Αρχική » BEST OF NETWORK » Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τα κλιματιστικά το χειμώνα – Πως θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τα κλιματιστικά το χειμώνα – Πως θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα

Κοινoποίηση:

Ποιος είναι ο «χρυσός κανόνας» που πρέπει να μην παραβούμε για αποδοτικότερη λειτουργία.

Πολλοί χρησιμοποιούν και αυτό τον χειμώνα, τα κλιματιστικά τους για τη θέρμανση του σπιτιού. Την ίδια στιγμή, το σταυρόλεξο των έγχρωμων τιμολογίων, απαιτεί προσοχή από τους καταναλωτές, ώστε να μην έχουν μεγάλες καταναλώσεις, κάτι που αυτόματα φέρνει μεγαλύτερους λογαριασμούς στο ρεύμα.

Για να λειτουργεί αποδοτικά ένα κλιματιστικό, αλλά και να μην καίει πολύ ρεύμα, υπάρχουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε.

Όταν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό για θέρμανση και θέλουμε να κάνουμε και οικονομία στο ρεύμα, δεν πρέπει να βάζουμε τη θερμοκρασία πάνω από 21 βαθμούς. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η ρύθμιση του κλιματιστικού σας στους 20 βαθμούς το χειμώνα είναι η καλύτερη για άνεση και οικονομία. Μειώνοντας τη θερμοκρασία ενός κλιματιστικού τύπου inverter κατά 2-3 βαθμούς το χειμώνα, δηλαδή στους 20 αντί για 22-23 βαθμούς, μπορεί να σας μειώσει τα έξοδα θέρμανσης κατά 10% σε ετήσια βάση, αν το κλιματιστικό λειτουργεί 8 ώρες κάθε μέρα.

Οι προτεινόμενες θερμοκρασίες αφορούν τις ώρες της ημέρας. Την νύκτα μπορείτε ή να κλείσετε τελείως τα κλιματιστικό αν το σπίτι σας έχει καλή μόνωση, ή να τα ρυθμίσετε στους 18 °C ή και λίγο χαμηλότερα.

Στη χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος, καλό είναι να ακολουθούμε τον «κανόνα» των 10-15 βαθμών. Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15°C.  Αν εμείς βάζουμε θερμοκρασία, πολύ μεγαλύτερη το χειμώνα και πολύ μικρότερη το καλοκαίρι, από την εξωτερική θερμοκρασία, το κλιματιστικό δεν λειτουργεί σωστά, δεν πετυχαίνει ποτέ τη θερμοκρασία που επιλέγουμε, ενώ καταναλώνει και περισσότερο ρεύμα.

Το κλιματιστικό μηχάνημα, εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης για το χώρο χειμώνα καλοκαίρι. Η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια όρια, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι θερμοκρασίες αυτές θα πρέπει να είναι 25-28°C για τη λειτουργία της ψύξης και 20-23°C για τη λειτουργία της θέρμανσης.

Όταν ορίζουμε θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων, δημιουργούμε συνθήκες οι οποίες δεν είναι φιλικές για τον οργανισμό μας. Το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους γίνεται πολύ πιο έντονο αν οι συνθήκες το εσωτερικού χώρου είναι πολύ διαφορετικές από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288