Αρχική » BEST OF NETWORK » Πανελλήνιες 2024: Σχολές με λίγα μόρια και μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες

Πανελλήνιες 2024: Σχολές με λίγα μόρια και μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες

Κοινoποίηση:

Ξεκίνησε την Τρίτη η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Σχολές μέχρι 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούδης, μίλησε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” για τις επαγγελματικές ευκαιρίες των χαμηλόβαθμων σχολών.

“Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία”, σχολίασε ο κ. Μιχαλούδης.

“Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά ειναι8 “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”. Η απάντηση είναι “δεν ξέρω”. Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288