Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, διάλογοι φωτιά -Γεροβασίλη: Η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, διάλογοι φωτιά -Γεροβασίλη: Η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται

Κοινoποίηση:

Το πιο κρίσιμο «μπρα ντε φερ» διεξάγεται ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, μια ανάσα πριν από το Συνέδριο του κόμματος.

Όλα θα κριθούν από το εάν θα προσέλθει ο πρόεδρος του κόμματος στο «ραντεβού» που έδωσαν για αύριο το απόγευμα τα μέλη Πολιτικής Γραμματείας με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, ενώ ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει από το Λονδίνο εκείνη την ώρα. Αν πάει στη συνεδρίαση, θα είναι ένα βήμα εκτόνωσης, αν επιλέξει εκ νέου να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση-πρόκληση, θα δείξει ότι επιθυμεί σύγκρουση μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας συγκάλεσαν εκτάκτως συνεδρίαση, μετά το σοκ που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Στ. Κασσελάκης για αλλαγές στη φυσιογνωμία, τα σύμβολα, ακόμη και στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος όχι μόνο δεν συνδέθηκε από το Λονδίνο, αλλά έστειλε μια επιστολή-φωτιά προς τα μέλη του οργάνου, με την οποία επέμενε στις θέσεις του, ενώ επέρριψε στους ίδιους την ευθύνη για την εικόνα του κόμματος και τους κάλεσε να μην κυνηγούν χίμαιρες ότι θέλει να φτιάξει ΙΧ κόμμα.

Στη φορτισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που διήρκεσε έξι ώρες, υπήρξαν προτάσεις ακόμη και για συλλογή υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου ενδεχομένως να έμπαινε και ζήτημα πρότασης μομφής κατά του κ. Κασσελάκη.

Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο έπεσε «σιωπητήριο» στις διαρροές. Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση έλειπαν μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

 

Από τα λίγα που κατάφεραν οι δημοσιογράφοι να μάθουν είναι μερικές σκόρπιες φράσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη που στήριξαν τον νέο πρόεδρο ήταν κυριολεκτικά χολωμένα.

Γεροβασίλη: Η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται
«Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρόεδρος, θα του μετέφερα ότι αυτή η επιστολή επιστρέφεται» φέρεται να είπε η Όλγα Γεροβασίλη με έντονη δυσαρέσκεια.

Πολάκης: Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας, γιατί στήριξα τον Κασσελάκη
Ακόμη και ο Παύλος Πολάκης, μέχρι πρότινος ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, είπε απολογητικά στα μέλη του οργάνου που ήταν παρόντα: «Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας, γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι».

Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης και οι συνεργάτες του ευθύνονται για την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γ. Ραγκούσης εξαπέλυσε πυρά κατά του Στ. Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας τη συνεχή υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Επέρριψε τις ευθύνες γι’ αυτό στον ίδιο τον Στ. Κασσελάκη και στους συνεργάτες του και εκτίμησε ότι «η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».

Η Πολιτική Γραμματεία δίνει ραντεβού στο Συνέδριο
Τελικώς, δεν ελήφθη καμία ρηξικέλευθη απόφαση, παρά μόνο ένα κείμενο που βρίθει αιχμών κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του Οργάνου διαμηνύουν ότι «είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και, βεβαίως, όχι ένα αρχηγικό κόμμα», ενώ απαντούν ευθέως στις αιτιάσεις Κασσελάκη, λέγοντας πως «οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι ενδεικτικό της περιδίνησης στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απαντούν σχεδόν λέξη προς λέξη στα όσα τους καταλόγισε ο κ. Κασσελάκης στην απαξιωτική για το όργανο επιστολή που έστειλε νωρίτερα, με την οποία διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να παραστεί στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο πρόεδρος του κόμματος στην επιστολή του επέμεινε στο ερωτηματολόγιο για τη φυσιογνωμία, ακόμη και για το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, και δίνει ραντεβού στο έκτακτο συνέδριο, που ξεκινά την Πέμπτη.

Ο κ. Κασσελάκης υπενθυμίζει, επίσης, πως το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος «δεν είναι καταστατικό» και παραπέμπει στο «τακτικό Συνέδριο, που θα γίνει το φθινόπωρο, μετά τις ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό», αφήνει αιχμές κατά των μελών που ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση για «το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο» και όχι, μεταξύ άλλων, «για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους».

Τέλος, ο Στ. Κασσελάκης παραπέμπει στο Συνέδριο που ξεκινάει την Πέμπτη και καλεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να σταματήσουν να «κυνηγάνε χίμαιρες» και «να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας, πως δήθεν θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουν τον κόσμο».

Η Πολιτική Γραμματεία, απαντώντας στον κ. Κασσελάκη σε αυτόν το… άτυπο δημόσιο διάλογο (πρωτοφανή για ανώτατο καθοδηγητικό όργανο και τον εκλεγμένο αρχηγό του κόμματος), ξεκινά μιλώντας για τους αγώνες αγροτών και φοιτητών.

Στη συνέχεια, η ΠΓ επισημαίνει την «τεράστια ευθύνη» που, όπως αναφέρει, έχουν «οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να πορευτούν με κοινό βηματισμό στο δρόμο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνίας». Σημειώνει, δε, ότι στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρωεκλογές «πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Εξακολουθώντας τις αιχμές κατά Κασσελάκη, σημειώνουν: «Δίνουμε το λόγο στα μέλη με τρόπο οργανωμένο, για να αξιολογηθεί η δουλειά όλων μας, για να επιβεβαιώσουμε την ευρεία φυσιογνωμία και ταυτότητά μας. Συσπειρώνουμε πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Δεν διχάζουμε αριστερούς, κεντροαριστερούς, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, ριζοσπάστες και προοδευτικούς πολίτες του κέντρου. Ενώνουμε δυνάμεις. Ενώνουμε τις καλύτερες παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος».

Για να καταλήξουν με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος: «Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ξεκινάμε για την αναγκαία δημοκρατική αλλαγή».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Ανακοίνωση της ΠΓ 19/2/2024

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η κοινωνία βγαίνει ξανά στο προσκήνιο. Η περίοδος ακινησίας που ξεκίνησε με τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω πανδημίας και κράτησε μέχρι και πριν λίγο καιρό λαμβάνει τέλος.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το κίνημα των αγροτών.

Το μεγαλειώδες φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα διαμορφώνει πολιτικές εξελίξεις και υπερασπίζεται αξίες. Υπερασπίζεται την αλληλεγγύη, την ίδια την αξία της γνώσης, τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε πρόσβαση σε αυτή ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα. Υπερασπίζεται τον κόπο των φοιτητών και των οικογενειών τους απέναντι στην αγοραία και χυδαία αντίληψη ότι όλα αγοράζονται και πουλιούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις των αγώνα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών για δημόσια παιδεία και τήρηση του Συντάγματος.

Το κίνημα των αγροτών δίνει μια μάχη όχι μόνο για τα δικά του συμφέροντα, όχι μόνο για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής, αλλά για να υπερασπιστεί το σύνολο της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια, στην εγκατάλειψη μεγάλων κομματιών της υπαίθρου, στην προοπτική να απαξιωθεί μεγάλο κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αγροτικού κινήματος με τα στελέχη του και με τεκμηριωμένες θέσεις για την αντιμετώπιση του άμεσου και καυτού προβλήματος που βιώνουν.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη κινητοποιήσεων, αποδεικνύεται ότι η απόπειρα συγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει χέρι χέρι με την παραβίαση βασικών κανόνων το κράτους δικαίου.

Το συντριπτικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου δεν είναι απλά μια διεθνής δημοκρατική απόδειξη και ντροπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι και η συνθήκη που φέρνει τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις μπροστά στην τεράστια ευθύνη να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να πορευτούν με κοινό βηματισμό στο δρόμο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον βαδίζουμε προς το έκτακτο συνέδριό μας, και τις ευρωεκλογές. Στην πορεία αυτή πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Δίνουμε το λόγο στα μέλη με τρόπο οργανωμένο. Για να αξιολογηθεί η δουλειά όλων μας. Για να επιβεβαιώσουμε την ευρεία φυσιογνωμία και ταυτότητά μας.

Συσπειρώνουμε πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Δεν διχάζουμε αριστερούς, κεντροαριστερούς, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, ριζοσπάστες και προοδευτικούς πολίτες του κέντρου. Ενώνουμε δυνάμεις. Ενώνουμε τις καλύτερες παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος.

Θα αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια των πολιτικών μας αντιπάλων να περιορίσουν τη φυσιογνωμία και την ευρύτητά μας, όπως αυτή περιγράφεται στη διακήρυξη και τις ομόφωνα ψηφισμένες θέσεις μας προς το συνέδριο.

Αγωνιστήκαμε ασταμάτητα για τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ζήσαμε την ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση και στην εκλογή Προέδρου, τόσο το Μάιο του 2022 όσο και το Σεπτέμβρη του 2023. Εργαζόμαστε για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του κόμματος.

Είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και, βεβαίως, όχι ένα αρχηγικό κόμμα. Είναι, λοιπόν, η ώρα των μελών, τα οποία και έχουν το λόγο.

Ως κόμμα των μελών, οργανώνουμε το διάλογο, χωρίς απαγορευμένες ερωτήσεις, χωρίς να αποκλείουμε τα μέλη από τη δυνατότητα να αξιολογούν όλα τα ηγετικά κλιμάκια. Από τον πρόεδρο μέχρι και τις εκλεγμένες νομαρχιακές επιτροπές. Καλούμε τα μέλη να επιβεβαιώσουν το θεμέλιο της φυσιογνωμίας μας με την καθολική τους συμμετοχή.
Αναβαθμίζουμε την πολιτική μας λειτουργεία με τακτικές συνεδριάσεις, πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη εξωστρέφεια.
Αξιοποιούμε όλα μας τα στελέχη.
Προστατεύουμε τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες από δημόσιες τοποθετήσεις που αποπροσανατολίζουν από τα μεγάλα προβλήματα.
Ξεδιπλώνουμε τις πρωτοβουλίες μας εκεί που η κοινωνία δοκιμάζεται. Τα πετυχημένα περιφερειακά μας συνέδρια είναι αποτύπωση αυτής ακριβώς της επιλογής.
Ξεκινάμε τις καμπάνιες για την ακρίβεια και τη στέγη, αναδεικνύοντας προοδευτικές και τεκμηριωμένες λύσεις.
Ταυτόχρονα, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική πολιτικής λύσης.
Διότι αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι χωρίς μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή δεν θα απαντηθούν οι αγωνίες του αγωνιζόμενου φοιτητικού και αγροτικού κόσμου, της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την ακρίβεια.
Χωρίς πολιτική αλλαγή δεν θα απαντηθούν οι αγωνίες της κοινωνίας.

Ο διάλογος μέσα στον προοδευτικό χώρο είναι αναγκαίος. Αφορά τις οργανωμένες και συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις. Όχι τις διασπάσεις τους και βεβαίως όχι προτεραιότητες εξωπολιτικών κέντρων που φαντάζονται εξελίξεις ερήμην ή ακόμα και ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντάμε με τις πρωτοβουλίες μας σε όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Η ΠΓ καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Ξεκινάμε για την αναγκαία δημοκρατική αλλαγή».

Η επιστολή Κασσελάκη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
«Αγαπητοί σ. Μέλη της ΠΓ:

Ζητήσατε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, παρότι το Όργανο συνεδρίασε πριν από λίγες μόλις ημέρες για ζητήματα εκλογής των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών και για άλλα θέματα του Συνεδρίου.

Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι ήδη από χθες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκα με απόδημους Έλληνες και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσω στο London School of Economics, σε εκδήλωση που έχει τίτλο “Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση” και μέχρι τότε, από νωρίς σήμερα, ακολουθώ πρόγραμμα πυκνών συναντήσεων με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ζητήσατε να συγκληθεί εκτάκτως επ’ αφορμής του ότι, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνα προς τα μέλη του κόμματος – μέσω του isyriza – ένα ερωτηματολόγιο συμβουλευτικού χαρακτήρα, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν από την εικόνα και τα σύμβολα έως τη λειτουργία του κόμματός μας».

Επιμένει ο Στ. Κασσελάκης για το ερωτηματολόγιο
Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του:

«Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας.

Επειδή είστε όλοι έμπειρα κομματικά στελέχη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο δεν είναι καταστατικό. Επομένως, ανοίγει μία συζήτηση, δεν λαμβάνονται καταστατικές αποφάσεις.

Για αυτά θα αποφασίσουμε στο τακτικό Συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο μετά τις Ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Όντως θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τα δύο Συνέδρια, το πολιτικό/προγραμματικό και το καταστατικό, πριν από την εκλογή Προέδρου. Δεν ήμουν στα όργανα, όταν αποφασίσατε να προηγηθεί εκλογή Προέδρου σε χρόνο dt.

Γιατί λοιπόν έβαλα αυτό το ερωτηματολόγιο;

Ακριβώς διότι πρόκειται για θέματα που συζητούνται ήδη από τα μέλη και τους φίλους μας, και μάλιστα έντονα. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι γνωρίζουμε αυτά που τους απασχολούν και ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να τους ακούσουμε με προσοχή και να ανοίξουμε μια παραγωγική και δημοκρατική συζήτηση για όλα. Πρόκειται για υπαρξιακή ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η ανάγκη, άλλωστε, των μελών μας να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εκφράσουν τις απόψεις τους αποδεικνύεται από το τεράστιο ενδιαφέρον και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που έχει το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μέσα σε δύο μόλις ημέρες (και τα εξαιρετικά χρήσιμα σχόλια και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος).

Οι απαντήσεις των μελών θα συλλεχθούν, θα κωδικοποιηθούν και στον κατάλληλο χρόνο (εν όψει του καταστατικού συνεδρίου) θα τις συζητήσουμε μαζί στα Όργανα».

Στ. Κασσελάκης: Δηλώνει απογοητευμένος από τις διαρροές
«Επισημαίνω ότι δεν έχω καμία διαφωνία με τη λειτουργία της Π.Γ. και των Οργάνων γενικά, παρά τη βαθιά απογοήτευσή μου για τις επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και που με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία του Οργάνου.

Για να είμαι δίκαιος, μέχρι και στο Προεδρείο της ΚΟ γίνονται διαρροές, άρα ίσως να είναι ένα ζήτημα ευρύτερο στο κόμμα από την καταστατική λειτουργία.

Έχω αποδείξει ότι δεν φείδομαι κόπου και ενέργειας όταν πρόκειται για τη συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του κόμματος. Θυμίζω μόνο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε διοργανώσει δύο απολύτως επιτυχημένα και παραγωγικά Αναπτυξιακά Συνέδρια, έχω επισκεφθεί πολλά μπλόκα αγροτών, με τους αγρότες να αγκαλιάζουν την παρουσία μου, έχω μετάσχει στην όλως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση για την Παιδεία που διοργάνωσε η Κ.Ο. μαζί με το Τμήμα του κόμματος, συμμετείχα στην εκδήλωσή μας στις Βρυξέλλες για το έγκλημα στα Τέμπη και συμπαραστάθηκα στους γονείς των θυμάτων, και βέβαια έχω παρευρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις Οργανώσεων Μελών και της Νεολαίας μας, προκειμένου να ακούσω και να συνομιλήσω με τα μέλη και τους φίλους μας».

Τα ψέλνει ο Κασσελάκης στα κορυφαία στελέχη
«Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Που είδαν τη ΝΔ να κερδίζει με 2-3 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Που έφεραν το κόμμα μας από το 32% στο 18%; Αν δε ρωτάς τα μέλη υπό τέτοιες συνθήκες, πότε τα ρωτάς;

Να μάθουμε όλοι -και πρώτος ο Πρόεδρος- να ακούμε επιτέλους. Πόσο ακόμα να αγνοούμε τα μέλη μας και την κοινωνία;

Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους, για τα φάρμακα που θα πληρώνουν όλοι οι πολίτες από την τσέπη τους με τις ανάλγητες αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, για το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη που γυρίζει το ποινικό μας σύστημα εβδομήντα χρόνια πίσω, για την καμπάνια της ακρίβειας που δεν ξεκίνησε ακόμη, για την καμπάνια της στέγασης κι ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη;

Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα.

Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!

Ως τότε το άγχος μας και η αγωνία μας πρέπει να είναι να συζητηθούν τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν την κοινωνία και να βρει σε αυτό το συνέδριο τις λύσεις και τις απαντήσεις που ψάχνει.

Σας προτρέπω να κατευθύνετε όλες τις δυνάμεις και όλη την ενέργειά σας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας.
Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει.
Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα.

Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών. Αυτά τα μέλη (και καμία “παράδοση”) μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτό ακριβώς το αίτημα: να τους ακούω.

Σας προσκαλώ λοιπόν να τους ακούσουμε μαζί.

Συντροφικά,

Στέφανος Κασσελάκης
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288