησης, μέσω του σύγχρονου Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας  Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Αποτελούσε άλλωστε ζητούμενο για την ΚΕΔΕ η ύπαρξη κεντρικού μηχανισμού ανταλλαγής  στοιχείων με το σύνολο των δήμων με έγκυρο και ασφαλή τρόπο.

Όπως επίσης και την ανάγκη των δήμων για τη συλλογή και την εκμετάλλευση ορθών στοιχείων πληροφόρησης των πολιτών, που σήμερα είναι ελλιπή όπως ύπαρξη ΑΦΜ χωρίς στοιχεία οφειλέτη, πινακίδων χωρίς στοιχεία  κατόχων οχημάτων, λάθος m2 τέλους ακίνητης περιουσίας, μη  ενημέρωση για τα ακαθάριστα έσοδα για τον υπολογισμό του δημοτικού τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων κα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288