Αρχική » 7 EDITION » Όλγα Γεροβασίλη: «Το χειρότερο απ’ όλα αυτά, είναι όταν μπαίνουν ζητήματα αξιακά και ηθικά»

Όλγα Γεροβασίλη: «Το χειρότερο απ’ όλα αυτά, είναι όταν μπαίνουν ζητήματα αξιακά και ηθικά»

Κοινoποίηση:

Σχολιάζοντας την παραίτηση των κ.κ. Κοτσακά, Τσιόκα και Τεμπονέρα από τα όργανα του κόμματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη καθώς πρόκειται για καθ’ όλα επαρκή πολιτικά και άξια στελέχη. «Αιφνιδιάζομαι και δεν μπορώ να πω ότι δεν αιφνιδιάζομαι τις τελευταίες μέρες» συμπλήρωσε σχετικά.

Για τη συζήτηση περί μαύρου χρήματος στα κόμματα η Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Με εκπλήσσει επίσης πραγματικά εάν εννοούσε ο πρόεδρος και συμπεριλαμβάνει σε αυτή τη συζήτηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι επανειλημμένες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, από τις πρώτες μέρες της εκλογής του, που ενημερώθηκε αμέσως για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, θυμάμαι πάρα πολλές δηλώσεις του και αν ανατρέξετε κι εσείς θα τις δείτε, θα τις θυμάστε, για το πόσο καθαρά και έντιμα και με ήθος και με αξίες πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουμε πορευτεί στη ζωή μας με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς να έχουμε ανάγκη από καρέκλες, διότι έχουμε και επαγγέλματα, με ενδεχομένως και -ας μιλήσω για τον εαυτό μου- με μεγαλύτερες αποδοχές πριν μπω στην πολιτική και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όλη την πορεία. Είναι η μόνη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία παρέδωσε τη χώρα με γεμάτα ταμεία –δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και έβγαλε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, χωρίς ποτέ να δώσει την παραμικρή αφορμή, παρόλο που μας «ξετίναξε» το σύστημα, ακόμη και για το πώς πήγαινε ο Αλέξης Τσίπρας τα παιδιά του για μπάνιο…».

Ενώ πρόσθεσε ότι «Πάντα ότι έχω να πω το λέω καθαρά, εκλέγομαι αδιαλείπτως από το 2012 και πιστεύω ότι έχω τιμήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εάν εγώ είχα αντιληφθεί και είχα και στοιχεία, θα τα πήγαινα στον εισαγγελέα προσωπικώς Αυτό το οριζόντιο, το όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι μαύρη αντίληψη, που τροφοδοτεί μόνο σκοτεινές πολιτικές απόψεις».

«Περιμένω να γυρίζει ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης, από την Αμερική, να συγκληθούν τα όργανα, η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή, να κάνουμε κι εμείς τις ερωτήσεις που θέλουμε και να πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει, σε δια ζώσης συζήτηση, όπως οφείλει κάθε συντεταγμένο κόμμα».

Ερωτηθείσα για πιθανές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε: «Είμαι από αυτούς που υποστήριξα πάντα τις αλλαγές που όφειλε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν, δηλαδή στήριξα εντόνως τις ανοιχτές διαδικασίες, τις ανοιχτές κάλπες, όλοι εμείς είμαστε εκλεγμένοι στα κομματικά όργανα και στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία και οι Νομαρχιακές κλπ με ανοιχτές κάλπες στα μέλη του κόμματος, είμαστε ευθέως εκλεγμένοι, αδιαμεσολάβητα εκλεγμένοι. Είμαι από αυτούς, λοιπόν, που έχω υποστηρίξει αυτές τις μεταβολές».

Σχετικά με το αν θα είναι ξανά υποψήφια, λόγω ορίου τρίτης θητείας επισήμανε: «Δεν γεννήθηκα σε καρέκλα και ούτε θα κάνω τα πάντα για να την κρατήσω. Είμαι αυτής της αντίληψης, είμαι δεκτική στο να συζητήσουμε την κάθε μεταβολή, είμαι διαθέσιμη για κάθε συζήτηση αλλαγών και ανοιχτή, αλλά αυτό οφείλει να γίνεται εκεί που πρέπει, στα συλλογικά όργανα. Ξέρετε τα κόμματα είναι δομές, είναι στηρίγματα της δημοκρατίας, το σύστημά μας είναι αντιπροσωπευτικό, αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην οποία όλοι πιστεύουμε. Πρέπει να λειτουργούν τα όργανα και βεβαίως η συλλογική διαδικασία είναι αυτή που θα παράξει τα καλύτερα αποτελέσματα, διότι αυθεντίες σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν. Όποιος το πιστεύει αυτό, προφανώς παραπλανάται. Είμαι διατεθειμένη, όπως είπα, να συζητηθούν τα πάντα εκεί που πρέπει».

Το χειρότερο απ’ όλα αυτά, είναι όταν μπαίνουν ζητήματα αξιακά και ηθικά, όπως με διάφορες διαρροές που τροφοδότησαν δολοφονίες χαρακτήρων για πολιτικά πρόσωπα που εκτιμώ πάρα πολύ, όπως τον κ. Τεμπονέρα, τον κ. Θεοχαρόπουλο, τον κ. Γιώργο Τσίπρα. Αυτό με βρίσκει όχι μόνο αντίθετη αλλά κλονισμένη διότι θεωρώ ότι πέραν της πολιτικής, πέρα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με πολιτικές θέσεις, πέρα από τον καινούριο τόνο που θέλει να δώσει ο Πρόεδρος στο κόμμα μας, αυτό που δεν συγχωρείται είναι όταν τροφοδοτούνται υπογείως σενάρια δολοφονίας χαρακτήρα».

Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ, αφού επισήμανε ότι δεν ήταν παρούσα στο τελευταίο ΕΓ καθώς ήταν ομιλήτρια σε συνέδριο και ενημερώθηκε μόλις χθες ότι υπήρξε απόφαση για την «ΑΥΓΗ» δήλωσε: «Δεν θα μείνω στην ιστορικότητα, δεν θα μείνω σε αυτό που ξέρουμε όλοι, δεν θα μείνω στο τι σημαίνει όταν κλείνει μία εφημερίδα, αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι είμαι διατεθειμένη και ήμουν, ξέροντας τη δύσκολη κατάσταση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη μείωση στο μισό της κρατικής επιχορήγησης, να συζητήσω όλα τα ζητήματα εξορθολογισμού. Άρα και των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος, με δεδομένο αυτό το οικονομικό στένεμα. Όμως, αυτό θα ήθελα να συζητηθεί πριν στα επίσημα όργανα του κόμματος και να υπάρξει ένα σχέδιο, να γίνει μία διαβούλευση με τους εργαζόμενους. Είμαστε ένα κόμμα που εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους όπως τονίζει και ο Πρόεδρος. Οπότε, να συζητήσουμε ένα σχέδιο εξορθολογισμού με δεδομένο ότι τα οικονομικά είναι περιορισμένα. Όμως δεν γίνεται αυτό με μία αιφνίδια στο κενό απόφαση, με την οποία, σας είπα, αν ήμουν σε εκείνο το ΕΓ, που λέγεται ότι πήρε αυτή την απόφαση, θα είχα πει αυτά ακριβώς που λέω τώρα».

Δείτε σχετικό video > https://youtu.be/mcVdQl0HlJg?si=IEX80LOs7-SzZKVN

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288