Αρχική » ΑΡΤΑ » Ο πατέρας του “σωματιδίου του Θεού” στην Άρτα: «Η αρχή και το τέλος του κόσμου μας…»

Ο πατέρας του “σωματιδίου του Θεού” στην Άρτα: «Η αρχή και το τέλος του κόσμου μας…»

Κοινoποίηση:

Κατάμεστη η αίθουσα και πλήθος κόσμου υποδέχτηκαν τον Guido Tonelli, το λαμπρό επιστήμονα, τον κορυφαίο φυσικό, τον πατέρα του μποζονίου Χίγκς.

Διάλεξη το βράδυ της Τρίτης στην Άρτα με τίτλο: «Γένεση, η αρχή των πάντων».

Εκδήλωση που οργάνωσαν ο μουσικοφιλολογικός σύλλογος «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» και ο επιστημονικός σύλλογος «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ».

Ο διάσημος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζα και ερευνητής του CERN μίλησε για το σύμπαν. Την αρχή και το ενδεχόμενο τέλος του. Παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο πως έφτασαν οι επιστήμονες στην τεκμηρίωση της αρχής των πάντων, περιγράφοντας με γλαφυρότητα  τη στιγμή της δημιουργίας. Αναφέρθηκε στο κενό και ανατρέποντας τη λογική εξήγηση είπε ότι είναι το βασικό υλικό του σύμπαντος. Μάλιστα, όρισε το κενό τονίζοντας ότι δεν είναι το μηδέν αλλά το άθροισμα θετικών και αρνητικών τιμών ενέργειας.

Και με απλό και κατανοητό τρόπο για τους αμύητους, περιέγραψε τη στιγμή της δημιουργίας του κόσμου, σαν τις φυσαλίδες που αναδύονται από το ζεστό νερό.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ είπε ότι το  CERN που εφέτος κλείνει τα 70 χρόνια του δεν αποτελεί «μουσείο φυσικής» αλλά έχει πολύ και σημαντική γνώση να προσφέρει στους ερευνητές. Γνώση που σχετίζεται με τις μαύρες τρύπες, τον γαλαξία και ότι βρίσκεται εκεί ψηλά πέρα και πάνω από την ανθρώπινη φαντασία.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288