Αρχική » BEST OF NETWORK » Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Σήμερα εμφανίζεται το «φεγγάρι του χιονιού»

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Σήμερα εμφανίζεται το «φεγγάρι του χιονιού»

Κοινoποίηση:

Η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024, γνωστή και ως “Φεγγάρι του Χιονιού”, θα μαγέψει τον ουρανό το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Η Σελήνη στην Ελλάδα θα φαίνεται μεγαλύτερη και πιο σκουρόχρωμη από το ηλιοβασίλεμα και για μερικά λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:13.

Η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι μια μικρο-σελήνη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται πολύ μακριά από τη Γη (απόγειο). Συγκεκριμένα, αυτή η “Πανσέληνος του Χιονιού” θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Παρά το μικρότερο μέγεθός της, η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024, η οποία είναι γνωστή και ως “Πεινασμένο Φεγγάρι” και “Φεγγάρι καταιγίδας”, σύμφωνα με τη NASA, θα είναι εντυπωσιακή. Η εμφάνισή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Γιορτής των Φαναριών, η οποία αποτελεί μέρος των εορτασμών του κινεζικού νέου έτους.

Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Γιατί έχει αυτή την ονομασία

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Πότε θα δούμε το "Φεγγάρι του Χιονιού"

Τα περισσότερα ονόματα για τις πανσελήνους προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Συνήθως περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου.

Όσον αφορά τον Φεβρουάριο, η εξήγηση είναι απλή: Ιστορικά, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με το περισσότερο χιόνι, κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ. Επομένως, ο χαρακτηρισμός “Πανσέληνος του Χιονιού” ταιριάζει απόλυτα στον δεύτερο μήνα του έτους.

Όπως έγραψε ο εξερευνητής Jonathan Carver, που είχε επισκεφτεί την φυλή Ντακότα κατά την δεκαετία του 1760, τα ονόματα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς δεν περιγράφουν μόνο τις πανσελήνους, αλλά ολόκληρο τον μήνα κατά τον οποίο εμφανίζονται.

Μετά την “Πανσέληνο του Χιονιού”, η επόμενη πανσέληνος θα είναι η “Σελήνη του Σκουληκιού” στις 25 Μαρτίου, η οποία θα προκαλέσει μια ημισφαιρική έκλειψη.

Στις 8 Απριλίου θα έχουμε μια ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, στο Μεξικό και στον Καναδά. Το τμήμα της γήινης επιφάνειας από το οποίο είναι ορατή η ολική έκλειψη ονομάζεται διαδρομή ολικότητας και θα έχει πλάτος 185 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288