Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Πράμαντα: Τα βόρεια Τζουμέρκα στα καλύτερά τους

Πράμαντα: Τα βόρεια Τζουμέρκα στα καλύτερά τους

Κοινoποίηση:

Ιωάννινα, Πράμαντα και… θαύματα θα συναντήσεις σε αυτό το χωριό της Ηπείρου, οποιαδήποτε εποχή κι αν βρεθείς εκεί μιας και αυτό το μέρος έχει κάτι από τη γοητεία των Τζουμέρκων που δεν συναντάς εύκολα αλλού.

Τα Πράμαντα είναι ένα από τα πιο γνωστά, αν όχι το πιο γνωστό χωριό, των Βορείων Τζουμέρκων που απλώνεται αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας και έχει χτιστεί μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, εκεί που η φύση οργιάζει.

Η περιοχή που βρίσκονται τα Πράμαντα είναι στην πραγματικότητα ένας παράδεισος χλωρίδας και πανίδας, ενώ μέσα από τα δέντρα ξεπηδούν τα πέτρινα σπίτια του παραδοσιακού οικισμού.

Ελατοδάση με πανύψηλα δέντρα, τρεχούμενα νερά και μονοπάτια για πεζοπορίες συνθέτουν το σκηνικό, με την άνοιξη και το φθινόπωρο να αποτελούν τις ιδανικές εποχές (κυρίως από άποψη καιρικών συνθηκών) για να εξερευνήσει κανείς την περιοχή.

Και φυσικά ο ποταμός Άραχθος είναι από μόνος του το σπουδαιότερο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής και ένας πολύ καλός λόγος να βρεθείς εκεί.

Τα Πράμαντα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με λίγους κατοίκους, ο οποίος όμως είναι ανεπτυγμένος τουριστικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις το ιδανικό κατάλυμα για τις ανάγκες σου αλλά και αρκετά μαγαζιά για φαγητό και καφέ.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288