Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Πιερρακάκης σε θύματα ενδοσχολικής βίας: Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr – Βήμα βήμα οι οδηγίες

Πιερρακάκης σε θύματα ενδοσχολικής βίας: Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr – Βήμα βήμα οι οδηγίες

Κοινoποίηση:

Πρόσκληση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr σε περίπτωση που βιώνουν στο σχολείο τους ενδοσχολική βία απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης απηύθυνε την πρόσκλησή τους στους μαθητές μέσω ανάρτησης που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία συμπεριέλαβε ένα αναλυτικό βίντεο του υπουργείου Παιδείας.

Το νέο βίντεο με τα βήματα για την επώνυμη αναφορά στην πλατφόρμα

Στο βίντεο αναφέρονται όλα τα βήματα που διευκολύνουν τα υποψήφια θύματα της ενδοσχολικής βίας να δημοσιοποιήσουν το θέμα και να καταθέσουν επώνυμη καταγγελία, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

«Αν βιώνεις bullying στο σχολείο σου, έλα να δούμε μαζί πώς μπορείς να κάνεις, βήμα-βήμα, μια επώνυμη αναφορά στη νέα πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr» αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης.

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο νέο βίντεο του υπουργείου, αφού ο ενδιαφερόμενος υποβάλει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, ακολουθεί ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις κλειστού τύπου, ενώ υπάρχει διαθέσιμο πεδίο για προσθήκη επιπλέον υλικού.

Μετά την υποβολή της αναφοράς, ξεκινά η διαχείρισή της από τα αρμόδια όργανα και ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για την πορεία αυτής.

Το σύντομο και ιδιαίτερα χρηστικό βίντεο του υπουργείου ολοκληρώνεται με την παρότρυνση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν υποστεί εκφοβισμό: «Δεν χρειάζεται να ανέχεσαι το μπούλινγκ. Μίλα. Μπορείς».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288