Αρχική » ΑΡΤΑ » Πασχα στη Βυζαντινή Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πασχα στη Βυζαντινή Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Κοινoποίηση:

Η πόλη της Άρτας, ανάμεσα στον παλμό της παράδοσης και της σύγχρονης ζωής, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Μεγάλη Εβδομάδα με μια σειρά εκδηλώσεων, που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Έτσι, από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 7 Μάϊου 2024 οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Άρτας και της γύρω περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πλούτο της Βυζαντινής κληρονομιάς και των τοπικών εθίμων μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Τα Βυζαντινά Μνημεία, αυτοί οι αρχαιολογικοί θησαυροί που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Στον ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, στην Αγία Θεοδώρα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Βασίλειο, στις γραφικές γειτονιές της πόλης, θα ζωντανέψουν έθιμα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν – ταυτόχρονα – την αρχιτεκτονική και την ιστορία αυτών των μνημείων.

Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Βυζαντινή Άρτα αναδεικνύει τη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και παράδοσης. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την εορταστική εβδομάδα και να ανακαλύψετε το κατανυκτικό Πάσχα της Άρτας, όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη ζωή με έναν μοναδικό τρόπο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων με την ευγενική αρωγή της Ι. Μητρόπολης Άρτας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288