Αρχική » 7 EDITION » Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει “δομικό” ανασχηματισμό από Δευτέρα: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση και ποιοι κάθονται στον “πάγκο”

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει “δομικό” ανασχηματισμό από Δευτέρα: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση και ποιοι κάθονται στον “πάγκο”

Κοινoποίηση:

Ο λόγος για τις διορθωτικές κινήσεις που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που πέρασε κάτω από τον πήχη του 33%, ποσοστό που είχε μπει ως στόχος για την κάλπη της 9ης Ιουνίου. Μετά τον προβληματισμό για το ηχηρό μήνυμα των πολιτών, οι οποίοι προτίμησαν να μιλήσουν δια της… αποχής, το “γαλάζιο” στρατόπεδο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σε διαδικασία ανάλυσης των λόγων που οδήγησαν στο αποτέλεσμα του 28,3%, “σκανάροντας” περιφέρεια-περιφέρεια τα ποσοστά και επιχειρώντας να εξηγήσουν τι πήγε λάθος.

Φταίνε οι πολιτικές ή το πώς επικοινωνήθηκε το κυβερνητικό έργο; Μήπως δεν ίδρωσαν όλοι την φανέλα στον προεκλογικό αγώνα; Γιατί δεν έπεισε το αφήγημα για πολιτική σταθερότητα; Γιατί οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και στις αποφάσεις της;

Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο παίρνουν και δίνουν, ώστε να χαράξουν τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας, ενώ ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε προ πολλού εντοπίσει αδυναμίες και αστοχίες, έχει ήδη βάλει πλώρη για δομικό, όπως λέγεται, ανασχηματισμό, τόσο σε επίπεδο υπουργών, όσο και υφυπουργών. Ήδη χθες βουλευτής έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα, με το οποίο του διαμηνύθηκε ότι προορίζεται για τη θέση υφυπουργού, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη, καθώς ο ανασχηματισμός, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

“Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί εν θερμώ”, έλεγαν συνεργάτες του. “Όταν θα έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα, θα αποκαλύψει τα χαρτιά του”. Συνεπώς, το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, θα συνέλθει με το παρόν σχήμα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στον Αlpha και από Δευτέρα κάποιοι θα καθίσουν για λίγο στον πάγκο, δίνοντας τη θέση τους σε κάποιους άλλους.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288