Αρχική » BEST OF NETWORK » Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την αλεπού σε 10 δευτερόλεπτα;

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την αλεπού σε 10 δευτερόλεπτα;

Κοινoποίηση:

Μία νέα οπτική ψευδαίσθηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μπερδεύει ακόμα και τους πιο έμπειρους στην επίλυση γρίφων. Μόνο όσοι έχουν υψηλό IQ μπορούν να την λύσουν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι καλοί σε αυτές τις οπτικές προκλήσεις έχουν συχνά υψηλότερο IQ και εξαιρετικές δεξιότητες στην οπτική επεξεργασία.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα χειμερινό, χιονισμένο τοπίο και ένα φορτηγό. Κάποια ανάμεσα στα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα κρύβεται μία αλεπού. Μπορείτε να την εντοπίσετε σε 10 δευτερόλεπτα; Αφήστε τον ντετέκτιβ που κρύβετε μέσα σας να διαπρέψει και βυθιστείτε σε μια οπτική περιπέτεια! Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε την αλεπού γιατί το χρώμα της της επιτρέπεει να καμουφλάρεται εξαιρετικά στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Παρατηρήστε προσεκτικά κάθε γωνία της φωτογραφίας και προσέξτε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορούσαν να σας αποκαλύψουν πού βρίσκεται η αλεπού. Βιαστείτε! Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος τελείωσε! Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Αξίζετε συγχαρητήρια γιατί ήταν μία πραγματικά δύσκολη οπτική ψευδαίσθηση.

Όσοι δεν βρήκαν την αλεπού, μπορούν να δουν τη λύση παρακάτω.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288