Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Οι νέες προμήθειες στις αναλήψεις από τα ATM

Οι νέες προμήθειες στις αναλήψεις από τα ATM

Κοινoποίηση:

Μειώθηκαν από την Πρωτοχρονιά οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Με βάση σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την Πρωτοχρονιά εφαρμόζονται χαμηλότερες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών για όσους χρησιμοποιούν ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν που διατηρούν λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες μείωσαν τις χρεώσεις DAF (διατραπεζικές συναλλαγές), δηλαδή τις χρεώσεις για κάθε συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η χρέωση DAF επιβάλλεται στους Έλληνες καταναλωτές μόνο σε περίπτωση χρήσης ATM άλλης τράπεζας από αυτή που διατηρούν τον λογαριασμό τους. Για συναλλαγές από ATM της τράπεζάς τους η ανάληψη είναι δωρεάν. Στους αλλοδαπούς καταναλωτές υπάρχει χρέωση σε κάθε ανάληψή τους, εφόσον χρησιμοποιούν κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό (π.χ. Ολλανδός κάνει ανάληψη με κάρτα ING από ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας).

Οι νέες προμήθειες

Τράπεζα Πειραιώς: Το κόστος είναι 2 ευρώ από 3 ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Το κόστος ανέρχεται στα 1,90 ευρώ από 2,60 ευρώ.

Alpha Bank: Το κόστος είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ.

Eurobank: Το κόστος ανέρχεται στο 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ.

Attica Bank: Το κόστος θα είναι 1,50 ευρώ από 2 ευρώ.

Οι χρεώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σταθερές για διάστημα 3 ετών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα βάζει και ρήτρα επανεξέτασης για 2 επιπλέον έτη. Μάλιστα όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώνουν νέο πρόστιμο, όπως αναφέρει η ίδια απόφαση.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288