Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » POS: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάστασή τους σε επιχειρήσεις 35 κλάδων

POS: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάστασή τους σε επιχειρήσεις 35 κλάδων

Κοινoποίηση:

Σε 35 συνολικά οι νέους κλάδους θα εισαχθούν οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα. «Πρωταγωνιστές» είναι τα ταξί, οι λαϊκές αγορές και τα περίπτερα όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Όλοι πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για να προμηθευτούν το POS μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2024 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να το έχουν στους πάγκους και στα καταστήματα.

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής η χρήση των POS καθίσταται υποχρεωτική για πληρωμές -εκτός από τις λαϊκές και τις υπαίθριες αγορές- στα περίπτερα, στα ψιλικατζίδικα, στα καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στα ταξί, στα θέατρα και στα σινεμά.

Οι νέοι ΚΑΔ

Επίσης, POS πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες, oι υπηρεσίες leasing καθώς και τα διαφημιστικά γραφεία. Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν πλέον τις πληρωμές τους σε όλη τη λιανική με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ενώ επίσης γίνεται υποχρεωτική και η χρήση του συστήματος IRIS, δηλαδή η μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288