Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Οπαδική βία – Βρούτσης: Αύριο το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα – «Με οποιαδήποτε παράβαση τα γήπεδα θα κλείνουν»

Οπαδική βία – Βρούτσης: Αύριο το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα – «Με οποιαδήποτε παράβαση τα γήπεδα θα κλείνουν»

Κοινoποίηση:

Για τα νέα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν εκ νέου τα γηπεδα για τους φιλάθλους, την τοποθέτηση καμερών, την τσυτοπροσωπία, αλλά και τη λειτουργία των συνδέσμων, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, αύριο Δευτέρα θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών στα γήπεδα της Super League και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», ξεκαθάρισε, τονίχοντας πως τα πρόστιμα για όσους έχουν εκκρεμότητες θα είναι υπέρογκα.

Ακόμη, ανέφερε πως το κόσμος για την τοποθέτηση και τη λειτουργία των συστημάτων καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ, ενώ η Πολιτεία είναι εκείνη που θα αποφασίσει για τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν. Για τα περιστατικά βίας εκτός γηπέδων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η Αστυνομία».

Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε ακόμα πως «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

Στην αναφορά του για τους συνδέσμους οπαδών, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μία αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι των ΠΑΕ και της Πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού».

«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» τόνισε για το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288