Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο Γεωργιάδης προανήγγειλε τη σημαντική ενίσχυση νοσοκομείων των Ιωαννίνων

Ο Γεωργιάδης προανήγγειλε τη σημαντική ενίσχυση νοσοκομείων των Ιωαννίνων

Κοινoποίηση:

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε στα Ιωάννινα όπου επισκέφθηκε τα δυο νοσοκομεία της πόλης, το Πανεπιστημιακό και το νοσοκομείο Χατζηκώστα και στάθηκε σε δηλώσεις του στην ενίσχυση τους.

Κατά την παρουσία του Α. Γεωργιάδη στα Ιωάννινα εγκαινιάστηκε η Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου (πεπιεσμένου αναπνευστικού αέρα και σε κατάσταση δημιουργίας κενού) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ ο υπουργός ανακοίνωσε την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Τμήματος Εγκεφαλικών, δίπλα στο ΤΕΠ, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πραγματοποίηση γιγαντιαίων έργων για τα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. «Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ σήμερα τα Γιάννενα για να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πρωτοποριακού έργου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου φτιάξαμε μονάδα παραγωγής οξυγόνου μέσα στο νοσοκομείο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκτελούμε ήδη γιγαντιαία έργα για τα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομείων και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πολλά χρήματα προορίζονται για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων, δήλωσε πως οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού είναι περισσότερες από το 2019, Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δουλειά στον τομέα της φύλαξης και της εστίασης υπάρχει και υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288