Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Πανελλήνιες 2024: «Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Πανελλήνιες 2024: «Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Κοινoποίηση:

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής φέτος, τουλάχιστον στα τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία, μετά και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Το 2023 και τα τέσσερα πεδία κατέγραψαν άνοδο, με τις δημοφιλείς σχολές να επιστρέφουν σε υψηλά προηγούμενων ετών, όπως η Ιατρική, που έφτασε στα 19.000 μόρια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φέτος οι δημοφιλείς σχολές του 2ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου θα διατηρήσουν τις βάσεις τους σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο θεωρείται δεδόμενο ότι θα έχουν πτώση σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, δεδομένου ότι το 2023 οι βάσεις στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο εκτοξεύτηκαν, με τη Νομική Αθηνών να φτάνει τα 18.125 μόρια, αναμένεται πτώση και στις περιζήτητες σχολές του πεδόυ λόγω του μικρότερου αριθμού αριστούχων.

Έμπειροι βαθμολογητές, εκτιμούν ότι το ποσοστό των γραπτών που θα είναι κάτω από τη βάση στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών αναμένεται να είναι πάνω από 50% με το ποσοστό των άριστων γραπτών κάτω από 10%.

Ακόμα πιο μεγάλο αναμένεται το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση – ίσως και της τάξεως του 60% – στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Στο μάθημα της Ιστορίας επίσης θα υπάρξει ένα ποσοστό γύρω στο 55% και άνω κάτω από τη βάσωη, λόγω και της «αυξημένης δυσκολίας» των θεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα μαθήματα τα άριστα γραπτά δεν φαίνονται να ξεπερνούν το 10%.

Το ίδιο και στα Αρχαία Ελληνικά, όπου το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση αναμένεται πάνω από 40% με άριστα γραπτά περίπου στο 5%.

Στα Μαθηματικά, στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση θα ξεπεράσει και το 70%, με άριστα γραπτά μόλις 3%.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288