Αρχική » BEST OF NETWORK » Πανελλήνιες 2024: Η πρώτη των πρώτων από το Μεσολόγγι – Η Δήμητρα Παπαδοπούλου σάρωσε με 19075 μόρια και μπήκε Νομική

Πανελλήνιες 2024: Η πρώτη των πρώτων από το Μεσολόγγι – Η Δήμητρα Παπαδοπούλου σάρωσε με 19075 μόρια και μπήκε Νομική

Κοινoποίηση:

“Vincit qui se vincit”! Αυτή φράση των Ρωμαίων αποτέλεσε οδηγό για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου από το Μεσολόγγι στις Πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες σάρωσε. Η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου Σχολή Ελληνικών Μαθημάτων“, ήταν υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό επίπεδο Ανθρωπιστικών Σπουδών και έγραψε: 18,1 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 18,9 στα Αρχαία Ελληνικά, 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία, ανέφερε το messolonghinews. Συγκέντρωσε μέσο όρο 19,08 και 19075 μόρια.

“”Vincit qui se vincit” διακηρύττουν από τα βάθη της αρχαιότητας οι Ρωμαίοι και για εμένα στη φράση αυτή κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες” ανέφερε η ίδια και συνέχισε:

“Οι εξετάσεις αυτές, στις οποίες κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές ρίχνονται στη μάχη, ανεβαίνουν τον δύσκολο, γεμάτο εμπόδια δρόμο προς την κορυφή προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στις σχολές των ονείρων τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πνευματικός, σωματικός και ψυχικός αγώνας με τον ίδιο μας τον εαυτό. Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένη που με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, που ήταν να εισαχθώ στη Νομική Σχολή Αθηνών με απώτερο σκοπό να εργαστώ στο μέλλον στο διπλωματικό ή το δικαστικό σώμα”.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2024

Ανέφερε μάλιστα στη συνέχεια: “Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, η οποία ως φιλόλογος με καθοδήγησε στα μονοπάτια της γνώσης και της σοφίας, καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου, οι οποίοι με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Άλλωστε, αυτό που αξίζει να πράττουμε καθημερινά για να κερδίζουμε τους “Μαραθώνες” της ζωής είναι να συνεχίζουμε και να ελπίζουμε ακόμη και όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα έχοντας πάντοτε στο νου μας τη φράση του Αμερικανού προέδρου Θίοντορ Ρούσβελτ: ” Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει τον μισό δρόμο!

Την επιτυχία μου αφιερώνω στον παππού μου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που ως “Σωκράτης” με δίδαξε τις αρετές της επιμονής και της υπομονής για να πραγματοποιώ τα όνειρά μου!”

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288