Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Προσθέτει δικαιώματα, προστατεύει τα παιδιά, ισχύει ήδη σε 36 χώρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Προσθέτει δικαιώματα, προστατεύει τα παιδιά, ισχύει ήδη σε 36 χώρες

Κοινoποίηση:

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- ο οποίος ανάρρωσε μετά την νόσησή του με τη γρίπη H1N1- συνεδριάζει, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Το μεγάλο θέμα φυσικά είναι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που θα παρουσιάσει στους υπουργούς ο αρμόδιος υπουργός Ακης Σκέρτσος.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους υπουργούς για το σχέδιο νόμου που έχει προκαλέσει τη σφοδρή (αλλά όχι ακραία) αντίδραση της Εκκλησίας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έρχεται η σχετική ρύθμιση, εντάσσοντάς την σε μια στρατηγική διεύρυνσης των δικαιωμάτων των πολιτών και σύγκλισης της Ελλάδας με την προηγμένη και φιλελεύθερη Ευρώπη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στην αρχή της συνεδρίασης θύμισε ότι η Ελλάδα ανήκει πολιτικά, αμυντικά και πολιτισμικά στη Δύση, με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, είπε.

Μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες χωρίς να έχει βλάψει την κοινωνική συνοχή και θέλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου γιατί όλο αυτό το διάστημα αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες. Συζητήθηκε μέσα στην ελληνική κοινωνία, συζητήθηκε και στο εσωτερικό των κομμάτων και είμαι ικανοποιημένος και για το ότι και η παράταξή μας κατέκτησε αυτή τη διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης, αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Προσθέτει δικαιώματα, προστατεύει τα παιδιά, ισχύει ήδη σε 36 χώρες

Σέβομαι όλες τις απόψεις, ακούστηκαν όμως για πρώτη φορά και οι απόψεις των ίδιων των γονέων των ομόφυλων ζευγαριών, που δεν θα φοβούνται ότι το παιδί τους μπορεί να καταλήξει σε ίδρυμα αντί στον άλλο γονέα (σε περίπτωση θανάτου).

Είναι σημαντικό ότι στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. Δεν μεταβάλλει το ισχύον πλαίσιο της παρένθεσης κύησης, δεν το επεκτείνει στα ομόφυλα ζευγάρια και αποκλείει τους χαρακτηρισμούς γονέας 1 γονέας 2, γιατί η Ελλάδα δεν θα γίνει ένα εργαστήρι πολιτικών που δεν εφαρμόζονται παρά μόνο σε ελάχιστες χώρες του κόσμου.

Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν γονείς διαφορετικών ταχυτήτων και παιδιά κατώτερου θεού. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις της Εκκλησίας. Ωστόσο αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις. Όπως και οι προηγούμενες αποφάσεις που διαπιστώθηκε διαφωνία (με την Εκκλησία), όπως στον πολιτικό γάμο, στον νόμο των ταυτοτήτων ή στην αποτέφρωση, που ούτε αυτές έβλαψαν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, έτσι θα συμβεί και τώρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές και εξέφρασε την απορία του για τη στάση της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την ως “παλινωδία”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα μέτρα κατά της ακρίβειας και και την στήριξη στις νέες οικογένειες.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288