Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » MyCoast: “Βροχή” οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις παραλίες – Αλληλοκαρφώνονται οι επιχειρήσεις

MyCoast: “Βροχή” οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις παραλίες – Αλληλοκαρφώνονται οι επιχειρήσεις

Κοινoποίηση:

Την εφαρμογή MyCoast χρησιμοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για να ενισχύσει τους ελέγχους στις παραλίες.

Oι πολίτες μπορούν πλέον να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης, μέσω τη νέας ψηφιακής εφαρμογής MyCoast.

Κάτι που κάνουν, όπως επιβεβαιώνεται, καθώς οι καταγγελίες στην πλατφόρμα “πέφτουν βροχή”.

MyCoast: "Βροχή" οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις παραλίες - Αλληλοκαρφώνονται οι επιχειρήσεις [βίντεο]

MyCoast: Τα ευτράπελα της πλατφόρμας – Ο ένας ιδιοκτήτης καταγγέλλει τον άλλο για.. δήθεν παραβάσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μίλησε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” για μία επιχείρηση στην Κέρκυρα που είχε παράνομα τραπεζοκαθίσματα αλλά και για την εφαρμογή MyCoast.

“Χθες στην Κέρκυρα, στην μοναδική παραλία στο κέντρο της πόλης, υπήρξε μια επιχείρηση που είχε καταλάβει τον χώρο με τραπεζοκαθίσματα. Είναι η μοναδική παραλία στο κέντρο που εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Κάναμε έλεγχο διαπιστώσαμε την παράβαση και μέσα σε λίγη ώρα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας με βάση τον νόμο, απομάκρυνε τις ξαπλώστρες και έφαγε και ένα πρόστιμο άνω των 35.000 ευρώ. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα για το τι προβλέπεται και τι όχι. Ο άνθρωπος αυτός πήρε άδεια για την επιχείρηση αλλά τα ομπρελοκαθίσματα είναι παράνομα. Μέχρι 4 μέτρα από το κύμα επιτρέπεται να βάλεις την ξαπλώστρα σου. Αλλά και μέσα στα λογικά πλαίσια της συνεργασίας”, ανέφερε.

Και συμπλήρωσε ο κ. Τσάπαλος: “έχουμε γύρω στις 9.000 καταγγελίες. Υπάρχουν αρκετά ευτράπελα: ένας άνθρωπος εκεί μάλλον το είχε βρει “παιχνιδάκι” και έκανε κάθε μέρα καταγγελία. Και συνολικά είχε κάνε 35 καταγγελίες. Πήγαμε εμείς εκεί αλλά δεν διαπιστώσαμε παράβαση. Αυτό έγινε στην Τήνο. Από την άλλη υπάρχουν και τα αλληλοκαρφώματα, ο ένας με τον άλλον. Σε 3 περιοχές της χώρας, στον νομό Πρεβέζης, στην Χαλκιδική και στην Αίγινα, κατόπιν ελέγχων διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αλληλοκαρφώματα μεταξύ όμορων επιχειρήσεων, κάποιες από αυτές είχαν παραβάσεις κάποιες όχι. Στην Χαλκιδική γίνεται κατάχρηση της πλατφόρμας. Πολλοί μάλιστα κάνουν καταγγελίες για παραβάσεις σε… βουνά. Έχουν κάνει καταγγελία για το Καρπενήσι. Αυτή η πλατφόρμα δεν είναι για οποιαδήποτε κατάληψη δημόσιου χώρου, είναι μόνο για τις παραλίες, αλλά και για κάποιες λίμνες. Χρειάζεται μια λελογισμένη χρήση του εν λόγω εργαλείου”.

“Επίσης, απαγορεύεται η κατάληψη του δημόσιου χώρου από σκηνές, είναι νόμος που ισχύει εδώ και 40-45 χρόνια. Υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι που μπορεί να γίνει ελεύθερο camping, με απόφαση του Δήμου. Γενικώς απαγορεύεται και ο Δήμος πρέπει να παρέμβει”, σημείωσε κλείνοντας.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288