Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ομιλία Γ. Στύλιου στη Βουλή για το νομοσχέδιο ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας

Ομιλία Γ. Στύλιου στη Βουλή για το νομοσχέδιο ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας

Κοινoποίηση:

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που προσφέρει στους γιατρούς του ΕΣΥ τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου και ενισχύει άμεσα τη Δημόσια Υγεία. Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο δείγμα της αποφασιστικότητάς και της συστηματικότητας με την οποία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί το σχέδιο της για το νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ΕΣΥ. Αφού προωθεί λύσεις σε προβλήματα όπως η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το αυξανόμενο κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ την ίδια στιγμή δίνει έμφαση στην προληπτική ιατρική και εξασφαλίζει σε όλο και περισσότερους πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Στύλιος εστίασε στη μεγάλη τομή του νομοσχεδίου, τη δυνατότητα που παραχωρεί στους γιατρούς του ΕΣΥ για την άσκηση ιδιωτικού έργου. Μια πρωτοβουλία που, όπως σημείωσε, «ενισχύει στην πράξη το εισόδημα των γιατρών, αφού τους επιτρέπει να λειτουργούν εκτός ωραρίου και ιδιωτικά ιατρεία». Ένα μέτρο που έρχεται σε σύγκρουση με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τις αναχρονιστικές θέσεις της Αριστεράς, αλλά χρειάζεται να προχωρήσει αφού δίνει άμεσα λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο αγαθό της Υγείας από τον λαϊκισμό και την τοξικότητα. Επιπλέον προχώρησε σε ειδική αναφορά σε τέτοια φαινόμενα που έχουν λάβει χώρα στο Νοσοκομείο της Άρτας. Αναφέροντας πως: «το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Ηπείρου έχει πολλές φορές πέσει θύμα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο άστοχων διαμαρτυριών και φημών. Ενός νοσηρού κλίματος, με διαδόσεις να τρομοκρατούν τους πολίτες και κάθε συμβάν να μεγεθύνεται». Ένα κλίμα στείρας σύγκρουσης που ζημιώνει το Νοσοκομείο και τους πολίτες της Άρτας.

Εκτενή αναφορά ο κ. Στύλιος έκανε και στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα του ΕΣΥ, όπως είναι η προσέλκυση γιατρών, με ειδικότητες σε έλλειψη, όπως αυτή του αναισθησιολόγου. Καθώς και στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για να μειώσει την γραφειοκρατία και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερο έλεγχο στην φαρμακευτική δαπάνη των Νοσοκομείων.

Τέλος σημείωσε την έμφαση στην προληπτική ιατρική που δίνει το Υπουργείο Υγείας καθώς και το γεγονός πως αυτή αποτελεί πυλώνα του νέου ΕΣΥ που η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί. Ιδιαίτερα στάθηκε στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορούν τις δωρεάν «Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας», στην «Προαγωγή Υγείας παιδιού-οικογένειας» καθώς και την επέκταση του ρόλου των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους τομείς της παροχής προληπτικών εξετάσεων στην οποία προχωρά το νομοσχέδιο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Άρτας έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο, απαντά που προσθέτει ακόμα μια ψηφίδα στο νέο ΕΣΥ και υπογραμμίζει την υπευθυνότητα και σοβαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Υγεία. Ένα πεδίο που αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για την Πατρίδα μας. Ένα πεδίο όπου μπορούμε να καινοτομήσουμε και να προσφέρουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη δημόσια υγεία που αξίζουν.

H ομιλία του κ. Στύλιου

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288